El nostre TOP TEN del sud de la Província del Quebec, Canadà

Canadà ens té enamorats, i al ser un país tan gran, ple de contrastos, ofereix un munt de rutes per descobrir. El sud de la Província del Quebec és una combinació perfecta de grans i cosmopolites ciutats, petits i encantadors pobles, i una natura sorprenent.

Amb una superfície de més d’ 1’5 milions de quilòmetres quadrats, “només” hi viuen poc més de 8 milions d’habitants, dels quals gairebé la mitat es concentren a la ciutat més gran: Montreal i la seva àrea metropolitana.

Aquesta regió és francòfona, tot i que l’anglès i el francès són els idiomes oficials (com a tot el país), el francès és la llengüa més utilitzada.

Establerts a la ciutat més important del Quebec: Montreal (post en preparació), fent un dels nostres intercanvis de casa amb una família molt maca i simpàtica, fem una ruta en cotxe pel sud de la Província. Sense presses, com ens agrada a nosaltres, intentant absorbir el màxim de detalls i sensacions que ens ofereix un lloc tan especial com aquest.

Aquest és el nostre TOP TEN de la ruta pel sud del Quebec:

Excursió vaixell Costa Granit Rosa, Ploumanac'h. BretanyaExcursió vaixell Costa Granit Rosa, Ploumanac'h. BretanyaExcursió vaixell Costa Granit Rosa, Ploumanac'h. BretanyaExcursió vaixell Costa Granit Rosa, Ploumanac'h. BretanyaExcursió vaixell Costa Granit Rosa, Ploumanac'h. BretanyaExcursió vaixell Costa Granit Rosa, Ploumanac'h. BretanyaExcursió vaixell Costa Granit Rosa, Ploumanac'h. BretanyaExcursió vaixell Costa Granit Rosa, Ploumanac'h. BretanyaExcursió vaixell Costa Granit Rosa, Ploumanac'h. BretanyaExcursió vaixell Costa Granit Rosa, Ploumanac'h. Bretanya

Però parlem una mica més de tots ells.

Montreal

La segona ciutat més gran del món on es parla francès (després de París) té una identitat única. Oberta al món, multicultural i amb una gran sensibilitat artística, aquesta ciutat és ideal per descobrir amb calma i tranquil·litat. Destaca la seva part històrica, el seu port, el Downtown i els seus barris plens de vida.

canada 150 aniversari-8
Downtown de Montreal vist des del Parc Mont Royal
canada_ruta_quebec-1
Classes de Ioga al centre de la ciutat
canada_ruta_quebec-9
Montreal acull un munt d’activitats tot l’any. Festival de música Francofolies (juny)
canada_ruta_quebec-48
Interior de la Catedral de Notre-Dame

Ottawa

La capital del país és el centre administratiu del Canadà. Residència del Primer Ministre, allà trobem el Parlament i un munt d’edificis del sector públic. Tot i la seva màscara de seriositat, ens va sorprendre molt gratament.

canada_ruta_quebec-7
Vistes de la ciutat d’Ottawa, amb el Parlament en primer terme
canada_ruta_quebec-5
Observant Ottawa des de la ciutat de Gatineau
canada 150 aniversari-7
El Parlament de Canadà al capvespre…

Ville de Québec

És la petita joia de la regió. Passejar pel centre històric d’aquesta ciutat és conèixer els carrers més antics d’Amèrica del Nord. Bressol de l’Amèrica francesa, cada racó té un munt de coses a explicar. El barri del Petit-Champlain, la Place Royale, la Terrace Dufferin, le Château Frontenac (l’hotel més fotografiat del món)…

canada_ruta_quebec-20
La Porta Saint-Jean és un dels passos per accedir a la Vieux Québec
canada_ruta_quebec-21
La Rue Saint-Jean és una de les més animades
canada 150 aniversari-4
Admirant l’hotel Château Frontenac

Tadoussac

Dins el Parc Marin du Saguenay-Saint-Laurent, destaquem la petita població de Tadoussac. Ideal per a l’observació de balenes, és increïble seure a la costa i poder veure des de terra aquests grans mamífers marins. I si volem arrodonir l’experiència, res millor que sortir en alguna de les diverses excursions en vaixell o barca neumàtica. Aquest indret és un dels millors llocs del món on observar balenes.

canada tadoussac balenes 01 ok
Aquest és un dels millors indrets del món on observar balenes
canada_ruta_quebec-39
Però si les podem veure des de la costa!!!
canada_ruta_quebec-38
Poble de Tadoussac

Chemin du Roy

El primer camí que unia les ciutats de Montreal i Quebec al segle XVIII, s’ha convertit amb els anys en una experiència turística molt bonica. 280 quilòmetres de recorregut per la ruta 138, sempre vorejant el riu Saint-Laurent, oferint bones vistes i passant per encantadors pobles com Trois-Rivières... Ideal gaudir dels productes locals de la zona, i nosaltres ho fem, per exemple, menjant alguns formatges locals a la Fromagerie Grondines.

canada_ruta_quebec-19
Seguint la ruta del Chemin du Roy
canada_ruta_quebec-32
Disfrutant dels paisatges…
canada_ruta_quebec-18
…i dels formatges!

Route du Fleuve

Una altra de les rutes panoràmiques més maques d’aquesta zona. 60 quilòmetres que uneixen les poblacions de Baie-Saint-Paul i La Malbaie, com sempre amb el riu Saint-Laurent com a protagonista. Viles encantadores, esglésies històriques, molins, llocs pintorescs… Aquí, amb més temps, podem desconnectar de tot, ja sigui practicant la pesca, el golf, etc.

canada_ruta_quebec-34
Quins paisatges!
canada_ruta_quebec-33
Voltant pel poble de Baie-Saint-Paul

Île d’Orléans

A molt poca distància de la ciutat de Quebec, aquesta illa va ser un dels primers llocs cololizats pels francesos quan van arribar al nou món. Accessible només pel pont de Beauport, la carretera 368 la voreja sencera, i en només els 190 quilòmetres quadrats d’extensió trobarem una enorme oferta de turisme rural.

A més, ofereix unes bones vistes de la ciutat de Quebec i de la popular Chute Montmorency, un salt d’aigua de 83 metres que rivalitza amb les del Niàgara. Coneguda com el “Jardí del Quebec”, aquesta illa és rica en agricultura, i atrau molts visitants, com nosaltres, desitjosos de tastar els seus productes locals. Vinyes, fruita, verdures, melmelades… Boníssim!

canada_ruta_quebec-27
Recorrent l’illa d’Orleans
canada_ruta_quebec-29
Fem una parada per recuperar forces. Picnic per tastar els productes locals de l’illa
canada_ruta_quebec-31
Aquí predomina una vida rural i tranquil·la
canada_ruta_quebec-23
Vistes del salt d’aigua de Montmorency

Gastronomia

I parlant de menjar, no podem oblidar com a punt a destacar, la gastronomia del Quebec. Segurament no tenen una cuina de plats populars i coneguts, però la mescla de cultures i l’ambient cosmopolita crea un univers enorme de cuines de tot el món. Nosaltres, que ens agrada conèixer la gastronomia dels llocs on viatgem, visitem una amplia varietat de locals. Des dels senzills bars on les hamburgueses i fish&chips marquen la pauta, passant per cervesseries amb plats on picar i matar la gana, delicats bistros (sí sí, recordeu que la cultura francesa aquí té un pes enorme) amb un menu diari variat i d’una relació qualitat-preu boníssima, fins acabar en delicats i moderns restaurants d’una cuina exquisita.

Ah! I per si això no fos suficient, els productes locals destaquen per tota la ruta. Podem visitar granges i formatgeries on produeixen excel·lents formatges, vinyes amb vins que ens van encantar, sidreries, cerveses artesanals, melmelades… I a sobre són els majors productors mundials del xarop d’auró, el popular “jarabe de arce”. Per llepar-se els dits!

canada_ruta_quebec-52
Hora del brunch!!!
canada_ruta_quebec-54
Tast de cerveses. Aquí trobem molta elaboració de diferents sabors
canada_ruta_quebec-25
Melmelades
canada_ruta_quebec-50
Visitant els mercats
canada_ruta_quebec-51
Mmmmm! No ens podem ressistir a les dolces BeaverTails (Cues de Castor). Fetes amb una massa entre un donut i una crepe i farcides de mil i un ingredients

Parc Nacional de La Mauricie

El Canadà és sinònim de natura, i en els seus parcs nacionals trobem el màxim exponent. La Mauricie és un dels més visitats ja que ofereix un munt d’opcions als visitants. Amb més de 150 llacs, aquest lloc està ubicat en ple cor dels boscos Laurentins. Paisatges increïbles, i un munt de recorreguts per fer trekkings, acampar o simplement navegar en kaiac.

El millor és que una ruta escènica de 63 quilòmetres creua el parc d’oest a est, i és molt fàcil desplaçar-se en vehicle propi. Ah! I recordeu que aquests boscos són zona d’óssos negres!

canada_ruta_quebec-13
Rius i salts d’aigua
canada_ruta_quebec-17
Prenent un bany en un dels moltíssims llacs
canada 150 aniversari-2
Practicant kaiac
canada_ruta_quebec-12
Quina pau!!!

Mont-Tremblant

Un altre lloc que no podem obviar si ens agrada la natura és Mont Tremblant. Aquest cim de 875 metres ofereix unes precioses vistes de la serralada dels Laurentides, i les 96 pistes d’esquí de tots els nivells fan les delícies dels esquiadors a l’hivern. Fora de temporada val la pena pujar al seu cim, a peu o en el telefèric.

Als seus peus també es troba un petit poblet turístic amb el mateix nom del pic, on podem trobar restaurants, bars, hotels i un munt de serveis.

canada_ruta_quebec-40
El cim del Mont-Tremblant ens ofereix unes espectaculars vistes
canada_ruta_quebec-43
Centre turístic de Mont-Tremblant
canada_ruta_quebec-41
Cap a on anem???

El sud de la provincia de Quebec es ideal per amants de la natura, per persones que busquin acció, per famílies amb nens… Tothom trobarà els seus Top Ten d’aquesta regió. Aquests són els nostres, sense cap ordre d’importància, i de ben segur ens deixem molt més, però el millor és visitar aquesta zona i descobrir per un mateix tot el que et pot oferir el Quebec.

Si necessites més informació de la ruta, en forma de recorregut, allotjaments que hem fet servir, dies dedicats a cada zona, clica aquí:

banner info ruta quebec

PD: Agraïm tota la informació i l’amabilitat que ens van facilitar en Simon, l’Estelle i la petita Zoe. Sense ells aquest viatge no hagués estat el mateix!

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

2 respostes a “El nostre TOP TEN del sud de la Província del Quebec, Canadà

 1. Xulíssim tot el que vau visitar!!
  Canadà és extraordinari i tant gran que dóna per fer-hi moltíssims viatges ben diferents. No vau veure cap ós aquest cop?
  Gràcies per compartir els vostres viatges! Cada cop tinc més llocs on anar…

  Una abraçada!

  Arnau

  1. Moltes gràcies Arnau!!!
   I tant, ja ho saps prou bé que el Canadà és un lloc extraordinari. 🙂
   És una llàstima no tenir prou temps per escriure tots els articles que tenim previstos d’aquest fantàstic país, però sempre que podem escrivim alguna ruta.
   Aquest darrer viatge no vam veure cap ós (pocs dies als Parcs Nacionals), però tard o d’hora volem tornar per fer una ruta més llarga.
   Una abraçada!!
   Manel i Cristina

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: