Continuem de viatge per Àsia, i tot i ser actualment a Taiwan, encara tenim molt a explicar de Corea del Sud. Així que continuem explicant la nostra ruta. Després de visitar Seül, decidim llogar un cotxe i veure part del país.

Fem recorregut fins arribar a la ciutat de Busan, que ofereix força coses a veure, i tot i que teníem pensat quedar-nos un parell de dies, decidim afegir un tercer. Viatjant en temporada baixa (novembre) és fàcil afegir dies als llocs on dormim. Normalment no posen cap problema.

corea-busan-154

Busan té un gran port pesquer

corea-busan-175

És la segona ciutat més gran de Corea del Sud

DCIM100GOPROGOPR0457.JPG

El mòbil que no falti…

Busan és la segona urbe del país, amb més de 3 milions i mig d’habitants. S’assembla bastant a Seül (salvant les diferències), amb molta vida, moviment, carrers plens de neons, llums, restaurants, botigues…

Sort que hem triat un hotel (YTT) amb pàrquing pel nostre cotxe de lloguer. Aquí sembla difícil trobar lloc al carrer, i a més correm el risc de no entendre certes indicacions. Només faltaria que ens multessin, o encara pitjor, se l’endugui la grua. De fet, voltant per la ciutat, sovint ens costa saber on aparcar. I hem provat un sistema ben curiós, el del vigilant d’aparcament. De sobte, segons quina zona, quan trobes un forat, t’apareix en senyor en bicicleta, sense cap tipus d’uniforme ni distintiu, que t’apunta en un paperet l’hora d’arribada, i et cobra segons el temps estacionat. Sort que ens ho va explicar una amable família, perquè si no hauríem pensat que el senyor en qüestió ens estava intentant timar…

corea-busan-177

Comunicant-nos amb el senyor que vigila els aparcaments

corea-busan-174

Una mini-oficina on es canvia moneda…

corea-busan-150

…i una típica escena de comerç coreà. Pendents de la tele…

Passegem per Kwangbok-Dong, anomenat el fashion street. Les millors botigues es troben en aquesta avinguda, on ja comencen a muntar els llums de nadal. Per variar, també hi ha un centre comercial Lotte. Aquesta empresa és propietària d’un munt d’activitats a Corea, i veus el seu nom per tot arreu. És tot un imperi!

corea-busan-147

Kwangbok-Dong Street

El contrast amb la zona fashion és Gukje, plena de carrerons amb petites botigues de tot tipus (roba, calçat, il.luminació… i és clar, menjar). De fet, és molt popular el Bupyung-dong Kkangtong Market, on cada dia, a partir de les 19:30, i fins la mitjanit, desfilen i s’instal.len un munt de carritos que ofereixen diferents tipus de gastronomia.

corea-busan-176

Bupyung-dong Market

corea-busan-151

Els carrers són plens de petits llocs on poder menjar

corea-busan-152

Molta vida al carrer fins ben tard

corea-busan-149

Aquí tot són restaurants… Ningú es queda amb gana.

Un altre mercat que visitem (Déu meu, quants n’hi ha i com ens agraden!) és Jagalchi Market, el mercat del peix. L’edifici és força nou i molt maco arquitectònicament, ple de peixeres on comprar marisc i peix de tot tipus. Ens encanta veure l’activitat que es produeix entre venedors i compradors. Ens ofereixen els seus productes, ja que és possible comprar peix fresc i portar-lo als restaurants de la segona planta, on te’l cuinen al teu gust. També ofereixen plats i menus de tot tipus. L’enorme edific acull també oficines, un enorme buffet, un saló on celebrar bodes i fins i tot un GuestHouse. Ah! I es pot pujar a la seva terrassa per gaudir d’unes bones vistes del port.

corea-busan-153

Interior de Jagalchi Market Fish

Però el millor (per nosaltres) està a l’exterior. Els carrers del voltant també acullen un munt de venedors, que en paradetes molt precàries, ofereixen un munt de peixos i productes de mar ben estranys. Quant moviment!!

corea-busan-155

Paradetes de peix a l’exterior

DCIM100GOPROGOPR0422.JPG

Tothom a vendre el seus productes!

corea-busan-157

…i ben fresc!

corea-busan-156

Ben exposadet. De major a menor…

Busquem una mica més de tranquil.litat a una de les seves platges més boniques i populars, Gwangalli. Diem tranquil.la perquè ara al novembre fa fresqueta, però a l’estiu és plena de gent. Davant es pot veure el Diamond Bridge, un dels més llargs de Corea, que il.luminen per la nit i li dóna a la platja una bonica imatge. A més la zona és plena de cafeteries i restaurants, i ens serveix per fer una pauseta.

corea-busan-160

Gwangalli Beach

corea-busan-161

Diamond Bridge il.luminat

corea-busan-162

A berenaaaaaar!

Aquesta ciutat acull edificis molt macos, com el Busan Cinema Center, i ens sorprèn saber que el Centre Comercial més gran del món és aquí. Es tracta del Shinsegae Centum City, i és clar, entrem a fer una volta. Uf! És tot un laberint, ja que el conjunt el formen 3 enormes edificis on podem trobar de tot. Als coreans els agrada moltíssim el consumisme i anar de botigues.

Tant caminar ens està passant factura. Estem cansadíssims, i busquem remediar-ho relaxant-nos a SpaLand, uns enormes banys termals i saunes. Perfecte, ens carreguen les piles!

corea-busan-171

Busan Cinema Center

corea-busan-169

Visitem el Centre Comercial més gran del món!

corea-busan-172

Com els agrada anar de compres als coreans!

corea-busan-spa-nosaltres

Visitem un spa on relaxar-nos una mica

I sort d’aquesta sessió de relax, perquè els següents dies continuem caminant un munt.  Per exemple passejant pel famós i colorista barri de Gamcheon, un laberint de carrerons dalt d’un turonet. O per Haedong Yonggungsa Temple, un recinte budista situat al costat del mar.

corea-busan-163

El colorista barri de Gamcheon

corea-busan-164

Els seus carrers són un autèntic laberint

corea-busan-166

Haedong Yonggungsa Temple, situat davant el mar

corea-busan-167

El gran buda!

corea-busan-168

I vinga a fer-se selfies!!!

Vinga! Toca abandonar la ciutat i continuar ruta cap al sud del país. Que encara queda molt per veure…

PD: Aquest és un article escrit des del mateix lloc del que parlem.

indicacio-ruta-corea-4-esqindicacio-ruta-corea-6-dreta

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

3 Comments

 1. Llegint l’article és com haver-hi estat!

  Respon

  1. Oooh! Com ens encanta llegir això. En aquests articles al blog només pretenem explicar les sensacions que ens ha transmès aquest país, i si podem transportar cap a Corea a d’altres amants dels viatges, estem més que contents.
   Moltíssimes gràcies per les teves paraules!

   Respon

   1. Seguiu així. Encara que els lectors no podem anar, podrem conèixer nous llocs de la vostra mà.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s