Avui ens apropem a un dels llocs que eren fixes al nostre llistat d’imprescindibles d’aquesta ruta. Es tracta de la ciutat de Rennes, capital de La Bretanya, i més concretament ens interessa el seu mercat, un dels més grans i amb més vida de tota França.
Volem arribar aviat, i és per això que sortim d’hora de la nostra casa d’intercanvi a Saint-Malo. Per cert, la casa és enorme, amb un gran jardí, i la consigna dels seus propietaris (que alhora es troben instal·lats a casa nostra) és: -“trieu qualsevol de les 4 habitacions per dormir”-. Llibertat total.

No volem perdre temps, i esmorzem de camí. Només arribar a Rennes busquem el mercat, i quedem encantats amb el que trobem. Le Marché des Lices és molt conegut a tot el país, on trobem artesans, agricultors i paradistes que exposen les seves mercaderies cada dissabte al matí des del segle XVII. L’ambient és fantàstic, i nosaltres, que som uns enamorats dels mercats del món, voltem amb els ulls oberts com a plats.



Les parades es reparteixen per les Places de Lice (que dóna nom al mercat), Trinité, Saint-Michel i Rallier du Baty. Dues grans “halles” (sales) acullen les principals parades de carn i peix. Olors, colors, sons… tot ens crida l’atenció. No ens podem resistir a tastar tot el que podem: maduixes, melmelades, pastissos, embotit… Comprem un petit rebost per portar-ho cap a casa.


El matí ens passa volant! Només quan comencem a veure com pleguen les parades, i les nostres panxes fan un primer avís, en forma de soroll de buidor, ens adonem que és l’hora de dinar. Tenim uns quants llocs al nostre llistat, i triem un que ens fa molta il·lusió. Es tracta de la Crêperie Le Saint George (Recomanem. Veure nostra opinió a Tripadvisor. Tenen 2 establiments a la ciutat).
Les galettes són les reines de la gastronomia a La Bretanya, i durant aquesta ruta n’hem provat de tots els gustos a establiments de tots els tipus. Però el d’avui, és un lloc especial. Podem definir-lo com a “fashion-crêpes”, per l’increíble varietat i combinacions dels seus ingredients, i pel disseny del local, ben modern i elegant. Alta gastronomia creperil!!!





Amb la panxa plena, voltem pel centre de Rennes, on trobem moltíssima gent. Però tenim ganes de continuar veient llocs, així que la següent destinació és el poble de Dinan.
Té un centre històric encantador i voltem pels seus carrerons. L’ambient és molt turístic, però gens agobiant i som uns quants turistes els que visitem el centre històric i les numeroses botigues de records. Carrers de llambordes, cases amb les típiques façanes de fusta bretones… un lloc encantador! Els Jardins Anglais ens condueixen a un bonic mirador, des d’on admirem els diferents vaixells que naveguen pel riu.




Continuem ruta fins arribar a la costa, en concret al poblet d’Erquy. No té molt misteri, i és petitó, però ens encanta el seu port i l’ambient marítim que trobem. En especial, destaca el passeig davant el mar, on es troben la majoria de restaurants.
Avui hem planejat un sopar de categoria, i triem un lloc molt xulo anomenat L’Abri du Port (recomanem). Tastem una de les sopes de peix més bones de la nostra vida, i ens decantem per una altra especialitat que ens xifla: les Coquilles Saint-Jaques, conegudes a casa nostra com vieires. Boníssimes!





La llum comença a marxar, i volem acabar el dia amb les millors vistes possibles. Conduim fins al Cap d’Erquy, on la terra deixa pas al mar en forma d’altíssims penya-segats. El silenci només queda trencat pel so de les onades, i la sensació de pau és tremenda. Per variar, tornem a Saint Malo (lloc on dormim) passada la mitjanit. I és que no hi ha dia que no aprofitem al màxim, però sense presses ni estrés, com a nosaltres ens agrada. Aquesta ruta està sent genial!!!

- RECORREGUT FET DEL DIA: 250 km
- TOTAL ACUMULAT RUTA: 2.460 km
Un dia completíssim i la veritat és que no sabria amb què quedar-me tot i que les galettes tenen molts números… jejeje. Una ruta preciosa que possiblement faci algun dia, en aquest cas tornaré a llegir els vostres relats per no perdre’m res de res.
Una abraçada!
Ens ho vam passar realment molt bé, Anna. Aquesta ruta tenia tots els components que a nosaltres ens agraden. Bons paisatges i una excel·lent gastronomia.
Com sempre, necessitaríem molts més dies per quedar satisfets, però això ens passa sempre en qualsevol viatge o ruta. Com sempre diem: “tard o d’hora ja tornarem!”
Una abraçada!
Un gran diari de ruta i unes fotos precioses. Paisatge espectacular i bona gastronomia. Això m’ agrada. Em venen moltes ganes d’anar-hi.
Elvira
Elvira, no t’ho repensis més. Una ruta per La Bretanya no deixa indiferent. La combinació de llocs maquíssims, pobles i ciutats genials, i una gastronomia única, fan d’aquest viatge una gran experiència.
I si decideixes anar-hi, no dubtis a preguntar-nos qualsevol cosa sobre la ruta. T’ajudarem encantats!
Gràcies pel teu comentari.