Mercats del món. Tekka Centre, Singapur

Com ja hem dit moltes vegades, res millor que els mercats per descobrir una ciutat. Allà respirem l’esència dels seus habitants, sobretot si encara no s’ha transformat en un lloc gaire turístic. Avui ens agradaria parlar d’un raconet de Singapur, aquest petit país asiàtic que tot i el seu minúscul tamany, ofereix moltes i gratificants sorpreses als viatgers.

Es tracta del Tekka Centre, situat al cor del colorista barri de Little India. Tot i ser un mercat cada vegada més conegut, encara és un lloc on els clients de veritat són els habitants de la zona, els treballadors de barri humil que compren allà la carn, el peix i les verdures, i que aprofiten les moltíssimes parades de petits restaurants que omplen la planta principal de l’edifici per satisfer els seus estómacs.

singapur tekka market-7
Un lloc ple de vida
singapur tekka market-13
Comprar fruites, verdures, carn… 
singapur tekka market-23
O simplement seure a fer un petit descans

Perquè no hi ha res millor per conquerir l’ànima d’un viatger cansat, que omplir-li la panxa de bons aliments. Allà trobarem un munt de venedors locals, dins de petitíssims locals plens d’olles i estris de cuina, i on no paren de sortir plats que fan salivar només de veure’ls.

singapur tekka market-6
Un lloc de colors i sabors
singapur tekka market-24
Les parades de cuina no paren de treure plats

Així, la planta baixa de l’edifici l’ocupen principalment la zona de mercat (Tekka Market), i la zona de restaurants. Nosaltres primer voltem entre verdures, carns i peixos, comparant productes amb els de casa nostra, i sorprenent-nos amb varietats que ni coneixem.

singapur tekka market-11
La zona del mercat ofereix una varietat enorme de productes
singapur tekka market-12
La comunitat india és la principal clientela del mercat
singapur tekka market-5
Ous frescos
singapur tekka market-2
– Vol un lluç, senyora? 
singapur tekka market-16
Els productes s’amunteguen a les petites parades
singapur tekka market-17
Qualsevol racó és bo per preparar la comanda

I quan la gana ja no ens deixa voltar més, ens dirigim a la zona de restaurants. Aquí s’anomenen Hawker (traduït vindria a ser un venedor ambulant), i més aviat són les zones on es concentren les petites parades (mòbils o fixes) que ofereixen menjar. És ben fàcil trobar-la, només ens hem de guiar per les olors. La majoria de locals d’aquest Tekka Market ofereixen cuina índia, però en trobem de molts tipus i racons del món. Això sí, les espècies són la base dels plats que es preparen, i costa triar entre tanta oferta!

singapur tekka market-18
Comprem el menjar i seiem a qualsevol lloc buit
singapur tekka market-26
El xef prepara la comanda

singapur tekka market-25

 

Com ens agrada veure com elaboren plats que semblen senzills, però de gustos tan potents! Les mans dels cuiners (sovint una única persona fent de xef i cambrer) treballen a una velocitat endimoniada, remenant, tallant, mesclant i servint sense parar plats de noms incomprensibles per nosaltres. Xai, ànec, pollastre, ben envoltat d’arròs picant, pa de pita…

Ens deixem guiar per la intuïció, la vista i l’olfacte, i no ens equivoquem: deliciós!!

Els petits locals envolten una àmplia zona, on al mig trobem ubicades un munt de llargues taules comunitàries. Costa trobar forat entre tanta gent, però el moviment sempre és continu.

singapur tekka market-14
La carnisseria

singapur tekka market-1

El Tekka Centre encara ens depara una sorpresa més. A la planta superior trobem una explosió de colors en forma de teixits i vestits. Moda índia en estat pur. Les camises i saris (de colors ben llampants) omplen les botigues, i si volem portar un souvenir en forma d’indumentària, aquest és el lloc adequat on trobar-lo.

singapur tekka market-9
Les botigues de roba estan situades a la planta superior
singapur tekka market-27
Vestits tradicionals a molt bon preu
singapur tekka market-20
I si no trobes el que busques, t’ho fan!
singapur tekka market-19
Ens transportem a Bollywood

singapur tekka market-10

Aquí no trobarem grans luxes, ni botigues de marca. Tekka Centre és senzillesa, però una de les millors maneres d’experimentar Little India i el Singapur més autèntic!

MÉS INFORMACIÓ:

  • Horari: Obert cada dia de 6h a 20h
  • Ubicació: 665 Buffalo Road
  • Com arribar: la línia de metro MRT amb parada a Little India és la millor opció
Clica per veure altres posts de Mercats del món al blog:

icones ciutats mercats mon

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

2 respostes a “Mercats del món. Tekka Centre, Singapur

    1. A nosaltres. visitar els Mercats és una de les coses que més ens agrada quan som de viatge. No hi ha lloc millor per copsar l’esencia d’una ciutat o poble. Colors, olors, gent… Ens encanten!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: