Brussel·les (Bèlgica), la ciutat del còmic

Poques ciutats del món tenen una relació tan estreta amb el còmic com la capital de Bèlgica. Museus, fires i salons anuals, festivals, cafeteries i botigues… inclús una famosa ruta de murals que s’ha fet imprescindible si visitem la ciutat.

Els dibuixos i les tires còmiques formen part de Brussel·les, aquesta ciutat està unida al món del còmic d’una manera única i ja sigui perquè en som fans, perquè viatgem amb nens, o perquè ens agrada captar l’esencia del lloc que visitem, hem de dedicar part de la visita a aquest tema.

belgica_bruselles_comic-6
Tintin és un dels màxims exponents de còmics belgues

belgica_bruselles_comic-12

Potser no tothom coneix a Hergé, Morris, Peyo… però en canvi, si citem a Tintin, Lucky Luke i els Barrufets segur que sabeu de sobres de qui parlem. Sí, alguns dels personatges més populars del còmic europeu han sorgit del cap de dibuixants belgues, i Brussel·les rendeix un magnífic homenatge al còmic, considerat el 9è art.

Una de les maneres més originals i boniques de conèixer aquesta relació ciutat-art, és la ruta dels murals. Més de 40 façanes repartides per la ciutat, han sigut pintades amb personatges de còmic i és tot un plaer passejar i alhora descobrir indrets on trobarem vinyetes gegants. La web oficial de turisme a Brussel·les ofereix uns mini-mapes específics d’aquesta ruta.

Olivier Rameau et ses amis
Mural del còmic: Olivier Rameau et ses amis del dibuixant Dany
belgica_bruselles_comic-4
Tintin, Milú i el capità Haddock
belgica_bruselles_comic-10
Els murals estan repartits per tota la ciutat

Mapa amb la ruta dels Murals repartits per la ciutat:

També és imprescindible la visita al Centre Belga del Còmic (CBBD), un museu creat el 1989 i situat en un magnífic edifici d’estil Art Nouveau, que acull una genial exposició dedicada a aquest món i d’altres temàtiques.

El museu us robarà segur moltes hores, ja que a més de la seva visita, ofereix una biblioteca amb un dels catàlegs de còmics més grans del món, una sala de lectura, la llibreria Slumberland (on comprar i tafanejar) i fins i tot un restaurant-cafeteria, la Brasserie Horta on poder fer un bon cafetó o un dinar. En total, 4.200 metres quadrats per on passen cada any més de 200.000 visitants!

belgica_bruselles_comic-11
Entrada del Museu
belgica_bruselles_comic-7
Llegint còmics

belgica_bruselles_comic-8

Però la relació de la Bande Dessinée (dibuixos animats en francès) i la ciutat no acaben aquí. De fet, són els petits detalls els que acaben d’arrodonir aquesta extraordinària relació. Parlem de l’infinitat de llibreries de Brussel·les, botigues de còmic, de figuretes relacionades amb els dibuixos, les especialitzades en personatges com Tintin o els Barrufets

belgica_bruselles_comic-13
Escultura de Gaston Lagaffe (traduït a casa nostra com Tomas el Gafe)
belgica_bruselles_comic-9
Una de les moltes botigues de còmics a la ciutat
belgica_bruselles_comic-1
Escultura dels Barrufets (que per cert, tenen botiga pròpia a la ciutat…)
belgica_bruselles_comic-2
La botiga oficial de Tintin

No hem visitat cap altra lloc on les criatures creades pels llapissos de grans artistes, tinguessin tanta presència com a Brussel·les! I nosaltres encantats, perquè ens han fet retornar al passat, i fer-nos sentir com nens per uns dies…

MÉS INFORMACIÓ:

Clica per veure altres posts de Brussel·les al blog:

icones ciutats brusselles

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

One thought on “Brussel·les (Bèlgica), la ciutat del còmic

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: