Que tenim 4 dies disponibles i moltes ganes de visitar una ciutat europea? Doncs cap a Praga, a descobrir un lloc ple d’història i romanticisme. Voltem sense parar pels seus barris, que ens semblen magnífics i al ser època nadalenca, els Christmas Markets encara donen un extra visual als carrers. I què trobem més interessant de Praga? Doncs un munt de coses que detallem a continuació.
La ciutat és divideix en més de 20 districtes (definits amb números), tot i que a nosaltres només ens dóna temps de voltar per Praha 1 i 2, que són els històrics i Praha 3. Imagineu-vos el que pot arribar a oferir-nos!



Tothom vol començar trepitjant (i no falta raó) Staré Město, el barri de la Ciutat Vella. Allà trobem la Gran Plaça Staroměstské Náměstí, seu de l’Ajuntament (podem pujar a la seva torre), el popular Rellotge Astronòmic (a les hores en punt tothom s’agrupa per veure la desfilada de les figures dels apòstols), i l’església de Nostra Senyora de Tyn (amb les seves monumentals torres).


Tard o d’hora creuarem el lloc més visitat de tota la ciutat, el Pont de Carles –Karlúv Most– (veure post). 500 metres d’un ampli pont que travessa el riu Moldava, amb 30 estatues i ple de músics, pintors, i un munt de turistes. Imprescindible passar a diferents hores del dia!


El pont comunica la Ciutat Vella amb Malá Strana (Ciutat Petita) i el seu cor és la plaça Malostranské náměstí. Molt a prop de la Plaça podrem fotografiar-nos al que diuen és el carrer més estret del món.


Totes les mirades condueixen al Castell de Praga (veure post), un dels més grans d’Europa. L’accés és lliure, però després tenim diferents tipus de tiquets i preus segons els llocs que volguem accedir. Nosaltres ens meravellem a la Catedral de Sant Vito, la més important de la ciutat. Si pugem a la seva torre, tindrem unes fantàstiques vistes. Al recinte del Castell també trobarem el famós Carreró d’Or, amb algunes cases-museu que ens mostren com treballaven i vivien antigament els artesans de la zona, a més de vendre souvenirs turístics.



De baixada del Castell i tornant cap al centre, podem passar per Hradčany, un dels barris més antics, construit a l’exterior de la muralla. Carrerons estrets i bones vistes dels barris històrics.



I si volem abandonar per uns instants tanta història, també podem voltar (i comprar) pels carrers més comercials de Praga. L’avinguda Parizska és on trobem les botigues més pijes i cares. De fet, a tota la zona de Nové Město (Ciutat Nova) podrem trobar boníssimes cafeteries i restaurants. A l’animada Republiky Naměstí (Plaça de la República) hi ha un dels majors centres comercials, anomenat Palladium. Un lloc perfecte per voltar si ens enganxa el mal temps a la ciutat.


També a Nové Město trobem la popular Plaça Wenceslao, un lloc on és fàcil veure un munt de joves reunits al vespre i que sorprèn la seva forma allargada en forma d’avinguda. A més és molt fotogènica, ja que al final trobem l’imponent edifici del Museu Nacional, just davant l’èpica escultura de Wenceslao. I parlant d’edificis espectaculars, s’ha de veure el del Teatre Nacional.





Al nord de Praga trobem el barri jueu de Josefov, ideal per fer una petita ruta caminant i visitar les sis sinagogues jueves i l’antic cementiri (veure post). És increïble caminar en silenci entre més de 10.000 tombes i làpides. Durant 300 anys era l’únic lloc permès a Praga on enterrar els jueus, i degut a la falta d’espai, les tombes estan “literalment” una a tocar de l’altra. Ah! I continuant pel barri, ens trobarem l’estatua de Franz Kafka. L’escriptor és tot un símbol a la seva ciutat.



