Stewart Island i l’illot Ulva, racons plens de natura a Nova Zelanda

Nova Zelanda ofereix tants llocs a visitar que sovint, quan preparem una ruta per visitar-la, ens costa decidir quines zones recorrerem. Avui proposem un racó encantador, que pot passar desapercebut, però que farà les delicies dels amants de la natura: l’illa de Stewart.

Situat al sud del país, es tracta de l’illa exterior més gran de Nova Zelanda. Amb només 65 quilòmetres de llarg, 40 d’amplada, i poc més de 400 habitants, poseeix una fantàstica natura verge que farà les delicies de senderistes i especialment als amants de les aus.

SONY DSC
Arribada a Stewart Island
nova zelanda stewart island-19
Un lloc ple de natura…
SONY DSC
Ideal per fer caminades

nova zelanda stewart island-3

El 85 per cent d’aquesta illa pertany a l’espai protegit del Rakiura National Park, que el forma una exuberant flora, i sobretot és coneguda per ser un dels pocs llocs del planeta on es poden veure kiwis en llibertat. Aquests curiosos ocells són els causants de la fama d’aquesta illa. En maorí, Stewart Island és coneguda com Rakiura, que vol dir “cels incandescents”.

La majoria de la població es concentra al poble d’Oban, una aldea pesquera, però on avui en dia podem trobar diferents hotels, hostals, B&B. Nosaltres ens allotgem al Bay Motel, i durant dos nits ens relaxem en aquesta illa, abandonant per uns dies la nostra estimada autocaravana que ens serveix per recórrer Nova Zelanda. Els ferris comuniquen la ciutat de Bluff i Stewart Island en només una horeta (veure freqüències i preus), tot i que també es pot arribar des d’ Invercargill, Queenstown i Te Anau, amb un servei de bus que comuniquen amb la terminal del ferri a Bluff.

SONY DSC
Oban és el principal nucli de l’illa
SONY DSC
Vistes de Halfmoon Bay
nova zelanda stewart island-14
L’avistament d’ocells és una de les principals activitats
nova zelanda stewart island-17
Caminar entre boscos és tota una delicia

I que podem fer a Stewart Island? Doncs caminar! Un lloc on només disposen de 20 quilòmetres de carretera asfaltada, ja és sinònim que el millor és fer servir les cames per desplaçar-se. Trobarem tracks i senders de tot tipus. De curts i fàcils (a partir de 30 minuts), passant per alguns més exigents (5 a 7 hores) i també de varies jornades de durada.

El DOC (Departament de Conservació) de l’illa s’encarrega de gestionar-los i oferir-nos tota la informació que necessitem. Rutes com Observation Rock, Bathing Beach, Kaipipi Bay… en trobarem un munt (veure diferents rutes).

SONY DSC
Platges
nova zelanda stewart island-8
Ens encantem amb qualsevol cosa…

nova zelanda stewart island-16

També ens decidim per fer una agradable excursió a la petita illa d’Ulva. Aquest illot de només 270 hectàrees, i a 10 minuts en vaixell de Stewart Island, és un autèntic santuari per les aus. Lliure de depredadors, es poden avistar un munt d’aus, tot un paradís pels ornitòlegs.

Decidim contractar una excursió amb una petita empresa local (Ruggedy Range Wilderness Experience), i un guia ens explica durant la ruta, mil i un detalls de la natura i els animals que ens anem trobant. Fem una bonica passejada fins a Boulder Beach, entre pistes ben senyalitzades i mantingudes, on podem gaudir de la flora, les platges i els ocells. Una bonica experiència!

SONY DSC
Ens dirigim a l’illot d’Ulva
SONY DSC
El trajecte només són 10 minuts
nova zelanda stewart island-13
I només arribar ja ens reben tota classe d’ocells
nova zelanda stewart island-18
Fotografiant els encuriosits wekas

La llàstima és que no tenim sort i no ens trobem a cap kiwi. Aquests ocells, símbol de Nova Zelanda, no són fàcils de veure, i marxem de l’illa sense avistar-ne cap. Al ser un animal de costums nocturnes, s’organitzen sortides a la nit per intentar observar-los. Un altre dia serà!

nova zelanda stewart island-4
Tot i ser territori de kiwis, no tenim sort
nova zelanda stewart island-15
Però altres simpàtics ocells ens visiten

Però no ens desanimem en absolut! A més dels trekkings i passejades, gaudim de la tranquil·litat de l’illa, prenent un agradable té al Justcafe, o degustant un boníssim bacallà blau (una de les especialitats locals) al restaurant South Sea. I és que aquest increïble país té tants racons per conèixer…

SONY DSC
South Sea Hotel
SONY DSC
JustCafé

 

Clica per veure altres posts sobre Nova Zelanda al blog:

iconos ciudades nz cat

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: