Pont de Carles. Praga. República Txeca

Quant es triga a recórrer 500 metres? Depèn, direu la majoria. I teniu raó. Les distàncies, quan parlem de viatges, acostumen a ser valors relatius. Mig quilòmetre és la llargada del famós Pont de Carles (Karlúv Most), situat a la ciutat Txeca de Praga, però us assegurem que per salvar aquesta distancia, és necessita una bona estona.

I és que a cada pas pel seu recorregut, ens aturarem constantment. Ja sigui per les vistes que ofereix del riu Moldava i de la ciutat, pels seus músics, pintors, artistes i espectacles varis, o sobretot, per admirar les 30 estàtues que formen una gran galeria d’art barroc-gòtic situat a l’aire lliure.

El pont uneix la ciutat Vella i la ciutat Petita
El pont uneix la ciutat Vella i la ciutat Petita
Sempre trobarem ambient
Sempre trobarem ambient
praga carles pont 08
Al riu hi ha una gran colònia d’aus
El pont creua el riu Moldava
El pont creua el riu Moldava
Tothom vol tenir un record del pont
Tothom vol tenir un record del pont
praga carles pont 07
Un munt de cignes i ànecs són els reis del riu
Músics de carrer
Músics de carrer

 

La construcció del pont es va iniciar el 1357, i les obres no van estar enllestides fins 45 anys després. Però la majoria d’escultures, i l’aspecte que té avui en dia, el va adquirir al segle XVII. Gairebé totes les estàtues són de Sants, i es tracta de rèpliques, ja que les originals descansen als principals museus del país. La finalitat del pont és unir la Ciutat Vella amb la Ciutat Petita (Malá Strana), i els dos extrems estan protegits per grans torres.

Fotografiant les escultures
Fotografiant les escultures
praga carles pont 13
Escultura del Calvari i la Santa Creu
De nit potser trobarem una mica més de tranquil·litat
De nit potser trobarem una mica més de tranquil·litat
praga carles pont 12
Escultura de Sant Joan Baptista
praga carles pont 10
Vista del pont des dels carrers inferiors

 

Pel matí, per la tarda, inclús a la nit… Travessem el pont moltes vegades durant la nostra visita a Praga, i sempre ens entretenim per diferents motius. Els nostres ulls veuen mil i una imatges mereixedores de ser fotografiades. És impossible visitar la ciutat i no passar pel Pont de Carles, però la nostra recomanació és que no el tracteu com un simple objectiu del llistat turístic. Pareu bé els 5 sentits, i “viviu” aquests 500 metres assimilant els més de 600 anys d’història que es respiren a l’ambient.

Respirant "història"...
Respirant “història”…
praga carles pont cris 3
Sota la Muralla que condueix a la Ciutat Petita (Malá Strana)
praga carles pont 05
El Pont ens comunica amb Malá Strana (Ciutat Petita) i la seva plaça principal, Malostranské náměstí.
praga carles pont 01
A l’altre costat, la gran muralla condueix a la Ciutat Vella
praga carles pont cris
“Turisteando” per Praga

praga carles pont 03

icones ciutats praga

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

2 respostes a “Pont de Carles. Praga. República Txeca

  1. Una ciutat que m’agradaria tornar a visitar ben aviat. Europa te ciutats en les que m’agradaria viure unes quantes setmanes, per tal de viure-les com si no fos un simple turista. Aquesta es una d’elles

    1. Ens passa exactament el mateix, Miquel. Hi ha ciutats on no ens conformem amb visitar-les com a turistes. Ens agradaria passar unes quantes setmanes i conéixer-les millor. I Praga és encantadora. El seu nucli històric és molt turístic, però segur que amb més dies es podrien descobrir molts racons especials.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: