Consells i valoracions de la ruta per Alaska

DEL 6 AL 25 DE SETEMBRE DEL 2012

L’estat d’Alaska és 3 vegades el tamany d’Espanya, però només hi viuen 630.000 persones. La meitat ho fa a la ciutat d’Anchorage, la més important; 80.000 a Fairbanks; i 50.000 a la seva capital: Juneau. És a dir, la resta d’habitants (170.000) tenen a la seva disposició un milió i mig de quilòmetres quadrats. Imagineu-vos el què significa això. Paratges, boscos i terrenys on no trobareu ningú!

El turisme és una part molt important de l’economia d’aquest estat, i són moltes les persones que el visiten cada any. Això sí, majoritàriament són nord-americans que volen gaudir de la llibertat i la natura de l’estat més gran dels Estats Units. La temporada alta va de juny a mitjans de setembre, i són bastant radicals amb aquest tema. És a dir, a partir del 15 de setembre, tanquen molts càmpings, hotels i restaurants. A canvi, com sempre, a partir d’aquestes dates es pot gaudir de molta tranquil·litat i certs preus a la baixa en alguns establiments.

BITLLETS D’AVIÓ:

Volem amb la companyia alemanya de Low-Cost Condor Airlines BCN-FRANKFURT-ANCHORAGE. La durada del vol són unes 2 hores fins Alemanya, i 9 hores i mitja més fins Alaska. Tot i la senzillesa de l’aerolínea, són bastant amables i no ens vam trobar amb cap problema (el preu del bitllet va ser de 1.137 euros cada un, amb una assegurança de cancel·lació inclosa. Nosaltres tornem a Barcelona des de Seattle, no des d’Anchorage).

TRANSPORT:

Nosaltres triem recórrer l’Estat en autocaravana, i ho recomanem moltíssim. És una manera perfecta per desplaçar-se, gaudir de l’entorn, i dormir durant les nits.

Alaska està molt preparada per aquest tipus de vehícles i les carreteres són plenes de mil models diferents conduïdes per turistes com nosaltres. Després de mirar i demanar preus a diferents companyies (ABC Motorhome; Great Alaskan HolidaysClippership Rentals) ens decidim per l’empresa Amazing Accomodations Alaska (tot i que el nom de la web és Amazing Rentals Alaska). És una companyia petita, però ens convenç la conversa via mail que mantenim amb la Sabine, l’encarregada del negoci amb al seu marit. Ah! I el preu… Tot i no ser la més econòmica, ens van fer una bona oferta, degut també a viatjar en temporada baixa.  2.460 dòlars per 18 dies de lloguer. El preu inclou el vehícle amb quilometratge il·limitat, vàries assegurances, generador per la corrent i tot el que és necessari per viatjar amb comoditat (tovalloles, roba de llit, utensilis de cuina, barbacoa, etc.). L’autocaravana mai ens va donar cap problema, i es va comportar de meravella.

Existeixen diferents mides de vehícles segons les necessitats i pressupostos. Nosaltres finalment lloguem una autocaravana de 23 peus (més de 7 metres de llarg), preparada per acollir entre 4 i 6 persones. Tenim espai de sobres al ser només 2 ocupants, i ens agrada la sensació d’amplitud que ofereix la “casa” amb rodes.

Podeu veure el vídeo del model llogat per nosaltres:

LLOCS D’ACAMPADA:

A Alaska es pot acampar gairebé en qualsevol lloc, seguint una certa lògica, és clar. Els llocs prohibits on fer-ho estan perfectament senyalitzats. Tot i així, nosaltres vam optar gairebé sempre pels diferents punts d’acampada que et vas trobant. Majoritàriament es poden dividir en 2 tipus diferents:

 • Les zones d’acampada de l’Estat (Alaska State Park Campgrounds). Normalment es troben en plena muntanya i envoltades de boscos. Són les més tranquil·les i consisteixen en unes simples parcel·les delimitades on aparcar el vehícle. No hi ha cap tipus de personal encarregat de la zona. Els campistes són els responsables de l’adequat ús. Normalment tenen un petit barracó amb vàters. No disposen d’aigua ni electricitat. El preu mitjà és de 10 dòlars per vehícle i nit. La manera de registrar-se és tan senzilla com introduir els diners en una mena de bústia metàl·lica i posar el comprovant ben a la vista.
 • Els càmpings. Tenen una varietat més àmplia, i en podem trobar amb més o menys serveis. Als principals pobles i ciutats sempre n’hi ha i també en podem trobar a la muntanya. Els preus són més variats (una mitjana de 25 dòlars) i normalment disposen d’aigua i electricitat, tot i que es poden triar parcel·les sense cap tipus de connexió i a menor preu. També poden disposar de dutxes, lavabos, rentadores i altres tipus de serveis i comoditats, com per exemple wifi (la majoria de càmpings on vam estar tenen servei de wifi gratuït). És recomanable demanar abans quin tipus de serveis ofereixen i a quin preu, ja que depèn del càmping els extres inclosos al preu final. Ens podem trobar que les dutxes funcionin amb monedes.

CARRETERES I BENZINA:

Tot i la grandària del terreny, la xarxa de carreteres és petita si la comparem amb la totalitat del territori. Però la majoria de rutes estan en perfectes condicions per circular, ja que contínuament trobes operaris fent manteniment de les vies. Nosaltres vam fer un total de 3.250 quilòmetres visitant les zones més populars d’Alaska. Això va comportar una despesa total de 905 dòlars en benzina (690 euros al setembre del 2012). El preu mitjà del galó és de 4,2 dòlars (un 0,90 euros el litre). El “bitxo” consumeix bastant però el dipòsit és enorme i es pot conduir durant llargues jornades abans d’omplir. És aconsellable no apurar el dipòsit, perquè és molt habitual passar per zones amb poques benzineres o amb preus molt més alts que d’altres.

El nostre recorregut per Alaska va ser el següent (clicar per obrir i ampliar el mapa de la ruta):

CONNEXIONS INTERNET:

Hi ha molts llocs amb xarxa wifi on connectar-se, normalment sempre que ens trobem a prop de nuclis urbans. Molts hotels, restaurants o biblioteques tenen la xarxa oberta, i és fàcil connectar-se a elles. Això sí, oblideu-vos d’internet a les zones apartades (excepte en alguns càmpings) o d’alta muntanya.

MENJAR:

A les principals ciutats i pobles més turístics, podem trobar grans supermercats on fer les compres i omplir el rebost de l’autocaravana, que està equipada amb nevera, congelador i un munt d’armaris on guardar els aliments. També disposa d’una cuina a gas on preparàvem la majoria d’àpats. Un dipòsit autònom de gas propà permet disposar d’autonomia suficient durant molts dies. I també disposem d’un generador (de benzina) per proveir-nos de corrent. Nosaltres anem combinant l’acampada lliure i els càmpings amb aigua i corrent per tenir sempre els diferents dipòsits de l’autocaravana a un nivell òptim.

HOTEL:

Només dormim la primera i última nit de la ruta en un Bed & Breakfast. Es tracta de l’ Arctic Fox Inn (veure la nostra opinió a Tripadvisor), a la ciutat d’Anchorage. És un senzill establiment, amb només 5 habitacions i un parell d’apartaments, situat entre 10 i 15 minuts caminant del centre. Les habitacions són una mica velles, però molt correctes i netes. El tracte és molt bo, i serveixen un bon esmorzar.

 

 

RECOMANACIONS

Aquí us deixem unes quantes recomanacions. Algunes poden ser òbvies i d’altres una mica “xorres”, però van fer que la nostra ruta fos encara més genial:

 • Mai ens van demanar el carnet de conduir internacional, així que no sabem si val realment la pena portar-lo. Potser si ens hagués parat la policia hauria agilitzat els tràmits, però no va ser el cas…
 • Tot i conduir per llocs molt solitaris, recomanem complir les normes de velocitat. És fàcil sobrepassar-les, sobretot quan ja hem agafat el “truco” a la caravana, però vam veure algun cotxe patrulla amb el radar preparat.
 • Comparar i mirar bé els preus de la benzina. Es pot estalviar una bona quantitat si omplim a llocs més barats. Normalment les benzineres situades a les afores de les grans ciutats ofereixen millors preus. Si hem de fer rutes de tornada a un lloc per una mateixa carretera, és una bona idea apuntar el millor preu de les benzineres que ens anem trobant.
 • Depenent de l’època del viatge, necessitarem més o menys roba d’abric. Al setembre, i a l’alta muntanya, acostuma a fer bastant de fred i refresca molt per la nit. Els impermeables són molt necessaris, ja que el temps a Alaska canvia a cada segon, i plou molt.
 • A Anchorage (la ciutat més important), podem trobar bones botigues de roba d’hivern i de muntanya i és una bona opció (depenent de la cotització del dòlar al moment de viatjar), comprar allà si no la portem des de casa. A l’interior de l’hotel Captain Cook (situat a la 5th. Av.) trobem una de les millors botigues.
 • Portar o comprar repelent de mosquits. Tot i viatjar al setembre, en vam trobar uns quants. En temporada alta, segons hem sabut, poden arribar a ser molt i molt molestos, sobretot a la vora dels rius.
 • Els supermercats SafeWay Carrs són una bona opció a l’hora de fer les compres. Tenen de tot, fins i tot menjar per emportar a bon preu, i alguns disposen de benzineres. El primer dia pots demanar la tarjeta de client que t’ofereix descomptes en les següents compres i repostatges.
 • Pot ser obvi, però t’ha d’agradar conduir si decideixes llogar una autocaravana. Es poden passar moltes hores al volant. Uns bons CD’s amb la teva música preferida, poden ajudar a omplir els forats de les emissores a les zones de muntanya!
 • Més obvi encara, però si viatgeu en companyia s’ha de ser conscient que l’autocaravana és molt diferent a un hotel. Es passen moltes hores junts (literalment, ja que l’espai és petit) i ha d’existir molt bon rotllo amb els acompanyants. Per compartir despeses és molt recomable viatjar amb altres parelles, o amics, però s’ha de ser molt tolerant per evitar friccions.
 • Existeixen moltes zones d’acampada i no cal patir per on passar la nit. La guia Milespost (de venda a benzineres i llibreries) és super recomanable. A nosaltres ens venia amb la caravana. No està de més preguntar a l’agència de lloguer si us l’inclouen. A més de moltíssima informació turística i d’activitats, t’especifica les zones d’acampada, quilòmetre a quilòmetre (o milla a milla…). Costa agafar el “truco” a la guia, però una vegada fet, és indispensable per moure’s per l’estat.
 • Si cuineu molt a dins l’autocaravana (com és el nostre cas), es pot comprar i fer servir plats i gots de plàstic (és un autèntic rollazo rentar els plats després dels àpats!).
 • Unes sabatilles de viatge o xancles poden ajudar a mantenir més neta i no embrutar tan sovint l’interior de l’autocaravana (les xancles també les podeu fer servir per les dutxes dels càmpings, és clar).
 • Els animals d’Alaska no són dins d’un zoo, viuen en llibertat. Això que sembla tan “tonto”, es pot arribar a oblidar quan ens trobem davant d’algun d’ells. Mantenir el silenci i la calma ajuda a no espantar-los i poder observar-los amb tranquil·litat.
 • El temps meteorològic d’Alaska és impossible de predir i molt canviant. En un mateix dia podem trobar sol, pluja, boira i tots els elements atmosfèrics possibles. La paciència és el millor consell!

Enllaços als posts diaris de la nostra ruta (aquí podeu llegir i veure fotos del nostre diari de viatge):

I res millor que un vídeo, per mostrar com ens ho vam passar en les nostres aventures per Alaska:

Pregunta’ns el que necessitis:

GALERIA DE FOTOS:

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

2 respostes a “Consells i valoracions de la ruta per Alaska

 1. He anat seguint el vostre viatge (a l’ombra, crec que no he fet cap comentari sobre Alaska…) però realment m’he meravellat amb algunes de les imatges, sobretot de les aurores. M’alegra que l’hagueu gaudit!! Bé, si passeu pel meu bloc trobareu un regalet en forma de nominació!! 🙂 Una abraçada!!

  1. Moltíssimes gràcies Anna pel teu comentari, i sobretot pel teu regal. Quina il·lusió!!!
   Hem gaudit molt del nostre viatge per Alaska, i t’hem de dir, que veure aurores boreals, ha sigut una de les coses més boniques i espectaculars del viatge.
   T’agraïm la teva nominació, ja que de tant en tant, és maco veure que valoren l’esforç d’escriure un bloc. Aviam si trobem temps per contestar les preguntes. Hem tornat a la “vida real” amb poc temps lliure, i anem una mica endarrerits amb els posts.
   Gràcies de nou. Nosaltres trobem molt interessant el teu “Diario de viaje de Kiana”, i tens uns seguidors fidels.
   Una abraçada!!

   Manel i Cristina

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: