Recorrent Corea del Sud en cotxe (II part).

Després de començar per Seül, i més tard recórrer en cotxe el nord-est del país, ara toca la zona central de Corea. Anem al nostre aire, sense presses, conduint i gaudint de bons paisatges. Aturant-nos allà on veiem alguna cosa que ens cridi l’atenció, i omplint el sac de bones anècdotes viatgeres. Moltes relacionades amb la comunicació, ja que sortint de les grans ciutats, poques persones parlen i entenen l’anglès…

corea-95
Tardor a Corea
DCIM100GOPROGOPR0383.JPG
El cotxe ens dóna molta llibertat de moviments
corea-103
Descansant una estoneta…
corea-seul-42
A les grans ciutats les Food Court són un bon lloc on dinar
corea-99
Continuem visitant mooooolts mercats!

Fem parada en un dels pobles més turístics de la ruta, Hahoe. Es tracta d’una vil.la tradicional, que manté i recrea les cases de típica construcció coreana però on encara hi viuen famílies. Tot i ser un país hiper-desenvolupat, els coreans són amants de mantenir tradicions i aquests poblats són una manera de mostrar com es vivia no fa tants anys.

corea-91
Vil.la tradicional de Hahoe
corea-92
Aquí es mantenen les tradicions des de fa molts anys
corea-111
No és estrany veure molta gent vestint el Hanbok, vestit tradicional coreà

Tornem a visitar una gran ciutat, Daegu, plena de ritme. A més, és cap de setmana, i això es nota. Quina marxa al carrer! Aquí ningú es queda amb gana, els restaurants omplen les principals avingudes i carrers. Sembla que ningú cuini a casa, tothom a menjar fora!

corea-daegu-128
Daegu a la nit
corea-daegu-129
Ens preparen el sopar!
corea-daegu-130
La ciutat té una de les majors esglésies prebisterianes del país

Fins i tot visitem un celler molt peculiar de camí a la següent ciutat. Es tracta d’una bodega a l’interior d’un antic túnel ferroviari. Aquests coreans són els reis de fer coses ben curioses! La via ens condueix a la foscor del túnel, on a més resguardar els vins, hi ha taules on poder fer tasts i degustacions.

corea-93
Una antiga via condueix al celler
corea-94
I no ens resistim a fer un tastet de vins!

La següent parada és Gyeongju, definit com un museu sense portes. Voltem per molts i preciosos temples, passegem per Daereungwon, un enorme parc on podem observar les tombes d’antics monarques coreans. Aquí ens allotgem un parell de nits en un hanok, la tradicional casa coreana. Senzillesa absoluta d’unes habitacions que envolten un bonic pati central. Dormir al terra en còmodes futons ens transporta per uns moments al Japó. 🙂

I és que durant aquest viatge, estem dormint en tot tipus d’allotjaments. Hotels refinats, moderns, tradicionals, senzills, frikis, guesthouses…

DCIM100GOPROGOPR0377.JPG
Els hanoks són cases tradicionals amb habitacions molt senzilles
corea-69
Donggung Palace i Wolji Pond al capvespre. Quin miratge!!!
corea-98
Temples de Bolguksa
corea-97
Quina tranquil.litat es respira als Temples
corea-96
Camí de la gruta de Seokguram
corea-tumuli-gyeongju-cris
Tumuli a Gyeongju. Aquesta mena de muntanyetes amaguen antigues tombes
corea-100
Gyeongju Market

I de nou, contrastos! Passem de la calma del poble de Gyeongju, a la segona ciutat més gran de Corea: Busan. Busquem un hotel que tingui pàrquing on deixar el cotxe. Preferim moure’ns en transport públic. Aquí hi ha molt de trànsit i caos circulatori.

També decidim ampliar la nostra estada en aquesta ciutat. Aquí sembla que hi ha moltes coses a veure, i a més, toca rentar roba (viatjar amb poc equipatge és sagrat per nosaltres, però és clar, hem de trobar moments per visitat alguna laundry). També necessitem aturar-nos un moment i visualitzar el que ens queda de ruta amb perspectiva. Ens encanta no tenir cap pla tancat, però hem de prendre decisions…

Ah! I també necessitem algun capritxet, que el nostre cos està notant l’esforç de tant caminar amunt i avall. I com? Doncs després de passejar per Shinsegae Centum City, el complex comercial que té l’honor de ser el més gran del món, decidim relaxar-nos a l’Spa més famós de la ciutat i de tot Corea. SpaLand té piscines termals de diferents temperatures i saunes de tot tipus… Uf! Sortim com nous!!!

corea-105
Skyline de Busan des de Gwangalli Beach
corea-102
Kwangbok-Dong Fashion Stret és el carrer de botigues
DCIM100GOPROGOPR0400.JPG
Sopar deliciós en un dels mercats de Busan
corea-127
Jagalchi Market és un popular mercat del peix
corea-busan-spa-cris
Relax a l’Spa després dels banys termals
corea-seul-57
Pauseta merescuda. Un repassa les fotos i l’altra planifica la ruta…

De moment veníem a Corea sense saber ni tan sols quants dies li dedicaríem. Doncs hem entrat a la tercera setmana i encara volem continuar veient més coses! Tenim intenció de continuar ruta per la costa sud del país, i també per l’illa de Jeju, de la que ens han parlat meravelles… som-hi!!!

PD: Aquest post està escrit des del mateix lloc del que parlem, durant la ruta per Corea
indicacio-ruta-corea-3-esqindicacio-ruta-corea-5-dreta

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: