Una de les moltes activitats que es poden fer a Hong Kong, és visitar la zona de Sai Kung, i sobretot anar-hi amb gana, ja que el seu Mercat flotant és molt conegut per la gran oferta de restaurants.

Especialment de peix i marisc, ben fresc, portat cada dia pels moltíssims pescadors que han fet de Sai Kung gairebé una atracció pels visitants. Per això al passeig marítim se’l coneix com a “Seafood Street”.

hongkong_mercat_saikun-28

Els pescadors ofereixen la mercaderia…

hongkong_mercat_saikun-3

…i els compradors trien el producte

hongkong_mercat_saikun-27

I és que potser de l’antic i important port de Sai Kung Hoi ja no queda gaire, però aquí es continuen reunint molts pescadors que venen la seva captura del dia des de les mateixes barques. Tot un espectacle! El llarg moll s’omple cada dia de persones que, darrera les baranes observen la mercaderia exposada uns metres més avall, a les petites i colorides barques que atraquen ben d’hora.

La negociació comença entre compradors i pescadors, i un cop es posen d’acord, el peix és netejat, com a qualsevol peixateria de barri, embolicat en bosses, i apropat a les mans del comprador a través d’una llarga xarxa de pesca. Els diners són dipositats dins la mateixa xarxa i passen a mans del venedor. Un negoci que fa les delícies de visitants com nosaltres.

El moviment és continu. Les barques exposen en cubells de colors, plens d’aigua, el peix i marisc ben fresc, tant que encara és viu fins que algú decideix comprar-lo i… zas! …passa pel ganivet del pescador.

hongkong_mercat_saikun-5

Preparant la comanda

hongkong_mercat_saikun-4

La varietat de producte és enorme!

hongkong_mercat_saikun-16

El sistema per vendre és ben enginyós

hongkong_mercat_saikun-7

La gent s’amuntega al moll

hongkong_mercat_saikun-6

Un cop rebuda la comanda, cal pagar

hongkong_mercat_saikun-8

-“Voldria un lluç ben maco”

hongkong_mercat_saikun-11

-“I tallat a filets, si us plau”

hongkong_mercat_saikun-13

Molts restaurants de marisc s’alineen al moll, oferint una cosa millor que la carta: unes grans peixeres plenes de mercaderia viva, disposada per ser triada pels clients. -Aquest, aquell altre, i uns quants d’aquí! -Triem la comanda, decidim com ens la cuinen, i a gaudir d’un dinar ben especial.

Chuen Kee Sea Food Restaurant. Sai Kung. HongKong

Enormes peixeres mostren el producte

Chuen Kee Sea Food Restaurant. Sai Kung. HongKong

Primer mirem…

Chuen Kee Sea Food Restaurant. Sai Kung. HongKong

…i després triem el que volem

Chuen Kee Sea Food Restaurant. Sai Kung. HongKong

Producte ben fresc!

Chuen Kee Sea Food Restaurant. Sai Kung. HongKong

Deliciós!

Chuen Kee Sea Food Restaurant. Sai Kung. HongKong

Fem un bon dinar al Chuen Kee Sea Food Restaurant

Sai Kung, situat al districte de New Territories, és conegut com “Hong Kong’s back garden” (el jardí de darrera), perquè és una zona on molts habitants de la mega-ciutat vénen a relaxar-se i disfrutar de les seves platges, rutes de senderisme i, com diem, el seu moll i mercat flotant.

hongkong_mercat_saikun-33

Els hongkonesos vénen a relaxar-se

hongkong_mercat_saikun-10

Es poden fer tours en vaixell

Un llarg passeig voreja el mar, sempre ple de gent fent un munt d’activitats diferents. Trobem aficionats a la fotografia intentant capturar la imatge dels falcons que es llencen a l’aigua per capturar un peix; famílies passejant gaudint de l’entorn; nens i adults fent enlairar els seus estels…

hongkong_mercat_saikun-30

A la zona habiten moltes aus

hongkong_mercat_saikun-34

I és un punt de reunió de fotògrafs…

hongkong_mercat_saikun-29

…que volen capturar els falcons

hongkong_mercat_saikun-32

Vol d’estels

hongkong_mercat_saikun-1

El passeig marítim sempre és ple de gent

Ah! I una cosa que ens va sorprendre moltíssim. És un lloc de reunió de molts amants dels gossos, als que sovint tracten com nens petits (en el sentit literal de la paraula).

hongkong_mercat_saikun-25

La zona és famosa entre els amants de gossos

hongkong_mercat_saikun-17

Sovint els tracten com els seus fills!

 

Chuen Kee Sea Food Restaurant. Sai Kung. HongKong

Hora de dinar!

hongkong_mercat_saikun-35 mane

Fotografiant animalons

hongkong_mercat_saikun-31

Capvespre a Sai Kung

Sai Kung sembla una bombolla on agafar aire si portem massa dies envoltats dels enormes gratacels de Hong Kong, i enlluernats pels milers de llums de neó de la ciutat. I per rematar-ho, és fàcil conquistar-nos per l’estómac: el peix és boníssim!

COM ARRIBAR:

  • Sai Kung té terminal de bus pròpia, així que no és gaire complicat accedir des de qualsevol lloc de la ciutat.
  • El millor és arribar a MTR Choi Hung Station, i des d’allà prendre el bus de la línia 1A
Clica per veure altres posts de Hong Kong al blog:

icones ciutats hongkong

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

About BonaVida

Ens encanta viatjar, la fotografia, la cuina... i la bona vida! I de postres: compartir-ho amb tothom!!!! www.bonavida.cat Nos encanta viajar, la fotografía, la cocina ... ¡y la buena vida! Y de postres: ¡compartirlo con todo el mundo! www.salydescubre.com

Categoria

Hong Kong, Mercats del Món

Etiquetes

, ,