Com ens agrada visitar Madrid, una ciutat que ens encanta, i comprovar com està l’oferta culinària als llocs de moda. Cada visita la dividim en dos apartats: conèixer nous locals on degustar noves experiències, i repetir en restaurants que són tota una referència per nosaltres! Amb aquesta combinació, sempre marxem amb l’estòmac ben satisfet… 🙂




Amb un bitllet d’AVE sota el braç, ens plantem a la capital. Fa un temps esplèndid, una mica de calor durant el dia però al vespre necessites un jerseiet… Ens encanta! Dediquem gran part de la ruta a un tema que fa temps que ens interessa: els mercats. S’han convertit en lloc de trobada per prendre alguna cosa (més que fer la compra del mes) i s’han començat a posar molt de moda a qualsevol ciutat europea. I Madrid és una bona mostra. Aquí teniu un llistat dels que més ens han agradat:
Mercats
-
Mercado de San Antón, al barri de Chueca.
Una part del recinte és mercat tradicional i a les plantes superiors es combinen les parades de venda amb les de degustació. És un dels llocs de referència a Madrid, i inclou la fórmula de poder triar la matèria primera i fer-te-la cuinar allà de la manera que prefereixis.
La cirereta del mercat és la seva terrassa, un lloc molt agradable on sopar i prendre alguna cosa sota el cel de Madrid. Això sí, hem de tenir en compte que al restaurant que hi ha a la terrassa (també de tapes, però en comptes de menjar-les a les barres i tamborets, menjes assegut en taules), el preu és força més alt.







-
Mercado de San Miguel, al costat de la Plaza Mayor.
El Mercat dels mercats a Madrid. Un tipus de local que marca la pauta a seguir de molts altres que s’estan posant molt de moda arreu, però que els madrilenys (i sobretot els turistes) ja disfruten des de fa temps. Sense anar més lluny, a la nostra darrera escapada a Sevilla vam descobrir el recent inaugurat Mercado Lonja del Barranco, al pont de Triana.
Però continuem parlant de Madrid… Més d’una trentena de paradetes omplen l’espai de l’emblemàtic mercat de San Miguel, un lloc on només s’hi va a menjar (no a comprar, com als altres), i anar “de tapeo” s’ha convertit en un acte social. No deixeu de tastar la truita de patates (al voltant de 3€ la tapa), les ostres (1/2 dotzena 10€), o els pebrots de Padron (6€ el platet).





-
Mercado de San Ildefonso, al carrer Fuencarral.
Aquí només hi ha paredetes de menjar, no per comprar. Tot i que és petit, té molt d’encant, i un parell de patis on es pot prendre alguna cosa a l’aire lliure. En el moment de la nostra visita, hi havia un acte privat i no vam poder tastar el menjar, tot i que feia molt bona pinta!

-
Mercado Barceló, al barri de Malasaña.
Aquí, al contrari que el de San Ildefonso, només hi ha paredetes per comprar. Fins a cent distribuïdes en tres plantes on hi pots trobar varietat i bona qualitat de producte. Si vols menjar alguna cosa, hi ha un parell de locals on fer-ho. Cal destacar l’edifici on està ubicat el mercat, que ha estat reformat durant els últims cinc anys.


I si ens quedem amb gana, aquests són alguns dels locals on sempre que podem repetim…
Restaurants
L’oferta de restaurants, no cal dir-ho, és enorme, i sempre intentem combinar locals tradicionals, amb llocs moderns i/o de tapeo. Tenim bons records de visitar anteriorment els coneguts Casa Lucio (amb els seus populars huevos estrellados), Malacatin (i l’autèntic cocido madrileño), i molts bars i tavernes als carrers Cava Alta i Cava Baja del barri La Latina.

Lloc emblemàtic de Madrid i el restaurant més antic del món, segons el llibre Guinness dels Rècords (és de l’any 1725). Es recomana reservar taula abans d’anar-hi. Encara conserven els forns tradicionals castellans on hi couen els cochinillos, el xai, el codillo i altres peces de carn al forn.
Ens van donar la taula a la bodega del local, molt autèntica. Els cambrers continuen perfectament uniformats amb els davantals tradicionals, i el tracte és impecablement protocolari. Vam tastar les carxofes amb pernil (12€), un callos a la madrilenya espectaculars (16€), el filet de vedella amb salsa de xampinyons (especialitat de la casa, 26€) i el famós cochinillo, una altra especialitat de la casa (25€). De postres, una copa mascarpone (6€) i una Tarta Botín (6’45€).


Hi ha gent que diu q tenen les millors braves de Madrid. I no estan gens malament, però nosaltres ens quedaríem amb l’orella de porc feta a la planxa amb salseta per sobre. Espectacular! (4’50€ tapa de braves, 5’45€ plat d’orella). Tenen 3 locals a la ciutat.

- Taverna Almendro 13, barri La Latina
Bar-restaurant per a locals on l’especialitat són les “roscas” de pa calentes amb varietat de farcits. Nosaltres ens vam decantar pel pernil (per variar! 16€ el plat), uns ous amb patates fregides (10’30€) i una amanida de tomàquet amb anxoves (10€).

- Bar Brillante, davant de l’estació de trens d’Atocha
Un bar, on diuen, es fan els millors entrepants de calamars. No sabem si són els millor, però la veritat és que són boníssims! Tenen un arrebossat cruixent, el pa és molt bo i el preu no està gens malament: 7’50€ l’entrepà gran i 4’50€ el petit. El que sí vam trobar desorbitat de preu va ser la ració de pop a la gallega, 25€! Era bo, però amb aquest preu, s’ennuega una mica…

De bar només té el nom, ja que aquest restaurant (de fet ja en tenen dos a la capital) sorprén pels seus plats. Deliciosos! Ah! I les postres, totes tenen l’ingredient preferit del local: les galetes!

Terrasses
Com a Barcelona, visitar les terrasses d’hotels o edificis emblemàtics és una de les millors opcions on prendre una copa (i potser picar alguna cosa) amb fantàstiques vistes de la ciutat. Algunes, a més del preu de la consumició, fan pagar entrada per accedir-hi.
- Círculo de Bellas Artes – 4€
- Edificio Correos – 4’50€ + consumició
- Urban Hotel – gratis
- Hotel de Las Letras – gratis
- Hotel Room Mate Oscar – gratis


PD: L’escapada la fem amb amb molt bona companyia. L’Anna i l’Esther ens acompanyen en la dura 🙂 tasca de viatjar i menjar… A elles els agraïm l’ajuda i la paciència per fer aquest post. Visca la bona cuina!
Quina fam!!
Ñam, ñam… 😛
Jajaja. Tot boníssim!!!! Ai, com ens agrada el bon menjar!!
Quin plaer menjar i viatjar, eh? Quina bona combinació!
Quan aneu a Baires, tenim un recorregut pels mercats de la ciutat tot i que allí no s’estila els mercats de menjar. Encara estan pensats en parades. Ara fa cosa d’un parell d’any que el de San Telmo, el més turístic està virant cap a la restauració però si us som sincers, nosaltres no hi aniriem…massa guiri…millor menjar a les parades de choripans de costanera sur o de la zona de l’hipòdrom. Guarro però autèntic 😀
Fuet i Mate
Com sempre diem, també és genial viatjar amb l’estòmac!! 😄
Com ens agradaria tornar a l’Argentina! Ja fa massa anys de la nostra ruta i tenim moltíssimes ganes de tornar. Seguiríem els vostres consells a rajatabla! 😄😄👍🏻
Una abraçada!