Normalment ens agrada recomanar restaurants on menjar bé, però aquesta vegada vam aprofitar les numeroses parades dels mercats nadalencs per tastar totes les varietats possibles que ens oferien. Dels pocs dies que vam entaular-nos, destaquem un restaurant italià anomenat Pasta Fresca (Celetná, 11). El que no pot faltar durant les nostres escapades, és trobar llocs on fer una pausa mentre voltem i fer un cafetó acompanyat d’alguna cosa per omplir la panxa. Així que aquí deixem algunes cafeteries on fer un bon esmorzar/berenar:
- Cafeteria Tricafe (Anenska 3). Un lloc fantàstic. Petit però amb un personal molt amable i simpàtic. Un cafè genial i uns boníssims pastissos casolans (espectacular el de xocolata). A més ofereixen sopes calentes, i alguns plats senzills.
- Café U Divadla (Rytířská 22). Perfecte per fer una pausa i agafar forces.
- Bakeshop (Kozi 1). Una de les millors cafeteries de la ciutat. Bon ambient, molta varietat i també ofereixen plats senzills. Genial!
- Costa Coffee (diferents establiments). Aquesta cadena de cafeteries està molt repartida per la ciutat. Les podem trobar als llocs més turístics. Ho fan força bé.
- Cafe-Cafe (Rytířská 10). Imprescindible pels amants dels pastissos! Una cafeteria amb aire clàssic, però amb un ambient modern. També es pot menjar.



Com ja hem dit, visitem Praga durant l’època nadalenca i gaudim amb els seus Mercats de Nadal (veure post). La ciutat és plena de turistes com nosaltres, però al ser entre setmana no està tot tant massificat com ens pensàvem. Trobem una molt bona oferta i ens allotgem al petit hotel Design Jewel (veure la nostra opinió a Tripadvisor). Cèntric i maquíssim. El recomanem!
Tornem de Praga amb una magnífica sensació, sabent que no ens equivocàvem al tenir aquesta ciutat a la nostra llista de propòsits viatgers. Però amb ganes de tornar i descobrir més coses!
MÉS INFORMACIÓ:
Clica per veure altres posts de Praga al blog:
Jo vaig anar-hi per febrer farà un any i és una ciutat molt maca, la veritat que em va sorprendre en positiu no m’esperava tant de Praga. I per suposat que he de tornar perquè té quelcom que em va captivar!
Praga ha sigut una d’aquelles ciutats que saps que tornaràs a trepitjar tard o d’hora, perquè ens ha agradat i ens han quedat molts racons per descobrir.
L’ambient nadalenc la feia genial, així que ens encantaria visitar-la en alguna altra època de l’any.
I ja veiem que deu ser generalitzat, perquè a moltíssims viatgers els encanta!!
Gràcies pel teu comentari.
Una abraçada!
Guau com ha canviat! Jo vaig anar-hi em sembla que l’any 90 i no hi havia botigues de luxe ni de bon tros, al contrari, als supermercats hi trobaves molt pocs articles -en un tenien moltes llaunes de carn però res més, i als forns de pa les cues eren eternes. Les úniques botigues de souvenirs venien vidre de bohèmia, i pels carrers hi havia mercat negre per canviar dòlars i parades amb restes de l’imperi soviètic (banderes, gorres, pins…).
A la plaça Wenceslau hi havia un tanc tombat (suposo que ja no deu ser-hi) i a les escales del Museu Nacional hi havia tot d’espelmes recordant les víctimes de la repressió soviètica.
Això sí, malgrat tot és una ciutat encantadora. I quina cervesa!!!
Doncs si que està canviada Praga, Jordi!!! És veritat que a nosaltres només ens dona temps de visitar el centre de la ciutat i les zones més turístiques, i potser alguns barris de la periferia deuen conservar alguna reminiscència de la repressió soviètica.
Però segur que la visió que tens de la Praga dels 90 és impactant. Un tanc a la Plaça Wenscelao??? Déu n’hi do!!
Tot i així, hi ha coses que no canvien. Encara triomfen les botigues de vidre de Bohèmia i la cervesa és la reina!! Tard o d’hora volem tornar per conèixer-la millor.
Gràcies pel teu comentari.
Nosaltres anirem a visitar Praga aquesta setmana i aquesta web ens ha ajudat a aprendre mes coses de les que ja saviem .
Gracies per la vostre informació.
Moltíssimes gràcies per les vostres paraules!!
Praga és una ciutat que resulta màgnífica per visitar sense pressa, amb calma, i estem encantats de saber que la nostra informació us pot ser d’ajuda.
Passeu-vos-ho bé!!!!