Albi, la ciutat dels maons vermells. França

La ciutat d’Albi, situada a la regió de Midi-Pyrénées, França, és coneguda per moltes coses: allà va néixer el pintor Henri Toulouse-Lautrec, allà trobem la famosa catedral de Santa Cecília, o fins i tot molts gironins la deuen conèixer per ser ciutat agermanada amb la seva.

Però a nosaltres ens va captivar per la quantitat de maons vermells fets servir per construir-la. És l’argila del Tarn, el seu principal riu, la matèria primera principal per elaborar els maons vermells característics de la seva arquitectura local. Amb ells va ser construïda l’imponent Catedral de Santa Cecília.

faana-Santa-Cecilia-Albi-2.jpg
Catedral de Santa Cecília
carrer-Albi.jpg
Carrers del centre històric d’Albi

La ciutat episcopal, situada al centre històric d’Albi, al voltant de la catedral, fou proclamada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco el 2010. Durant els segles XII i XIII, Albi va acollir les doctrines càtares, i la ciutat es va convertir en un centre d’aquesta doctrina acollint un bisbat càtar.  El catarisme, jutjat herètic per l’Església catòlica, va ser violentament reprimit en el moment de la croada contra els Albigesos.

Però volem recrear-nos en la seva magnífica Catedral, ja que és el major edifici de maons del món. Dos segles van ser necessaris per a la seva construcció, de 1282 al 1480. Testimoni de la fe cristiana després de l’heretgia càtar, aquesta catedral fortalesa és una obra mestra del gòtic meridional. Es tracta d’un verdader castell que es va convertir en arma dissuasiva en el sistema defensiu de la ciutat.

faana-Santa-Cecilia-Albi.jpg
L’imponent façana de Santa Cecília
Santa-Cecilia-Albi.jpg
No hem de perdre cap detall
portalada-santa-cecilia.jpg
Portalada
TOULOUSE192-HR-LR.jpg
Interior de la Catedral

TOULOUSE194-LR.jpg

interior-Santa-Cecilia-Albi.jpg

De fet, Santa Cecília ofereix un enorme contrast entre la seva rigorosa arquitectura exterior, i el seu ric interior, amb una sumptuosa decoració. Aquesta gegantina nau de maó, es va anar enriquint amb els segles: la porta Dominica de Florence, el campanar en forma de torre de 78 m d’alçada, el baldaquí de la porta d’entrada, els frescs renaixentistes de la seva volta (l’enorme pintura mural del Judici Final cobria, en els seus orígens, uns 200 metres quadrats), l’orgue, etc.TOULOUSE205-HR-LR.jpg

TOULOUSE200-HR-LR.jpg

TOULOUSE191-LR-v02.jpg

TOULOUSE198-LR.jpg

Clica per veure altres posts de França al blog:

paris eiffel light

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

4 respostes a “Albi, la ciutat dels maons vermells. França

 1. A l’Imma i a mi es una de les ciutats que ens agrada mes del sud de França. La varem descobrir fa mes de 20 anys i hem tornat moltes vegades. La catedral es magnifica i espectacular però tambe el casc antic amb les cases fetes de mahons vermels i amb les vigues de fusta al exterior. El museo de Toulouse-Lautrec una meravella i el ALIGOT un plat de cuina a base de formatge i patata …. mmmmm

  Gracies per aquest post

 2. Gràcies a vosaltres, Miquel i Imma, per opinar sobre els posts. No vam tenir molt de temps per descobrir a fons la ciutat, però ens va semblar molt maca i acollidora. I com sempre, les catedrals i esglesies ens tenen el cor robat. Va formar part d’una petita ruta que vam fer per Toulouse, Carcassone, etc. i que tenim pendent encara d’escriure.
  La veritat és que no ens havíem imaginat que escriure un blog (amb una certa regularitat) portaria tanta feina, però val la pena guardar tants records i experiències.
  Moltes gràcies de nou per llegir i opinar sobre les nostres entrades.

  Manel & Cristina

 3. A Albi a mes del la seva catedral que es impresionant i sobretot diferent, tot i ser gotica. Te un museu de Toulouse Lautrec grandios dintre d’ un parc ple arbres de magnolies. Es un goig visitar la ciutat d’Albi

  1. Marta,
   De ben segur que la ciutat d’Albi ofereix un munt de coses a veure, a més de la seva espectacular Catedral. Com bé dius ñes un goig, i tenim pendent repetri visitar en un futur, dedicant-li més temps, per descobrir més singularitats i racons d’aquest lloc tan maco de França.
   Gràcies pel teu comentari i per passar-te pel blog!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: