Reykjavik, la badia del fum. (II part) Islàndia

Després d’aclarir d’on li ve el sobrenom de Badia del fum a la ciutat de Reykjavík, deixeu-nos explicar quatre impressions més d’aquesta meravellosa ciutat. No és enorme, és cert, però no és només el tamany el que fa que sigui tant tranquil.la. La calma i el “savoir faire” dels seus habitants s’encomana, i això fa d’aquesta ciutat un lloc colorista, familiar, net i agradable.

Llac Tjörnin a Reykjavik
Llac Tjörnin i la ciutat al fons
Esglèsia Domkirkja a Reykjavik
L’església Domkirkja és menys coneguda, però no per això menys espectacular

Cap caos circulatori, cap policia posant multes a cotxes mal aparcats, cap ambulància a gran velocitat recorrent els carrers, cap camió de bombers fent sonar les sirenes… Avorrida? En absolut!

10_18_115148
Als islandesos els encanta tenir cotxes enormes…
Graffitis al centre per a joves de Reykjavik
Graffitis a la façana del centre juvenil

És cert que, tot i ser molt cosmopolita, no trobarem el “desordre” fascinant d’algunes grans urbes europees, però per passar uns quants dies, i ser el punt d’inici de la ruta pel país, és ideal. És més, si no es disposen de gaire dies per visitar Islàndia, una altra opció és fer servir Reykjavík com a ciutat base d’excursions.

Un munt d’agències de viatges i aventures ofereixen sortides d’un dia a diferents indrets, i a només unes hores de la capital es poden visitar llocs impressionants que oferiran una visió global del que es pot trobar a tota l’illa. És el que s’anomena Cercle Daurat. En una ruta d’uns 300 quilòmetres es pot visitar el Parc Nacional de Þingvellir, cascades impressionants com Gullfoss, guèisers i la famosa Blue Lagoon.

Monte Esja (davant ciutat Reykjavik)
Davant de la ciutat destaca el Monte Esja
10_06_113457
Cignes curiosos al Llac Tjörnin

Un dels símbols de la ciutat és Hallgrímskirkja, la sorprenent església luterana. Amb els seus gairebé 75 metres d’alçada és l’edifici més alt de tota Islàndia i el seu mirador, situat a la torre del campanar, és de visita obligada. En dies clars, la vista de 360 graus que ofereix és espectacular. El seu nom (literalment vol dir l’església de Hallgrímur), està dedicat al poeta islandès Hallgrímur Pétursson.

Esglèsia de Hallgrímskirkja a Reykjavik
La famosa Església de Hallgrímskirkja
carrer Skólavördustigur de Reykjavik
Un gos esperant al seu amo al carrer Skólavördustigur

No hi res millor per relaxar-se, després d’un dia de molt caminar, que visitar alguna de les diferents piscines geotèrmiques de Reykjavík. La piscina principal, Laugardalur, és enorme, amb un apartat amb carrils per practicar l’esport de la natació i una zona més familiar per gaudir amb, o com nens (tobogans inclosos).

L’aigua volcànica manté la temperatura a uns 29 graus i a més a més, al costat de la piscina principal, trobem diferents Heitir pottar (piscines més petites similars als jacuzzis), on trobem l’aigua a més de 35 graus. Quina sensació més increïble banyar-se a la nit, en ple octubre, amb el termòmetre exterior marcant 1 grau de temperatura!

Vistes de Reykjavik des de l'hotel City Center
Edifici del diari Morgunbladid a primera hora del matí
Casa islandesa
Gat fent guardia

L’hotel triat per passar 4 dies a Reykjavík és el City Center Hotel, una elecció boníssima. I què dir dels restaurants i cafeteries: un munt per escollir. Destaquem els restaurants Sólon, Gata food & drink, The Laundromat Café, Happ i la cafeteria C is for Cookie, que resumeix perfectament on ens agrada aturar-nos a fer un cafetó.

carrer Skólavördustigur de Reykjavik
Cafeteria al carrer Skólavördustigur
10_17_213032_01
Alguns restaurants ofereixen als seus menus carn de balena i puffins (frailets)
10_06_204609ret
El disseny dels locals és impecable
10_18_132935
Tot i no tenir una cuina molt variada, els restaurants de Reykjavík tenen una gran oferta de plats de tots tipus

ACTUALITZACIÓ: El juny del 2015 hem tornat a visitar Reykjavik, gaudint d’aquesta ciutat en una estació diferent. Ens allotgem, fent intercanvi de casa, en un barri de la perifèria, i durant 5 dies descobrim més racons encantadors. També gaudim celebrant el Dia Nacional d’Islàndia

Clicar per veure la descripció de la Ruta per Islàndia
iconos ciudades islandia cat

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: