15 llocs per gaudir de Budapest (I part)

Budapest és coneguda com “la perla del Danubi”, el riu que la divideix i a la vegada dona sentit a aquesta gran ciutat, i és visitada cada any per milions de turistes (és una de les que atrau més visitants del centre d’Europa).

Tot i que saber que hi ha molts llocs a visitar, aquests són els 15 principals que ens atrevim a recomanar (dividits en 2 articles). Comencem pels 8 primers:

  1. Parlament d’Hongria
  2. Pont de les Cadenes
  3. Basílica de Sant Esteve
  4. Váci Utca
  5. Barri del Castell de Buda
  6. Bastió dels Pescadors
  7. Barri Jueu de Budapest
  8. Sabates al Danubi
budapest-47
Riu Danubi i zona de Pest
budapest-20
La ciutat és una de les més visitades del centre d’Europa
budapest-12
El riu Danubi separa les zones de Buda (esquerra) i Pest (dreta)

Comparar-la amb altres ciutats europees no és fàcil, ja que no es tracta d’una de les grans capitals (París, Londres…), i tot i tenir un enorme interés històric i arquitectònic, pensem que tampoc és tan “màgica” com Praga.

Però és d’aquells llocs que, pels amants de viatjar i conèixer món, té un encant especial. I com sempre diem, cada persona absorbeix de manera diferent un viatge. I aquesta sèrie d’articles és feta per explicar els llocs, racons o experiències que, a nosaltres, ens han semblat imprescindibles si visiteu aquesta fantàstica ciutat.

budapest-6
Centre històric
budapest-54
Contemplant la ciutat desde Bastió de Pescadors
budapest-62
Souvenirs de Budapest
budapest-35
Cafès on seure després de llargues caminades per descobrir la ciutat

Parlament d’Hongria

Aquest impressionant edifici és una de les seus parlamentàries més antigues d’Europa. D’estil neogòtic i amb una impressionant cúpula està situat a peus del Danubi. Es pot visitar el seu interior a través de visites guiades (durada 45 minuts) i per admirar l’exterior el millor es fer-ho desde algun dels ponts de la ciutat, navegant pel riu, o desde algun mirador de la banda de Buda.

budapest-50
Parlament vist desde la zona de Buda
budapest-42
El Parlament es troba situat a peus del Danubi

Pont de les Cadenes

Si la ciutat està dividida en dos pel riu, el més normal és trobar-nos diferents ponts que comuniquin les dues parts. I el més conegut i famós és el Pont de les Cadenes (Széchenyi lánchíd). L’original, construit al 1849 va ser totalment destruit durant la II Guerra Mundial, però l’actual recrea fidelment el diseny original. Com a mínim s’ha de travessar una vegada a peu durant la nostra visita a la ciutat. Les vistes que ofereix la comunicació amb les dues bandes són excepcionals.

budapest-9
El Pont de les Cadenes ens servirà per passar de Pest a Buda o viceversa

Basílica de Sant Esteve

D’estil neo-renaixentista, aquesta enorme església pot acullir més de 8.000 fidels, i com a curiositat, té la mateixa alçada que el Parlament: 96 metres. Es pot pujar (i ho recomanem) al mirador de la seva cúpula per obtenir grans vistes de la ciutat. A les portes d’aquesta basílica trobem la famosa plaça de Szent István, un dels llocs més populars de Budapest. A l’estiu ple de terrasses i ambient, i a l’hivern es munta un bonic mercat de nadal i una petita pista de gel. Ah! I pels futboleros una dada més. En aquesta esgésia es troba la tomba d’un dels jugadors més il·lustres que mai ha donat el país: Ferenc Puskás.

budapest-5
La Basílica està ubicada al centre històric de la ciutat
budapest-59
Interior de la Basílica
budapest_basilica_stesteve
Vistes si accedim al mirador de la cúpula

Váci Utca

El carrer peatonal més famós, concorregut i turístic de la ciutat. Ple de bars, restaurants i botigues de souvenirs. En un dels extrems es troba la gran plaça Vorosmarty sempre plena de vida.

budapest-13

Barri del Castell de Buda

A la part alta de la ciutat, i dins la fortificació medieval trobem el Palau del Castell de Buda i el barri històric. Aqui trobem llocs tan interessants com la seu del President de la República, la Galeria Nacional, l’arxiu Nacional i el Museu d’història. Una de les millors maneres d’arribar és salvar el gran desnivell de la muntanya amb un funicular. L’estació es troba a l’alçada del Pont de les Cadenes.

Una passejada des de la Galeria Nacional fins a Bastió de Pescadors és una de les millors activitats que podem fer a Budapest. Trobarem l’església de Maties, on es pot accedir a la seva torre per admirar les vistes.

budapest-74
Mirador davant la Galeria Nacional
budapest-45
Galeria Nacional
budapest-51
Església de Maties i escultura de St. Stephen

Bastió dels Pescadors

Situat també a la zona de Buda, al barri del Castell, mereix una dedicació exclusiva en aquest article, ja que per nosaltres és un dels millors llocs de la ciutat. La construcció d’aquest mirador va acabar el 1902, després de gairebé 10 anys d’obres. Aquest meravellós complex, format per 7 torres que conmemoren les 7 tribus fundadores del país, ofereix les vistes més impressionants de Budapest.

budapest-52
Bastió de Pescadors
budapest-41
Bastió de Pescadors i església de Maties vist des del Danubi

Barri Jueu de Budapest

Els seus carrers pertànyen a una de les àrees més antigues i fascinants de la capital. Passejar pels seus carrers és absorbir una part important de la història d’aquesta ciutat. Trobarem les més importants institucions i seus de la comunitat jueva: el Museu Jueu, cemetiri dels màrtirs, jardí Raoul Wallenberg, així com restaurants, forns de pa kosher… Però sens dubte destaca per sobre de tot la seva Gran Sinagoga. Aquest edifici jueu (el segon més gran del món) amb unes enormes torres de més de 40 metres i coronades per grans cúpules, conmemora als 10.000 soldats jueus del país que van morir a la I Guerra Mundial.

budapest-16
Gran Sinagoga
budapest-17
Passejant pel barri trobarem diversos emplaçaments recordant les víctimes jueves de la II Guerra Mundial

Sabates al Danubi

Al costat del Parlament, i situades a l’agradable passeig del Danubi, entre els ponts Lánchid i el d’Islbel, trobem aquest colpidor monument format per unes escultures a tamany real de 60 parells de sabates. Un trist record als moltíssims jueus afusellats i assassinants durant la II Guerra Mundial.

budapest-22
Tothom s’atura tard o d’hora a contemplar les escultures

Mapa dels llocs més interessants que hem trobat a Budapest:

El Gran Mercat, la Plaça dels Herois, els Banys Termals Széchenyi… la llista continua, però aixo serà al següent article…

15 llocs per gaudir de Budapest

2a part

Altres articles:

Què fer i veure a Praga, República Txeca

Que tenim 4 dies disponibles i moltes ganes de visitar una ciutat europea? Doncs cap a Praga, a descobrir un lloc ple d’història i romanticisme. Voltem sense parar pels seus…

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: