Escapada a Bristol, la ciutat del graffiter Banksy.

La històrica ciutat d’ambient marítim de Bristol, és un d’aquells llocs que semblen tenir l’equilibri perfecte entre la tranquil·litat d’un petit poble, i les activitats d’una gran ciutat.

Amb una important indústria metal·lúrgica i aeronàutica, Bristol està situada al sud-oest d’Anglaterra, a menys de 2 hores en tren de Londres, i és per tant, un lloc perfecte per realitzar una escapada.

anglaterra_bristol-57
La ciutat acull un munt d’edificis històrics…

anglaterra_bristol-37
…Wills Memorial Building, que forma part de la Universitat de la ciutat

anglaterra_bristol-27
El riu travessa Bristol i és part importantíssima pels ciutadans

anglaterra_bristol-25
Podem trobar un munt debars i cervesseries on prendre una copa

anglaterra_bristol-19
La ciutat té un caire mariner molt marcat

Bristol és coneguda a nivell mundial per uns quants conceptes, entre ells la seva coneguda Universitat, per ser el lloc on es celebra anualment la Fira més gran d’Europa de Globus aerostàtics, per haver vist nèixer a grups musicals com Massive Attack, i al famós graffiter Banksy (de fet existeix una ruta per veure alguns dels graffitis que aquest misteriós artista té repartits per la ciutat).

anglaterra_bristol-64
The Well Hung Lover és un dels graffittis de Banksy que podem trobar-nos

anglaterra_bristol-44
Cabot Circus és una de les gal·leries comercials més importants

anglaterra_bristol-36
L’Hippodrome és segurament el teatre amb més història de Bristol

anglaterra_bristol-33
Ens encanta un bon fish&Chips en qualsevol dels molt pubs de la ciutat

El seu centre històric és ideal per descobrir-lo a peu, sense presses. Bona part del nucli antic va ser esborrat literalment a causa dels bombardejos que va patir la ciutat a la Segona Guerra Mundial, però les seves arrels medievals encara són visibles, i a excepció de les esglésies, la majoria d’edificis de l’Old Town són d’estil georgià o victorià.

El comerç és clau en aquesta zona, i aquí trobem el popular Mercat de St. Nicholas, amb una zona coberta i una altra d’exterior on trobem les típiques botigues de souvenirs, paradetes de menjar delicioses, i un apartat on els agricultors i productors de la ciutat ofereixen els seus productes.

anglaterra_bristol-62
Ambient a St Nicholas Market

anglaterra_bristol-59
Edifici de l’Ajuntament

anglaterra_bristol-31
Carrers del centre històric al capvespre

anglaterra_bristol-60
Catedral de Bristol

anglaterra_bristol-13
La ciutat acull una important universitat

Una altra zona plena de vida, amb força restaurants i cafeteries, és Harborside. Aquí trobem un mercat cada diumenge, i un modern i agradable passeig al costat del riu Avon permet captar la tradició marinera d’aquesta ciutat. De fet, un dels llocs més populars és la SS de Brunel, un històric vaixell de fusta que pot ser visitat. També destaquem la Millennium Square o l’Aquarium. No deixeu escapar l’oportunitat de prendre una copa en qualsevol dels bars d’aquesta zona.

anglaterra_bristol-22
La zona de Harborside i el popular Pero’s Bridge

anglaterra_bristol-16
Al fons, el mític vaixell SS Brunel

anglaterra_bristol-15
Ciutat i riu, unides

anglaterra_bristol-11
Ambient a Harborside

anglaterra_bristol-21
Millenium Square

Un barri que no ens hem de perdre és Clifton. De caire elegant i pintoresc, acull boutiques de roba, decoració… i cafès acollidors on seure una estoneta i recuperar-se de la caminada per la ciutat. The Mall és el seu principal carrer. I no podem marxar d’aquí sense passejar pel seu gran parc, amb senders on practicar una mica d’esport i arribar fins a l’observatori, on tindrem les millors vistes d’una de les principals icones de Bristol: el Clifton Suspension Bridge. Aquest preciós pont del 1864, que connecta els penya-segats de la Gola d’Avon s’ha convertit en un tot un símbol.

anglaterra_bristol-49
El popular Clifton Suspension Bridge

anglaterra_bristol-3
Ambient a les terrasses dels bars…

anglaterra_bristol-24
…sempre a punt per un bon tiberi!!

De nou apropant-nos al centre de la ciutat, segur que passarem per Park Street, un dels carrers comercials més importants i emblemàtics. Però si parlem de botigues, hem de citar Gloucester Road, considerat el carrer més llarg de botigues independents d’Europa. Aquí no veureu les típiques marques de roba que tenen cadenes a tot arreu!

anglaterra_bristol-58
Park Street

anglaterra_bristol-40
Foster’s Almshouse és un dels edificis amb més història

anglaterra_bristol-41
Un carrer ben peculiar: Christmas steps

anglaterra_bristol-29
St. Peter’s Church a la nit

Segurament és per tot això que expliquem, que Bristol va ser triada com una de les millors ciutats per viure de la Gran Bretanya. Com hem dit abans, està situada a prop de Londres, i això la fa ben connectada per arribar fàcilment. A més, i com a cirereta del pastís, si encara disposem de temps, també recomanem apropar-nos a la bonica ciutat de Bath, a només 15 minuts. Patrimoni de la Humanitat, els carrers georgians d’aquesta ciutat tenen un encant especial, i si refresca una mica, no dubteu a visitar els famosos banys romans, o simplement, llogar una bicicleta i sortir a conèixer la verda campinya anglesa que envolta aquest lloc.

anglaterra bath riu avon
A només 15 minuts trobem la bonica ciutat de Bath

anglaterra_bristol-20
Coincidir a Bristol amb el torneig de Roland Garros és sinònim de tothom pendent del tenis

anglaterra_bristol-26
Després de la feina, les terrasses i pubs s’omplen…

anglaterra_bristol-10
…per fer el beure i la xerrada

anglaterra_bristol-9
Queen Square
anglaterra_bristol-4

Com veieu, passar uns dies a Bristol, és un plan perfecte per una agradable escapada.

Clica per veure altres articles al blog relacionats amb Bristol:

icones ciutats londres

bath bv cat

 

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: