Escapada a Budapest -Hongria-. Mercats, balnearis, gastronomia…

La capital d’Hongria, a més de ser el principal centre econòmic, polític i industrial del país, és d’aquells llocs ideals pels amants dels viatges. Una ciutat perfecta per passejar, caminar, moure’s en transport públic fàcil i efectiu, i descobrir racons encantadors.

budapest-43
Budapest és una de les ciutats del centre d’Europa més visitades
budapest-31
Castell Vajdahunyad i pista de gel
budapest-41
A la zona de Buda trobem meravelles com Bastió de Pescadors
budapest-49
Admirant la ciutat
budapest-56
La capital d’Hongria ofereix un munt de possibilitats
budapest-13
Carrers del centre històric

Plena de patrimoni cultural i arquitèctonic (quins palaus i edificis!), també ofereix una interessant oferta cultural, i com no! un tema que per nosaltres és bàsic: la gastronomia. I si ho rematem amb una estona de relax en un dels molts banys termals que trobarem, el pla sembla genial, oi?

C:DCIM102GOPROGOPR3344.GPR
Aquí els balnearis són tota una institució
budapest-68
Pont de la Llibertat i al fons l’edifici dels populars banys Gellért

Situada a la vora i dividida per l’amplíssim riu Danubi, durant segles van conviure tres ciutats: Buda, Óbuda i Pest. A finals del segle XIX van fusionar-se creant una única ciutat que va créixer en importància molt ràpidament. En bona part del segle XX va quedar molt tocada i destruïda, degut a la II Guerra Mundial i la Revolució del 1956, però avui en dia es tracta d’una ciutat moderna, que ofereix un munt de possibilitats a tota classe de visitants. Viuen uns dos milions de persones a l’àrea metropolitana i és una de les destinacions turístiques més visitades de l’Europa central.

budapest-23
Parlament de Budapest
budapest-3
Coincidim, visitant la ciutat, amb els grans viatgers de Quaderns de Bitàcola
budapest-21
El riu Danubi separa en dues mitats la ciutat
budapest-1
La ciutat és plena de Grans avingudes
budapest-65
L’inventor del cub de Rubik, Ernő Rubik és nascut a Budapest
budapest-61
El Mercat Central és un lloc de visita obligatòria
budapest-57
Budapest destaca pels seus elegants cafès, com el Cafe Central

Podem descobrir-la de moltes maneres. Sense res planificat, deambulant per carrers i apropar-nos allà on alguna cosa ens cridi l’atenció. O molt més preparats, amb la guia a la mà i seguint la ruta prèviament planejada. Pujant a un bus turístic i escoltant tota la informació que ens puguin oferir, o caminant i demanat consell a la gent local que trobem a barris, botigues i restaurants. 

El transport públic és la millor manera per moure’s per les zones més turístiques i populars. Permet arribar còmodament a tota arreu, ja que l’infrastructura és gran, moderna i amb força connexions. Budapest disposa de taxis, busos, tranvies i 4 línies de metro.

budapest-40
És molt fàcil desplaçar-se en transport públic
budapest-38
A Budapest és va construir la segona línia més antiga de tota Europa

Els bitllets senzills costen 350 HUF (florins hongaresos), però la llàstima és que no serveixen per fer transbord entre mitjans diferents. Si per exemple, agafem un metro i després necessitem un bus per completar el trajecte, haurem de pagar pels dos transports.

A més dels tiquets senzills, podem treure la tarjeta per 1 dia. Una altra opció és comprar un pack de 10 bitllets senzills (es poden compartir) i surten més econòmics que els individuals (300 HUF el trajecte).

Ah! I atenció! Els tiquets s’han de validar abans d’entrar a qualsevol transport (al bus només pujar), perquè no hi ha cap tipus de barrera. A l’arribar a destinació podem trobar-nos algun control aleatori de tiquets. I multen! Budapest és una de les ciutats europees on hem vist més controls als transports.

budapest-37
S’ha de validar sempre el tiquet abans d’entrar al metro
  • També podem adquirir la Budapest Card (versions 24h, 48h, 72h, 96h o 120h) que permet el transport públic gratuït i l’entrada lliure i/o amb descompte a un munt d’activitats i museus.
  • A la ciutat també trobem el sistema MOL Bubi de bicicletes d’ús públic i repartides pels barris.
  • Moltes companyies operen i volen a Budapest des de Barcelona. Però les més econòmiques acostumen a ser Wizz Air, Ryanair i Vueling. El vol té una durada d’unes 2:35h.
  • A més del taxi, la millor manera per desplaçar-se de l’aeroport al centre de la ciutat (i viceversa) és agafar el bus 100E. Té un preu de 900 HUF (màquines expenedores a la mateixa parada i admet efectiu i targeta) i en 3 parades ens deixa al centre.
budapest-73
Una de les millors maneres d’anar de l’aeroport al centre és el bus

La moneda oficial és el florí hongarès. A la majoria de llocs accepten tarjeta, així que no tindrem problema per pagar. Tot i així, al centre de la ciutat trobarem bancs i cases de canvi on canviar moneda. S’ha d’intentar evitar les oficines de canvi i els caixers ATM de l’aeroport per les seves altes comissions.

budapest-2
A l’hivern són molt populars els seus Mercats de Nadal
budapest-15
Barri Jueu
budapest-7
Pont de les cadenes
DCIM102GOPROGOPR3301.JPG
Balneari de Széchenyi
budapest-69
El goulash és un dels plats més populars de la gastronomia hongaresa

De Budapest podem recomanar un munt de llocs que ens han encantat, i que passem a detallar als següents articles, però sí que volem remarcar que aquesta ciutat és coneguda mundialment per una cosa que a nosaltres ens encanta: els seus banys termals. Aquesta capital europea és un dels llocs on es concentren més pous d’aigües medicinals i termals del món, i és conegudíssima pels seus balnearis. Així que ja teniu una raó més per visitar-la…

 

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: