Cada vegada ens agrada més definir la temàtica de les escapades que fem, especialment si es tracta de descobrir racons gastronòmics d’alguna gran ciutat. Aquesta setmana ens hem volgut acostar de nou a Madrid, una ciutat que ens encanta, per comprovar com està l’oferta culinària als llocs de moda.
madrid gastronomia 07

En busca dels millors llocs on menjar

madrid gastronomia 08

I comencem amb un suau esmorçar, per deixar suficient espai a la panxa…

...tot i que no ens resistim a voltar per la ciutat amb uns xurros a la mà

…tot i que no ens resistim a voltar per la ciutat amb uns xurros a la mà

Amb un bitllet d’AVE sota el braç, ens plantem a la capital. Fa un temps esplèndid, una mica de calor durant el dia però al vespre necessites un jerseiet… Ens encanta! Dediquem gran part de la ruta a un tema que fa temps que ens interessa: els mercats. S’han convertit en lloc de trobada per prendre alguna cosa (més que fer la compra del mes) i s’han començat a posar molt de moda a qualsevol ciutat europea. I Madrid és una bona mostra. Aquí teniu un llistat dels que vam poder visitar:

Mercats

Una part del recinte és mercat tradicional i a les plantes superiors es combinen les parades de venda amb les de degustació. És el lloc de moda en aquests moments a Madrid, i inclou la fórmula de poder triar la matèria primera i fer-te-la cuinar allà de la manera que prefereixis.
La cirereta del mercat és la seva terrassa, un lloc molt agradable on sopar i prendre alguna cosa sota el cel de Madrid. Hem de comentar que al restaurant que hi ha a la terrassa (també de tapes, però en comptes de menjar-les a les barres i tamborets, menjes assegut en taules), el preu es dispara una mica. Vam menjar força bé i el pernil ibèric era d’escàndol (24€ el plat). Les croquetes de pernil també molt bones (6 peces, 12’50€). De postres vam tastar perles d’arròs amb llet (5’50€), gin lemon sorbet (5€) i el lingote de formatge (6’50€).
A la part de baix trobem les parades de venda i a dalt els llocs on menjar

A la part de baix trobem les parades de venda i a dalt els llocs on menjar

madrid gastronomia 24

Tapa de tortilla

madrid gastronomia 03

Els restaurants del Mercado de San Anton

Els restaurants del Mercado de San Anton

madrid gastronomia 06

La terrassa és ideal per prendre alguna cosa a la fresca

La terrassa és ideal per prendre alguna cosa a la fresca

El Mercat dels mercats a Madrid. Un tipus de local que marca la pauta a seguir de molts altres que s’estan posant molt de moda arreu, però que els madrilenys (i sobretot els turistes) ja disfruten des de fa temps. Sense anar més lluny, a la nostra darrera escapada a Sevilla vam descobrir el recent inaugurat Mercado Lonja del Barranco, al pont de Triana.
Però continuem parlant de Madrid… Més d’una trentena de paradetes omplen l’espai de l’emblemàtic mercat de San Miguel, un lloc on només s’hi va a menjar (no a comprar, com als altres), i anar “de tapeo” s’ha convertit en un acte social. No deixeu de tastar la truita de patates (al voltant de 3€ la tapa), les ostres (1/2 dotzena 10€), o els pebrots de Padron (6€ el platet).
Unes bones ostres gallegues al Mercado de San Miguel

Unes bones ostres gallegues al Mercado de San Miguel

madrid gastronomia 11
madrid gastronomia 10

Paperines de fruits secs

Aquí només hi ha paredetes de menjar, no per comprar. Tot i que és petit, té molt d’encant, i un parell de patis on es pot prendre alguna cosa a l’aire lliure. En el moment de la nostra visita, hi havia un acte privat i no vam poder tastar el menjar, tot i que feia molt bona pinta!
Ambient al Mercado de Sanildefonso

Ambient al Mercado de San Ildefonso

madrid gastronomia 17

Aquí, al contrari que el de San Ildefonso, només hi ha paredetes per comprar. Fins a cent distribuïdes en tres plantes on hi pots trobar varietat i bona qualitat de producte. Si vols menjar alguna cosa, hi ha un parell de locals on fer-ho. Cal destacar l’edifici on està ubicat el mercat, que ha estat reformat durant els últims cinc anys.
madrid gastronomia 19
L'edifici del Mercado Sanildefonso és una mica diferent al que ens imaginem per a un mercat...

L’edifici del Mercado Barceló és una mica diferent al que ens imaginem per a un mercat…

Restaurants

L’oferta de restaurants, no cal dir-ho, és enorme, i sempre intentem combinar locals tradicionals, amb llocs moderns i/o de tapeo. Tenim bons records de visitar anteriorment els coneguts Casa Lucio (amb els seus populars huevos estrellados), Malacatin (i l’autèntic cocido madrileño), i molts bars i tavernes als carrers Cava Alta i Cava Baja del barri La Latina.
Aquesta vegada, destaquem:
Lloc emblemàtic de Madrid i el restaurant més antic del món, segons el llibre Guinness dels Rècords (és de l’any 1725). Es recomana reservar taula abans d’anar-hi. Encara conserven els forns tradicionals castellans on hi couen els cochinillos, el xai, el codillo i altres peces de carn al forn.
Ens van donar la taula a la bodega del local, molt autèntica. Els cambrers continuen perfectament uniformats amb els davantals tradicionals, i el tracte és impecablement protocolari. Vam tastar les carxofes amb pernil (12€), un callos a la madrilenya espectaculars (16€), el filet de vedella amb salsa de xampinyons (especialitat de la casa, 26€) i el famós cochinillo, una altra especialitat de la casa (25€). De postres, una copa mascarpone (6€) i una Tarta Botín (6’45€).
madrid gastronomia 12

Entrada del restaurant

Cochinillo al forn amb patates

Cochinillo al forn amb patates

Hi ha gent que diu q tenen les millors braves de Madrid. I no estan gens malament, però nosaltres ens quedaríem amb l’orella de porc feta a la planxa amb salseta per sobre. Espectacular! (4’50€ tapa de braves, 5’45€ plat d’orella). Tenen 3 locals a la ciutat.
madrid gastronomia 01

Camarerooooo, una de Bravaaaaas!

  • Taverna Almendro 13, barri La Latina
Bar-restaurant per a locals on l’especialitat són les “roscas” de pa calentes amb varietat de farcits. Nosaltres ens vam decantar pel pernil (per variar! 16€ el plat), uns ous amb patates fregides (10’30€) i una amanida de tomàquet amb anxoves (10€).
Pernilet del bo i uns bons huevos estrellados

Pernilet del bo i uns bons huevos estrellados

Un bar, on diuen, es fan els millors entrepants de calamars. No sabem si són els millor, però la veritat és que són boníssims! Tenen un arrebossat cruixent, el pa és molt bo i el preu no està gens malament: 7’50€ l’entrepà gran i 4’50€ el petit. El que sí vam trobar desorbitat de preu va ser la ració de pop a la gallega, 25€! Era bo, però amb aquest preu, s’ennuega una mica…
Boníssim bocata de calamares!

Boníssim bocata de calamares!

Terrasses

Com a Barcelona, visitar les terrasses d’hotels o edificis emblemàtics és una de les millors opcions on prendre una copa (i potser picar alguna cosa) amb fantàstiques vistes de la ciutat. Algunes, a més del preu de la consumició, fan pagar entrada per accedir-hi.

Un mojito a la terrassa de l'hotel Urban

Un mojito a la terrassa de l’hotel Urban

L’escapada la fem amb amb molt bona companyia. L’Anna i l’Esther ens acompanyen en la dura 🙂 tasca de viatjar i menjar… A elles els agraïm l’ajuda i la paciència per fer aquest post. Visca la bona cuina!
Anuncis

Publicat per BonaVida

Ens encanta viatjar, la fotografia, la cuina... i la bona vida! I de postres: compartir-ho amb tothom!!!! www.bonavida.cat Nos encanta viajar, la fotografía, la cocina ... ¡y la buena vida! Y de postres: ¡compartirlo con todo el mundo! www.salydescubre.com

2 Comments

  1. Quina fam!!
    Ñam, ñam… 😛

    Resposta

    1. Jajaja. Tot boníssim!!!! Ai, com ens agrada el bon menjar!!

      Resposta

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s