15 llocs per gaudir de Budapest (II part)

Continuem el llistat de llocs i experiències que recomanem a tothom que visita Budapest per primera vegada. Caminar i descobrir el seu centre històric a peu és una boníssima manera de fer-se una idea de tot el que pot oferir aquesta ciutat. I per les atraccions o punts d’interés una mica més allunyats, trobarem una xarxa de transport públic molt bona, que ens permetrà arribar amb facilitat a tot arreu.

budapest-41
El riu Danubi divideix la ciutat en dos
budapest-39
Els banys termals són molt populars a Budapest
budapest-14
Centre històric
budapest-43
El Pont de les Cadenes és un dels ponts que uneix les zones de Buda i Pest

 

  • Balneari de Széchenyi

Cap altre capital del món disposa de tants banys medicinals com Budapest. Construits aprofitant els manantials termals ja éren utilitzats pels romans, i res seria igual en aquesta ciutat sense aquest estil de vida. Ja sigui per un ús medicinal, o simplement per plaer, és indispensable visitar algun dels molts balnearis de la ciutat. I nosaltres recomanem els de Szécheny. Amb 21 piscines (de diferents mides i temperatures) és un dels complexes més grans d’Europa. 

budapest-26
Entrada al Balneari Szécheny
C:DCIM102GOPROGOPR3344.GPR
Els Banys Szécheny, amb més de 100 anys d’història és un dels complexes balnearis més grans d’Europa
DCIM102GOPROGOPR3301.JPG
L’espai disposa de més de 20 piscines amb aigua entre els 18 i els 40 graus

 

  • Parc Varosliget

També conegut com a City Park, és una de les àrees verdas més grans de la ciutat. Antigament era una zona de caça de la noblesa, i ara és un lloc on passejar i fugir de l’estrès. És tan gran, que al seu interior trobem el zoo de la ciutat, un petit parc d’atraccions , el gran Balneari Széchenyi i el Castell Vajdahunyad. Ah! I també trobarem un llac, on podrem navegar en barca els mesos d’estiu, o als mesos d’hivern hi haurà una enorme pista de gel que farà la delicia dels patinadors.

budapest-25
El City Park és un dels pulmons verds de la ciutat

budapest-27

 

  • Castell Vajdahunyad

Situat dins el City Park, aquest castell està format per un conjunt d’edificis de pedra que engloben diferents estils de l’arquitectura hongaresa. A l’interior de les seves muralles trobem una petita església i el museu de l’agricultura.

budapest-28
Castell de Vajdahunyad
budapest-31
A l’hivern, una enorme pista de gel s’obre a peus del Castell

 

  • Avinguda Andrássy

El bulevard més emblemàtic de la ciutat és Patrimoni de la Humanitat i la seva creació, al 1872, va portar un canvi radical a l’antiga disposició i estructura de Pest. Amb una clara inspiració parisenca, aquí trobem boniques cases, elegants botigues, palauets neorenaixentistes, i un dels edificis més populars els de l’Òpera Nacional. Ah! i una curiositat que trobem al seu subsòl: per sota passa la primera linia de metro que es va crear al continent europeu (i segona a Europa després del de Londres).

budapest-33
L’elegant Avinguda Andrássy

 

  • Plaça dels Herois

I precisament, al final de l’Avinguda Andrássy, veurem com s’erigeix una enorme columna de 36 metres d’alçada, que ens ubica un altre dels punts més coneguts de la ciutat, i també Patrimoni de la Humanitat: la Plaça dels Herois.

L’escultura de l’arcàngel Gabriel corona la columna, i al voltant, dos enormes hemicicles acullen 14 estàtues amb figures importants de la història hungaresa. El conjunt és enorme, i aquest lloc acull durant l’any tot tipus de celebracions, festivals i manifestacions reivindicatives. Està flanquejada a un costat pel Museu de Belles Arts i a l’altre per la Gal·leria d’Art.

budapest-30
Una enorme columna domina la Plaça dels Herois…
budapest-32
…envoltada per les escultures de destacats personatges de la història del país

 

  • Mercat Central de Budapest

Aquest mercat és una de les atraccions turístiques més destacades de Budapest. La raó? La combinació de parades de tot tipus on els habitants fan les seves compres; botiguetes on trobar tot tipus de souvenirs i records per portar a casa; i per últim, llocs on provar la variadíssima gastronomia hungaresa.

I és que aquest és el mercat cobert més gran i important de la ciutat, i el magnífic edifici, al costat del pont de Szabadság, amb una teulada recoberta de ceràmiques ja és per si una atracció pel visitant. A l’interior, enorme, com hem dit trobem de tot. Una planta dedicada a les parades de verdures, carn, peix, condiments… on trobem un munt de colors, olors i vida.

La planta superior està dedicada als souvenirs (des de senzills clauers a sofisticats vestits regionals) i petits bars / restaurants on serveixen plats d’Hongria.

budapest-60
Exterior del Mercat
budapest-67
Parades de verdures, fruita, carn, i tot tipus d’alimentació

budapest-61

 

  • Gastronomia: restaurants, cafeteries i plats típics

I una de les coses que no podem deixar de recomanar és la gastronomia del país. Sempre diem que també es viatja amb l’estòmac, i aquesta ciutat no deixarà indiferents als sibarites i amants de la cuina.

Als hungaresos els encanta la carn, que acostumen a acompanyar amb Nokedli, una mena de nyoquis més petits dels que coneixem. Ah! i gairebé sempre trobareu l’omnipresent paprika. El pebre vermell és una de les espècies més utilitzades al país.

I si hi ha un plat estrella, aquest és el goulash. Fet amb carn (normalment de vaca) es cuina com a estofat o com a sopa. Riquíssim!

budapest-69
El goulash és un dels plats estrella de la gastronomia del país
budapest-53
Budapest és una ciutat on es menja molt bé

budapest-11

Els vins són molt valorats al país, tot i no tenir una gran presencia a la resta d’Europa. Es força usual veure com a molts restaurants recomanen un determinat vi per cada plat.

No oblidem els dolços, amb els famosos kürtöskalács. Són uns rollos de massa ensucrada fets a la brasa (els autèntics) i que a nosaltres ens xiflen.

Però a més, la ciutat destaca pels seus elegants cafès, on és imprescindible, després de passejar descobrint els seus carrers, seure una estona per recuperar forces menjant algun dels deliciosos pastissets. En un proper article parlarem en detall dels restaurants, cafeteries i plats que ens han encantat al visitar Budapest.

budapest-4
Preparant els deliciosos kürtöskalács. El nom hungarès significa pastís de xemeneia, per la forma que té
budapest-58
El Dobos Cake és un dels pastissos més populars al cèlebre Café Gerbaud
budapest-57
El Cafe Gran Central és un dels llocs amb més història
Mapa dels llocs que més ens han agradat de Budapest:

Budapest, per descomptat, ofereix molt més de les 15 recomancions que ens atrevim a fer. És una ciutat moderna, cosmopolita, ideal per passejar degut a la curta distància entre els punts turístics situats al seu centre històric, amb una zona elevada a Buda, on contemplar fantàstiques vistes dels seus barris… No ens estranya gens que sigui una de les destinacions preferides i més visitades dels centre d’Europa.

budapest-46
Mirador a la zona de Buda
budapest-24
Escultura a la Plaça del Parlament
budapest-8
Capvespre al Pont de les Cadenes
budapest-44
Zona de Buda

 

 

Clica per veure 1a part dels 15 llocs que cal visitar a Budapest:

budapest bv 02

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: