Restaurant Casa Alfonso. Barcelona

Fem un petit experiment. Imaginem-nos que som uns guiris que visitem Barcelona i volem menjar a un bon restaurant. Mirem guies, webs i foros i ens surten diferents noms. Triem i anem a provar un dels establiments que més bona pinta fa! Es tracta de Casa Alfonso, un lloc amb història i renom a la ciutat.

adreça restaurant casa alfonso web restaurant casa alfonso

Normalment, quan viatgem, no ens agrada menjar a llocs molt turístics, però a vegades és impossible evitar-los. Això sí, intenten diferenciar entre els diferents graus de “turístic” (sí, encara que no ho sembli, n’hi ha!). I com que sovint ens havíem demanat a on van els turistes quan visiten Barcelona, hem decidit posar-nos a la seva pell i sopar a Casa Alfonso.

Un lloc realment especial, perquè, ¿on més podem trobar un local que pot ser cafeteria, restaurant, xarcuteria i fins i tot plató de cinema? Tot i obrir les seves portes com a restaurant als anys 80, l’establiment va nèixer als anys 30 com a magatzem i distribuidor d’embotits. Especialitzat en pernils, avui és una de les seves senyes d’identitat. Només entrar, ens rep un munt de pernils penjats del sostre. Formatges, xoriços, llonganisses… Mare meva, bona manera de rebre als comensals!

Els pernils reben als visitants
Els pernils reben als visitants

rest casa alfonso 01

 

La decoració mereix un apartat propi. D’un classicisme marcadíssim, reté el bon gust dels locals amb història. És per això que l’establiment ofereix l’espai per a rodatges de cinema i publicitat. El local ha sigut protagonista de més d’un spot. Parets, taules, cadires… quants plats i cambrers deuen haver vist passar per davant.

Però no ens oblidem del que realment importa: la seva cuina. La carta és tan extensa que realment necessites una bona estona per triar. Però no cal preocupar-se, el servei sap el que es fa, i ofereix unes recomancions realment útils. Entrants de tot tipus (amanides, entremesos, assortits de verdures…), una gran selecció de carns a la brasa (vedella, ànec, bou, toro, pollastre, porc, xai, cabrit… la llista sembla interminable!), i uns quants de plats de peix ( tonyina vermella a la plaxa i morro de bacallà a la llauna). És en la cuina de mar on l’establiment no destaca pel seu repertori, però no ens enganyem, un bon restaurant marca les diferències en les especialitats, i aquest ho aconsegueix amb la carn, i sobretot en l’art del tapeo.

rest casa alfonso 09
Decidim fer una varietat de tapes, i l’encertem! Destaquem el pernil per sobre de tot!
rest casa alfonso 08
Morcilla d’arròs
rest casa alfonso 05
Bomba Casa Alfonso

rest casa alfonso 02

 

I és que les tapes mereixen un destacat especial, ja que són les reines de Casa Alfonso. Què pot atreure més als turistes que una bona selecció de mini-plats, que omplen la taula amb la seva varietat de sabors i colors? No és estrany sentir comentaris de sorpresa i admiració davant el que els cambrers van treient de la cuina. I tampoc ho és veure com els clients estrangers treuen (o en aquest cas, treiem) el mòbil per fer fotos a les tapes abans de degustar-les. Morcilla, chistorra, empanadilles, patates, pop, callos, carxofes, ous, montaditos de tota classe, embotit del bo, anxoves, caviar… no acabaríem mai. I segurament deixem l’estrella de la cuina pel final: les croquetes!

rest casa alfonso 03
Rotllets de salmó noruec i mascarpone
rest casa alfonso 07
Ens “posem les botes”

 

Quan sembla que la panxa és a punt d’explotar davant l’assortit que hem demanat, ens adonem que ens falta tastar algunes de les més de 15 varietats de croquetes diferents. Des de les més típiques (pollastre, pernil, formatge, bacallà), passant per les més sofisticades (escalibada, rap amb gambes, rabo de toro, sípia a la tinta, gules amb llagostins…) i acabant amb tota una sorpresa, les croquetes dolces (de xocolata o fruits del bosc).

Les croquetes són les reines!
Les croquetes són les reines!
Pernil del bo i patates braves
Pernil del bo i patates braves

 

Bona cuina i molta història, quina gran combinació per un establiment! Precisament aquest passat juliol el restaurant/xarcuteria va celebrar el seu 80è aniversari amb una gran festa. Ara ja sabem quin tipus de cuina tasten els turistes quan vénen a casa nostra, però també hem après que si ells omplen el local, és per una bona raó!

Clica per veure el nostre llistat de restaurants que destaquem

 

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

One thought on “Restaurant Casa Alfonso. Barcelona

  1. Oh! Quina pinta, ens heu fet entrar molta gana!!! Fa molts dies que ens alimentem d’arròs i acabem de salivar amb el pernil i les croquetes, nyammmm!!!! Una abraçada nois!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: