Times Square, el cor de Manhattan que no deixa mai de bategar. Nova York

Més d’una vegada hem definit la ciutat de Nova York com la capital del món, la ciutat de les ciutats, la ciutat que mai dorm… i és que ens encanta aquest lloc. I quin podria ser el centre neuràlgic de Nova York? Doncs sens dubte Times Square. Aquesta popular intersecció de Manhattan és un clàssic per tothom que visita la ciutat. A qualsevol hora del dia trobarem moviment (de vegades potser massa i tot), però justament això és el que li dóna encant. Què seria de Times Square sense un munt de gent amunt i avall, fent-se mil i una fotografies i ocupant les famoses escales i cadires a totes hores???

NewYork times square 01
Gent a totes hores a Times Square

Les seves populars llums i anuncis de neó, omplint façanes d’edificis, ens fan comportar com insectes que ens apropem a la lum. Quan camines per les avingudes properes, una força irressistible t’atrau inexplicablement cap aquesta cruïlla. Situada entre la Setena Avinguda i Broadway, el lloc ha anat evolucionant amb els anys, però és des de principis dels 90 que la seva fama turística va créixer sense parar. De fet, abans havia arribat a ser un lloc sinònim de delinqüència i drogues, però una efectiva (i segons molts, massa dura) acció policial de l’alcalde Giuliani va aconseguir augmentar clarament la seguretat.

NewYork

Policia patrullant per la zona
Policia patrullant per la zona

newyork times square 04

Restaurants, teatres, empreses… Milionades que es paguen per ocupar els edificis que envolten Times Square, així com publicitar-se als seus cartells lluminosos. A més des de fa uns anys, s’ha tallat parcialment el trànsit a la cruïlla, permetent més moviment de persones. Ara, unes característiques escales de color vermell són el més popular de la zona. De nit, quan les diferents llums il·luminen Times Square, les marees de turistes omplim aquestes escales, buscant qualsevol raconet des d’on gaudir en primera persona, d’unes vistes que hem vist mil vegades al cinema i la televisió, perquè segurament això té bona part de culpa de la fama que ha assolit. Encara que no hagis anat mai, tothom és capaç de reconèixer el lloc…

Algunes campanyes publicitàries aconsegueixen gran repercusió, com per exemple la marca de cotxes Hyundai, que projectava imatges de la gent situada dalt les escales a una enorme pantalla, aconseguint autèntiques aglomeracions de persones. I és que, com ja hem comentat, Times Square és la Meca de la publicitat. Es calcula que cada any passen sota els seus anuncis més de 40 milions de persones. Així van els preus! S’estima que un anunci normalet pot costar uns 300.000 dòlars al mes. Increïble!

Les escales vermelles s'han fet molt populars
Les escales vermelles s’han fet molt populars

newyork times square 06

NewYork

Però no tots els anuncis són a les alçades. Si per aquests es paguen autèntiques milionades, per altres només unes simples monedes. Parlem dels homes-anunci, o els que es disfressen de super-herois, o personatges infantils, que volten per Times Square deixant-se fotografiar per uns quants dòlars. També estan els que no demanen res, simplement volen compartir amb tothom alguna cosa, ja sigui versicles de la bíblia o per anunciar la fi del món!

Un dels personatges més populars és el Naked Cowboy
Un dels personatges més populars és el Naked Cowboy (que té uns quants imitadors)
Els teatres de Brodway són un altre reclam turístic
Els teatres de Brodway són un altre reclam turístic
que seria de Nova York sense els xiringuitos de hot dogs?
Què seria de Nova York sense els xiringuitos de hot dogs?
NewYork
Els taxis són un tret distintiu de tota la ciutat

newyork times square 02

Un somni de molts viatgers (inclosos nosaltres) és poder celebrar el dia de cap d’any allà, per poder veure com baixa la famosa Ball Drop mentre la gent crida el compte enrera i comencen els focs artificials. Ai! Esperem veure-ho algun dia…

Segurament aquesta és la celebració més especial, tot i que també en trobem d’altres durant l’any:

  • 14 febrer. Valentine’s Day (on inclús se celebren bodes)
  • Juny. Taste of Times Square. Paradetes de degustació d’arreu del món
  • Solstici d’estiu. Amb activitats multitudinàries com classes de ioga o ball
  • 14 agost. Times Square Kiss-In. Petons per conmemorar el final de la II Guerra Mundial

newyork times square 07

newyork times square 05

 

Nosaltres hem tingut la sort de voltar per Times Square en diverses estacions de l’any, passant fred, calor, sota la pluja, de dia i de nit. I sempre té alguna cosa especial!

MÉS INFORMACIÓ:

NOTA: Les fotos d’aquest post són fetes en diferents anys i visites a Nova York.

Clica per veure altres posts de Nova York al blog:

iconos ciudades newyork cat

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: