Mercats del món: Shilin Night Market, Taipei (Taiwan)

Taipei és una ciutat on trobem molts molts mercats, i això la fa ben especial. Els taiwanesos són amants de fer vida al carrer, de menjar fora de casa, i això es nota. Els mercats nocturns són essencials per a la cultura taiwanesa, i des de fa molts anys alguns carrers de la ciutat acullen botigues de tota classe i parades de menjar on tastar boníssims plats.

taipei_shilin_night_market-1
Carrers plens de vida
taipei_shilin_night_market-2
Les paradetes de roba ofereixen els seus productes…
taipei_shilin_night_market-12
…i les de menjar la seva rica gastronomia!
taipei_shilin_night_market-24
És el lloc perfecte per trobar algun regal o souvenir…

taipei_shilin_night_market-25

Shilin Night Market és segurament el mercat més popular i conegut de la ciutat, i cada nit obre les seves portes a un munt de turistes que omplen els seus carrers. I diem turistes, perquè aquest lloc s’ha convertit en un dels punts destacats que tota guia de la ciutat recomana. I ho reconeixem, s’ha de visitar, perquè el lloc impressiona, però també hem de tenir clar quan un lloc passa a ser d’ús exclusiu pels turistes.

taipei_shilin_night_market-19

Les parades comencen a obrir sobre les 16h, i la màxima activitat la trobem entre les 20h i les 23h, quan els carrerons s’omplen i la gent s’apropa també per sopar. Nosaltres recomanem tastar tot el possible, ja que hi ha un munt de paradetes que cuinen autèntiques delícies, davant nostre, al moment. Però potser el millor és caminar i menjar petites quantitats. En canvi, no ens va convèncer per sopar (ja hem dit abans que el seu aire turístic està massa accentuat).

taipei_shilin_night_market-27
Trobarem un enorme Food Court ple de llocs on menjar
taipei_shilin_night_market-28
El mercat és molt frequentat per joves

Els locals de menjar on podem seure es troben al pis inferior, i a la planta que dona al carrer trobem una mescla de parades que ofereixen tot tipus de productes. És un dels millors llocs on comprar souvenirs, ja que en trobarem de tota classe, i també hi ha molts locals de roba.

taipei_shilin_night_market-10
Tastem tot el que podem…
taipei_shilin_night_market-6
Pizzes????
taipei_shilin_night_market-4
Les parades són ben petites, ideals per tastar-ho tot

taipei_shilin_night_market-11

Una de les coses que més ens va sorprendre, és que hi ha molta activitat firaire. Moltes paradetes que nosaltres trobem a les fires ambulants, però que aquí formen part del mercat. És per això que aquest lloc atrau multituds i s’ha convertit també en un gran focus de vida nocturna i oci.

taipei_shilin_night_market-23
Activitats firaires
taipei_shilin_night_market-26
Sovint no entenem certes coses que ens trobem, però això forma part de l’encant taiwanès!
taipei_shilin_night_market-22
Una de les activitats més populars és la pesca de gambes!
taipei_shilin_night_market-21
Nosaltres no li trobem l’encant, però els taiwanesos es tornen bojos pescant les gambes!

Perquè a més del gran local, els carrers i carrerons que l’envolten també són plens de botigues i estands oferint els seus productes. Fins i tot sembla integrar el gran Temple Chicheng. Allà es mesclen les persones que entren a resar i pregar amb les que s’aturen a descansar a les seves escales mentre mengen alguns dels molts plats locals que podem degustar. Aquí són famoses les truites d’ostra, el pollastre fregit, la sèpia, el tofu, i moltíssims plats i sabors que som incapaços de reconèixer, però que ens encanta tastar!

taipei_shilin_night_market-16
Els carrers del voltant també són plens de gent
taipei_shilin_night_market-14
Pregaria al Temple Chicheng…
taipei_shilin_night_market-13
…on molta gent aprofita per fer una pausa

taipei_shilin_night_market-15

Som uns enamorats de recórrer i voltar per les paradetes i botigues que ofereixen practicament de tot, i podem passar-nos llargues estones gaudint de tot el que ofereixen. Veurem molta vida, molta activitat mentre caminem entre la marea humana que acompanya cada dia aquest mercat, i si ho fem amb un tastet de gastronomia local a la mà, encara millor, oi?

MÉS INFORMACIÓ:

  • Com arribar: El metro és una de les millors opcions, ja que està situat a només 70 metres de la parada MRT de Jiantan. Una altra opció és el bus, el número 318 ens deixa ben a prop.
  • Horari: oficialment de 17h a 24h, però passades les 01h de la matinada encara trobarem activitat.

Clica per veure altres articles al blog sobre Mercats del Món:

icones ciutats mercats mon

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: