La gastronomia madrilenya mereix un apartat especial. Plena de restaurants, la ciutat ofereix un ventall de possibilitats il.limitat per l’estómac. Des de bars de tapes semblants al del país basc, passant per restaurants especialitzats en el típic cocido madrileño, fins a cuines de renom internacional. La butxaca decideix on menjar.
Nosaltres volem fer un petit tast del més típic de Madrid. Comencem pel bocadillo de calamares i fritura a bars com el Sol Mayor, al carrer de Postas, on els cambrers treballen a mil per hora.


Degustem al restaurant Malacatin l’autèntic cocido madrileño. Tot i ser un restaurant d’aire retro, sembla com si el mismíssim Ferran Adrià hagués fet una deconstrucció d’aquest típic plat. Caldo, cigrons, patates, col, xoriço, morcilla, pollastre, vedella, peus de porc, cansalada… Tots els ingredients se serveixen per separat, però junts donen forma i sabor…


També visitem el mític restaurant Casa Lucio. Turistes com nosaltres, atrets pels famosos Huevos Estrellados, són els que omplen el local. O el Restaurante Botín, inaugurat el 1725 i considerat el més antic del món…


I si busquem un local més modern, per nosaltres, un dels millors és el Bar Galleta. Que no us confongui el seu nom (o sí), perquè aquest restaurant no té res de bar, i ofereix uns plats vanguardistes i deliciosos. El seu nom prové de la seva carta de postres. Tots tenen la galeta com a ingredient…
Altres opcions molt interessant on degustar la rica cuina madrilenya són els Mercats Gastronòmics,com el de San Miguel, San Idelfonso… (veure post). Repartits per la ciutat, són plens de paradetes per “tapear”. Ah! I no volem deixar-nos les numeroses tavernes que omplen, per exemple, els carrers de Cava Alta i Cava baja, del barri La Latina.

No una, sinó varies vegades necessitem anar a San Ginés. Diuen que és la millor xocolateria de Madrid. Ho comprovem amb les delicioses porres i xurros.

Barris com Malasaña o Chueca s’han de visitar. Són plens de bars i ambient, sobretot nocturn.




I el millor de la gastronomia madrilenya és que sempre està en constant canvi. Per això és tot un plaer revisitar la ciutat, perquè sempre trobarem nous locals on tastar deliciosos plats, o tornarem a trepitjar llocs on sabem que el nostre estòmac ha sortit ben content…
Clica per veure altres posts sobre Madrid:
Hola!! Soy de Madrid, ahora viviendo en Barcelona, y me ha encantado el post!!
Creo que habéis recogido los tips gastronómicos más tradicionales, que nadie debe perderse al visitar Madrid.
Os he descubierto hoy y me encanta el blog. ¡Lo tendré en cuenta para recomendaciones! (Sobre todo de Barcelona, que ahora necesito tanto!!
Un saludo.
Almudena Fernández
Uau, Almudena, tus elogios son palabras mayores para nosotros. Que placer saber que un post nuestro recoge una pizca de la gran gastronomia madrileña. Aunque no hemos podido ir tanto como nos gustaría, Madrid es una ciudad que nos encanta.
Bienvenida a Barcelona, y a nuestro rinconcito viajero. Seguro que disfrutarás un montón de tu estancia en Cataluña.
Ah! Y nos ha entusiasmado tu blog. Cuanta experiencia viajera condensada en una web. Tienes unos seguidores a partir de ahora.
Un saludo.
Manel y Cristina