Sacred Monkey Forest, Ubud. Indonèsia

Un dels llocs visitats durant la nostra ruta per Indonèsia és la Reserva Forestal dels Micos Sagrats, més coneguda com a Monkey Forest. Es tracta d’un trosset de selva, ubicat als afores de la ciutat d’Ubud (illa de Bali) on trobem alguns temples sagrats i uns habitants molt particulars: els micos.

Més concretament es tracta de macacos balinesos de cua llarga, que han fet d’aquest lloc casa seva i són una autèntica atracció pels visitants d’Ubud. Actualment hi viuen més de 600, dividits en 4 clans familiars i repartits per tot el recinte sagrat.

indonesia monkey forest 18
Els micos es troben a tot el recinte
Acrobàcies a la selva!
Acrobàcies a la selva!

indonesia monkey forest 17

indonesia monkey forest 06
Sembla el decorat d’una pel·lícula…
indonesia monkey forest 03
Aquí tenim a l’encarregat de l’entrada…
Tenen cara de bona persona... però desconfieu!
Tenen cara de bona persona… però desconfieu!
L'entorn selvàtic és espectacular!
L’entorn selvàtic és espectacular!

El Bosc dels Micos de Padangtegal representa un lloc sagrat dins la religió hindú-balinesa i una demostració de la convivència harmònica dels éssers humans i la natura. I això és el que sembla a primera vista, un munt de micos ben amigables amb tots els visitants de la Reserva (més de 150.000 persones a l’any), sense cap tipus de por als humans, i que es deixen fotografiar, acaronar i alimentar sense cap problema. Però ai! No és or tot el que llueix, i alguns d’aquests macacos s’han especialitzat en una acció que està molt de moda a casa nostra aquests anys: robar!

I no parlem només de robar menjar (que sí), sino de qualsevol objecte que els pugui cridar l’atenció. I és que vam poder veure com més d’un turista es quedava sense ulleres, clips del cabell, bolsos… Semblen tan innocents, que quan et descuides… zas! Nosaltres anàvem avisats i vam prendre cura, però tot i així, en un moment de baixar la guàrdia, un dels micos ens va saltar a sobre i ens va robar l’ampolla d’aigua. Maleïts!!

Però no penseu que els odiem, eh? De fet, quan els veus en família són encantadors. Els petitons sempre agafats a les seves mares, i els més joves jugant sense parar. Donen ganes de quedar-se’n un. Si més no, potser podríem formar una banda de carteristes, amb un macaco com a jefe… (vale, és broma 🙂 ).

A la gent li encanta fer-se fotos amb els micos...
A la gent li encanta fer-se fotos amb els micos…
...però si ens descuidem...
…però si ens descuidem…
...ens roben qualsevol cosa!
…ens roben qualsevol cosa!
Només m'he despistat un segon!!!!
Només m’he despistat un segon!!!!
indonesia monkey forest 09
Els micos són molt familiars
indonesia monkey forest 16
En trobem per tot arreu

indonesia monkey forest 08

indonesia monkey forest 07

El bosc sagrat, que té un nom complet ben original, Padangtegal Mandala Wisata Wanara Wana Sacred Monkey Forest Sanctuary (toma ya!) acull uns quants temples i el més sagrat i important de tots s’anomena Pura Dalem Agung. La veritat és que la seva ubicació, entre enormes arbres selvàtics el fa ben fotogènic. Sumeu calor i humitat, molts micos al nostre voltant, i tindreu el decorat perfecte per una peli d’Indiana Jones o Lara Croft

Temples de religió balinesa-hindú
Temples de religió balinesa-hindú
Sembla posar per la foto
Sembla posar per la foto!
Els micos són moooolt intel·ligents
Els micos són moooolt intel·ligents
Preferim fer-nos una foto amb aquest mico més tranquil...
Preferim fer-nos una foto amb aquest mico més tranquil…

indonesia monkey forest 05

MÉS INFORMACIÓ:

  • Situat al sud de la ciutat d’Ubud, es pot arribar caminant. Es troba a uns 20 minuts del centre.
  • Preu: 20.000 rúpies entrada (1,5 €)

CLICA PER VEURE INFORMACIÓ DE LA RUTA PER INDONÈSIA I ALTRES POSTS

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: