7 Propostes per descobrir Andorra a l’hivern

Marxar d’escapada a un país envoltat de muntanyes, amb una natura impressionant i amb més de 300 quilòmetres de pistes d’esquí pinta bé, oi? Doncs espereu, que encara hi ha més: un munt de rutes per practicar senderisme, una gran oferta gastronòmica, i pels amats de les compres, botigues de tot tipus on practicar el “shopping”… 😀

andorra hivern-32
Paisatges nevats
andorra hivern-7
Com ens agrada fer ruta pel país!
andorra hivern-8
El senderisme és una de les millors coses que ofereix Andorra

andorra hivern-9

Visitar Andorra durant l’època d’hivern ens permet la millor combinació per una escapada ideal. Unir el relax, la calma i desconnexió, amb l’esport i l’aventura. Aquí van uns quants ítems per preparar un viatge especial.

1. ESQUIAR

Els amants d’aquest esport tenen a Andorra un dels millors llocs on practicar-ho. Amb 3 grans estacions, trobem pistes per a esquiadors de tots els nivells. 

 • Grandvalira, l’estació d’esquí més gran dels Pirineus i del sud d’Europa té 210 km esquiables dividits en 138 pistes. Impossible acabar-se-les totes! 🙂
 • Vallnord-Pal Arinsal disposa de 63 quilòmetres de pistes i els dos sectors estan connectats per un telefèric que la fan molt fàcil d’accedir.
 • Ordino Arcalís és l’estació més alpina d’Andorra, amb 30 quilòmetres de pistes, i la seva orientació cap a la cara nord la fa sempre molt especial per la seva qualitat de la neu.

I pels amants de l’esquí de fons, podem practicar en els 15 quilòmetres de circuits que trobarem a Naturlandia, al sud del Principat.

Però pels amants de la neu, no tot és esquiar. A les estacions també podem practicar altres activitats, com pujar en moto de neu, tubbing (tobogans de muntanya on llisquem sobre uns pneumàtics), excursions amb raquetes de neu, practicar kàrting sobre gel, o inclús conduir enormes 4×4 sobre neu.

andorra hivern-30
What the f****??? 😂😂😂

andorra hivern-24

andorra hivern-31

andorra hivern-23

 

2. CONDUIR SOBRE NEU

Precisament, l’experiència de realitzar un curs de conducció segura sobre neu, és una de les més divertides i interessants pels amants del motor.

Des de fa uns anys, la marca Land Rover porta en exclusivitat l’operativitat d’aquest circuit  situat a més de 2.000 metres d’altitud, i que consta d’una petita part teòrica, amb explicacions sobre la millor manera de conduir un tot terreny sobre la neu, i després, s’accedeix amb el telecabina de Soldeu fins al Pla d’Espiolets, on s’aplica la teoria fent diverses voltes al circuit en alguns dels diferents vehicles (Range Rover Evoque, Velar i Sport SVR). Clica per veure més informació.

Aquests packs, formats per un o dos dies, inclouen l’allotjament en un dels millors hotels del país: l’Sport Hotel Hermitage & Spa, tot un 5 estrelles situat a peu de pista, on es pot gaudir de les instal·lacions d’un fantàstic spa i degustar excel·lents plats al restaurant que porta el reputat xef Francis Paniego.

andorra hivern-22
Motor i neu! Una combinació increïble

andorra hivern-21

L’Amand ens ensenya tècniques per conduir sobre gel i neu

andorra hivern-27
Una mica de relax
andorra hivern-18
Esmorzar amb aquestes vistes… ens encanta!

3. GASTRONOMIA

I si parlem de menjar, a Andorra trobarem tot tipus de cuina. Cuina local, internacional, enoturisme… I per tots els pressupostos. La cuina andorrana sempre ha estat molt lligada als productes de la zona, i condicionada per les estacions, amb moltes influències de les cuines franceses i catalana.

Aquí us deixem algunes recomanacions que ens han encantat!

 • Borda Patxeta, Canillo. Aquest petit restaurant (poc més de 20 persones) ofereix bona cuina casolana andorrana. Ubicat en una autèntica borda, que és com es coneix a les antigues cases tradicionals d’alta muntanya, i on antigament s’emmagatzemava el gra i el bestiar.
 • El Refugi Alpí, Andorra la Vella. Potser massa turístic, però amb una extensa i cuidada carta. Fondues, raclettes, pierrades…
 • La Borda Pairal 1630, Andorra la Vella. Especialitat en carns a la brasa. Deliciós!
 • Surf, Arinsal. Carn i més carn. Aquí podem trobar els millors talls argentins, cuinats a la parrilla.
 • Hermitage Tradició, Soldeu. Cuina tradicional riojana. Si us agraden els plats de cullera, aquest és el vostre lloc! Amb una excel·lent i enorme carta de vins.
 • Sol i Neu, Soldeu. Cuina tradicional de muntanya en un local encantador, davant de les pistes d’esquí. I atenció a l’entrant que us portaran si sou fans del pa amb mantega abans de començar un bon tiberi…

andorra hivern-14  andorra hivern-16  andorra hivern-29

4. RELAX

Segurament Caldea, l’spa termal més gran d’Europa, sigui el lloc andorrà més conegut on desconnectar de tot. Però nosaltres volem recomanar un altre lloc, menys conegut, però fantàstic. Es tracta de l’Sport Wellness Mountain Spa, un espai amb més de 5.000 m2 amb tot tipus de serveis de bellesa, relaxants i d’aigües termals.

C:DCIM102GOPROGOPR3841.GPR
Piscina amb aigua calenta a l’exterior
andorra hivern-15
Zona d’Spa i relax

5. SENDERISME

Andorra també és un lloc magnífic per practicar senderisme. El país és ple d’espais increïbles, per tots els gustos i nivells. Amb 3 parcs naturals: la vall de Sorteny, les valls del Comapedrosa, i la vall del Madriu-Perafita-Claror, ideals per calçar-se les botes! 

Un parell de recomanacions:

 • Arribar fins el Mirador del Roc del Quer. Una llarga pasarel·la que sobresurt de la muntanya ofereix unes vistes espectaculars de la parròquia de Canillo. Es pot arribar directament en cotxe (i caminar uns 500 metres fins al mirador), però també podem pujar muntanya amunt pel sender marcat. 
 • Excursió del Cercle dels Pessons. Caminar entre rierols i prats, passant per diversos estanys, en un magnífic recorregut circular de 6,5 km (veure post)
andorra hivern-11
Mirador del Roc del Quer
andorra hivern cris mirador
Gaudint de les vistes!
andorra hivern-10
Passarel·la del mirador
andorra encamp ruta pessons-16
Caminata per la ruta del Cercle dels Pessons (a l’hivern es pot fer el recorregut amb raquetes de neu)

6. PASSEJAR PER POBLES I PARRÒQUIES

Una de les coses que més ens agrada és passejar per poblets i Parròquies. Com per exemple Canillo. Caminar per carrerons estrets, entre antigues cases de pedra, amb vistes a la vall i descobrint esglésies romàniques… El llegat històric de l’art romànic en aquest país el formen més de 40 esglésies, capelles i monuments.

andorra hivern-5
L’art romànic és molt present a Andorra
andorra hivern-6
Els vigilants de la vall…
andorra hivern-4
Carrers de Canillo
andorra hivern-12
Parròquia d’Encamp
andorra santuari meritxell
Santuari de Meritxell

 

7. REDESCOBRIR ANDORRA LA VELLA

La capital del Principat és molt més que un lloc de compres. D’acord, tothom coneix la seva popular Avinguda Meritxell, la principal artèria comercial, però la ciutat és plena de propostes de cultura i oci, i té un bonic nucli antic. Destaquen edificis com la Casa de la Vall, antiga seu del Consell General, i un dels parlaments més antics d’Europa, o l’església de Sant Esteve.

I si una cosa ens agrada d’aquesta ciutat, és la seva relació amb un dels nostres artistes preferits: Jaume Plensa. I és que, decorant l’edifici del Comú, trobem una de les obres més icòniques, el conjunt “7 Poetes”.

Però tampoc us enganyarem si us diem que Andorra la Vella és la capital del shopping. Els seus preus competitus (recordeu que no tenen els mateixos impostos que nosaltres) la fan molt atractiva pels amants de les compres. Roba, calçat, material de muntanya, articles de perfumeria, o material electrònic, busqueu i remeneu! Nosaltres aprofitem sempre la visita a Andorra per ampliar el material fotogràfic… I no patiu pels horaris, els principals eixos comercials només tanquen 4 dies en tot l’any!

andorra hivern-2
Una famosa escultura de Dalí decora el centre de la ciutat
andorra centre comercial
L’Illa és un dels Centres Comercials més importants

andorra hivern-1

andorra hivern-13
Obra “Green self-portrait” de l’artista Jaume Plensa
andorra hivern-3
L’Avinguda Meritxell és la principal artèria comercial

ALLOTJAMENT

Però per fer una escapada a Andorra, ens faltaria trobar allotjament, oi? L’oferta és realment enorme, amb hotels de tots tipus i categories, així que us deixem 3 dels hotels que hem pogut provar (i que recomanem).

 • Hotel Bona Vida, Canillo. Un hotel familiar i d’estil rural, senzill però ben cuidat. Ubicat a peus del telecabina que dóna accés a les pistes de Grandvalira.
 • Hotel del Pui, La Massana. Modern i ple de comoditats. A només 30 metres del telefèric de Vallnord.
 • Hotel Sport Hermitage & Spa, Soldeu. Si el que voleu és desconnectar de tot i tenir accés a tot tipus de luxe, aquest és el vostre allotjament. Aquest 5 estrelles ubicat a 1.850 metres d’altitud i a peu de pistes ofereix un munt de serveis per fer-nos sentir com a autèntics membres de la jet set 🙂 
andorra hivern-36
Exterior de l’hotel Bona Vida
andorra hivern-17
Espectacular esmorzar a l’hotel Sport Hermitage
hotel_delpui_DBV
Hotel del Pui, i al fons el lloc d’on surten els telecadires per pujar a pistes (edifici gris del fons)

Però no us penseu que només en parlarem bé d’Andorra pensant en l’hivern. Aquest país també ofereix un munt de propostes a l’estiu, i aquí us deixem unes quantes… (veure article)

Clica per veure altres articles sobre Andorra al blog:

andorra generic bv

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: