Vancouver (Canadà), una ciutat que ens agrada!

Ens agrada una ciutat on la gent diu gràcies al conductor quan baixa de l’autobús; ens agrada una ciutat on pots veure muntanyes nevades al final d’una avinguda qualsevol; ens agrada una ciutat on la mescla de cultures, religions i procedències és ben normal… Ens agrada Vancouver!

vancouver-19
Descansant de les llargues caminades per conèixer la ciutat
vancouver-53
Petits ferris ens ajuden a travessar el False Creek
vancouver-41
La ciutat esta molt preparada pels ciclistes
vancouver-31
La 8-bit-Orca és una escultura molt fotografiada
Science World
Science World

vancouver-46

Podríem definir-la de mil maneres, però el que conta és com de bé ens hem trobat en aquesta ciutat de la costa oest del Canadà.

I a més, hem tingut la sort d’envoltar-nos de gent molt maca. Començant pels fantàstics propietaris  de la casa d’intercanvi on ens hem allotjat (Robert i Janet); els seus veïns, gent molt amable i sempre disposada a ajudar-nos (gràcies Tessa, Bill, Anne Rose); passant pels sabis consells del Iaco i la Júlia, que viuen fa un temps a Vancouver; l’amabilitat excepcional d’en George, que s’ha ofert a mostrar-nos tot el possible d’aquesta ciutat; i finalment, la genial companyia de la nostra amiga Anna, que es va desplaçar gairebé 5.000 km des de Toronto, on viu, per venir a visitar-nos.

Ah! I no podem oblidar l’experiència de les classes d’anglès. Hem conegut gent molt simpàtica de tot arreu. Amb un grup de gent així, més l’amabilitat de la majoria dels ciutadans de Vancouver, qui no pot estar bé en un lloc com aquest?

vancouver-36
Amb l’Anna i en George descobrint la ciutat
vancouver-21
Companys de classe a l’acadèmia d’anglès
vancouver_supermercat cris
Fem vida de ciutat, i això implica comprar al supermercat…
vancouver-161
…i cuinar!

I és clar, la ciutat ens ha ofert un munt de coses a veure i gaudir. Començant pels seus barris més populars: Kitsilano, on ens allotgem, amb grans platges on relaxar-se, ple de cases residencials, cafeteries, petites botigues…

Gastown, el barri més antic de la ciutat, i potser el més turístic, ple de restaurants, botigues de souvenirs… DownTown i Granville Street, els epicentres de Vancouver amb els seus grans edificis plens d’oficines, centres comercials i activitat dia i nit… South Granville i les seves galeries d’art, botigues de diseny… Chinatown, que acull la comunitat xinesa més gran de tot Canadà i on una passejada per les seves botigues és sinònim de diversió… Robson Street, una de les artèries comercials i de restauració, plena de botigues i tot tipus de llocs on menjar… Davie Village i els seus pasos de vianants multicolors, que ens mostren el barri on la comunitat gai té la seva màxima representació… The Olympic Village, amb un modern barri i un gran port esportiu, perquè aquesta ciutat va acollir els Jocs d’hivern del 2010… West End amb els seus increïbles espais verds, que condueixen a Stanley Park, un dels parcs més grans que hem vist mai a cap ciutat. Però si és un autèntic bosc!

Jericho Beach, una de les platges de Kitsilano, al capvespre
Jericho Beach, una de les platges de Kitsilano, al capvespre
vancouver-9
Canada Place i Waterfrond
vancouver-24
English Bay és una de les platges més populars
vancouver-28
Gastown i el seu popular Steam Clock (rellotge de vapor)
vancouver-26
Mainland St i Hamilton St són 2 carrers plens de restaurants
vancouver-22
Cases residencials a West End
vancouver-50
La popular escultura “The drop” a Coal Harbour
vancouver-48
Una gran zona de la ciutat acull el campus de la Universitat de British Columbia
vancouver-54
Fent esport a la zona olímpica
vancouver-17
Chinatown i les seves botigues…
vancouver-52
…sempre ben característiques
vancouver-42
Una gran plaça davant l’Art Gallery és l’epicentre del DownTown
vancouver_westend_gay
Davie Village és el conegut barri gai de Vancouver
South-Granville
South-Granville
Al barri de Yaletown trobem el Bc Place Stadium
Al barri de Yaletown trobem el Bc Place Stadium
vancouver robsonst
Robson St és una de les artèries principals de Vancouver
vancouver-37
L’enoooooorme Stanley Park

I si parlem de natura, poques ciutats la tenen tan a tocar com Vancouver. En 20 minuts podem arribar a Grouse Mountain, on trobem una estació d’esquí pels amants de la neu, i a 2 hores tenim Whistler i Blackcomb Mountain, el complex esquiable més gran de tota nord-amèrica, ple de pistes de tots els nivells.

vancouver-35
Whistler va ser ciutat Olímpica als Jocs d’hivern del 2010
vancouver-34
Prenem un dels remuntadors, i cap al cim!
vancouver-33
Els esquiadors poden gaudir d’unes vistes impressionants
vancouver-47
Aquí tothom disfruta de la neu!
vancouver whistler concert
Concerts de música al costat de les pistes d’esquí
Som a l'abril, i aquí encara podem esquiar
Som a l’abril, i aquí encara podem esquiar

 

Capilano Bridge és un lloc on envoltar-te d’arbres gegants i fer d’Indiana Jones, creuant un llarguíssim pont en suspensió. Durant la nostra estada lloguem diverses vegades un cotxe que ens permet arribar a aquests llocs i molts més. Fem una ruta per Vancouver Island, visitant ciutats encantadores com Tofino i Victoria; i una altra per la Sunshine Coast, on fem diferents trekkings i coneixem poblets ben autèntics.

vancouver-38
El famós pont penjant de Capilano
vancouver capilano nosaltres
També podem fer un espectacular passejada entre arbres
Som envoltats de natura
Som envoltats de natura
vancouver-13
En ruta per Vancouver Island
vancouver-11
La costa de Vancouver Island és espectacular!
vancouver-51
No parem quiets!
vancouver-58
Trekings per la Sunshine Coast
vancouver-57
Hidroavions al poble de Sechelt
vancouver-32
A Skookumchuck Narrows convergeixen diferents corrents d’aigua que provoquen una onada gairebé permanent
vancouver-12
Cada dia és ple de bones vistes

A Vancouver vam arribar amb baixes temperatures, però hem pogut viure l’arribada de la primavera, i com els seus habitants es tornen bojos amb els primers dies assoleiats, omplint terrasses, parcs i jardins. Nosaltres encara amb jersei prim i ells/elles amb màniga curta i shorts.

vancouver-29
Arriba el bon temps i les terrasses s’omplen de gent…
vancouver-134
…que vol disfrutar del sol
vancouver-105
I els arbres floreixen de cop!
vancouver-102
Bus turístic per recórrer part de la ciutat
vancouver-59
A “Grounds for Coffee” fan les millors Cinnamon Roll de la ciutat!
vancouver-55
Vistes nocturnes de l’skyline de Vancouver
vancouver-49
Fent l’aperitiu!
vancouver comiat nosaltres
Ens acomiadem de Vancouver!

Ens agrada Vancouver, i per això ens ha entristit haver de marxar d’un lloc com aquest, però alhora som contents d’haver conegut aquesta ciutat i a molta de la seva gent. Ens neguem a dir-li adèu, preferim un simple fins aviat…

Clica per veure altres posts de la ciutat de Vancouver al blog:iconos ciudades vancouver

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: