RUTA BRETANYA – NORMANDIA. Dia 6. Rennes, Dinan i Erquy

Avui ens apropem a un dels llocs que eren fixes al nostre llistat d’imprescindibles d’aquesta ruta. Es tracta de la ciutat de Rennes, capital de La Bretanya, i més concretament ens interessa el seu mercat, un dels més grans i amb més vida de tota França.

Volem arribar aviat, i és per això que sortim d’hora de la nostra casa d’intercanvi a Saint-Malo. Per cert, la casa és enorme, amb un gran jardí, i la consigna dels seus propietaris (que alhora es troben instal·lats a casa nostra) és: -“trieu qualsevol de les 4 habitacions per dormir”-. Llibertat total.

Acostumats a allotjar-nos en petites habitacions d'hotel, és tot un luxe una casa de 2 plantes per nosaltres sols
Acostumats a allotjar-nos en petites habitacions d’hotel, és tot un luxe una casa de 2 plantes per nosaltres sols

 

No volem perdre temps, i esmorzem de camí. Només arribar a Rennes busquem el mercat, i quedem encantats amb el que trobem. Le Marché des Lices és molt conegut a tot el país, on trobem artesans, agricultors i paradistes que exposen les seves mercaderies cada dissabte al matí des del segle XVII. L’ambient és fantàstic, i nosaltres, que som uns enamorats dels mercats del món, voltem amb els ulls oberts com a plats.

Marché des Lices, Rennes. Bretanya
Parades de fruita i verdura
Le Marché des Lices és el segon mercat més gran de França
Le Marché des Lices és el segon mercat més gran de França
Flors i plantes ocupen un lloc important al Mercat
Flors i plantes ocupen un lloc important al Mercat

 

Les parades es reparteixen per les Places de Lice (que dóna nom al mercat), Trinité, Saint-Michel i Rallier du Baty. Dues grans “halles” (sales) acullen les principals parades de carn i peix. Olors, colors, sons… tot ens crida l’atenció. No ens podem resistir a tastar tot el que podem: maduixes, melmelades, pastissos, embotit… Comprem un petit rebost per portar-ho cap a casa.

No ens podem resistir a tastar les boníssimes maduixes de Plougastel
No ens podem resistir a tastar les boníssimes maduixes de Plougastel

bretanya rennes mercat des lices

Marché des Lices, Rennes. Bretanya

La Place Rallier du Baty és plena de terrasses de restaurants
La Place Rallier du Baty és plena de terrasses de restaurants

 

El matí ens passa volant! Només quan comencem a veure com pleguen les parades, i les nostres panxes fan un primer avís, en forma de soroll de buidor, ens adonem que és l’hora de dinar. Tenim uns quants llocs al nostre llistat, i triem un que ens fa molta il·lusió. Es tracta de la Crêperie Le Saint George (Recomanem. Veure nostra opinió a Tripadvisor. Tenen 2 establiments a la ciutat).

Les galettes són les reines de la gastronomia a La Bretanya, i durant aquesta ruta n’hem provat de tots els gustos a establiments de tots els tipus. Però el d’avui, és un lloc especial. Podem definir-lo com a “fashion-crêpes”, per l’increíble varietat i combinacions dels seus ingredients, i pel disseny del local, ben modern i elegant. Alta gastronomia creperil!!!

Al.lucinant amb les galettes de la Créperie Le Saint George
Al.lucinant amb les galettes de la Crêperie Le Saint George
Cases amb molta història a Rennes
Cases amb molta història a Rennes
Rue d’Estrees
Rue d’Estrees
Ningú es resisteix a sortir al blog
Ningú es resisteix a sortir al blog

Rennes. Bretanya

Ens trobem un casament a l’Ajuntament de Rennes
Ens trobem un casament a l’Ajuntament de Rennes

 

Amb la panxa plena, voltem pel centre de Rennes, on trobem moltíssima gent. Però tenim ganes de continuar veient llocs, així que la següent destinació és el poble de Dinan.

Té un centre històric encantador i voltem pels seus carrerons. L’ambient és molt turístic, però gens agobiant i som uns quants turistes els que visitem el centre històric i les numeroses botigues de records. Carrers de llambordes, cases amb les típiques façanes de fusta bretones… un lloc encantador! Els Jardins Anglais ens condueixen a un bonic mirador, des d’on admirem els diferents vaixells que naveguen pel riu.

El centre històric de Dinan
El centre històric de Dinan
Le Jardin Anglais és molt conegut a Dinan
Le Jardin Anglais és molt conegut a Dinan
Amb vistes al port de Dinan
Amb vistes al port fluvial de Dinan
Admirant la Basilique St. Sauveur, al centre del poble
Admirant la Basilique St. Sauveur, al centre del poble

bretanya dinan gos

Dinan, Bretanya

 

Continuem ruta fins arribar a la costa, en concret al poblet d’Erquy. No té molt misteri, i és petitó, però ens encanta el seu port i l’ambient marítim que trobem. En especial, destaca el passeig davant el mar, on es troben la majoria de restaurants.

Avui hem planejat un sopar de categoria, i triem un lloc molt xulo anomenat L’Abri du Port (recomanem). Tastem una de les sopes de peix més bones de la nostra vida, i ens decantem per una altra especialitat que ens xifla: les Coquilles Saint-Jaques, conegudes a casa nostra com vieires. Boníssimes!

La zona del port d’Erquy és plena de restaurants
La zona del port d’Erquy és plena de restaurants
Les coquilles St-Jaques són molt populars aquí. Amb rissotto són espectaculars!
Les coquilles St-Jaques són molt populars aquí. Amb rissotto són espectaculars!
Port d’Erquy
Port d’Erquy
Practicant esquí nàutic a Erquy
Practicant esquí nàutic a Erquy
Els fars no poden faltar a qualsevol punt de La Bretanya
Els fars no poden faltar a qualsevol punt de La Bretanya

 

La llum comença a marxar, i volem acabar el dia amb les millors vistes possibles. Conduim fins al Cap d’Erquy, on la terra deixa pas al mar en forma d’altíssims penya-segats. El silenci només queda trencat pel so de les onades, i la sensació de pau és tremenda. Per variar, tornem a Saint Malo (lloc on dormim) passada la mitjanit. I és que no hi ha dia que no aprofitem al màxim, però sense presses ni estrés, com a nosaltres ens agrada. Aquesta ruta està sent genial!!!

Acabem el dia al Cap d’Erquy
Acabem el dia al Cap d’Erquy

 

 • RECORREGUT FET DEL DIA:   250 km
 • TOTAL ACUMULAT RUTA:     2.460 km

 

picto ruta bretanya 5 esq catpicto ruta bretanya 7 dreta cat

Clica per veure el Resum de la Ruta per La Bretanya:

icones ciutats bretanya 2

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

4 respostes a “RUTA BRETANYA – NORMANDIA. Dia 6. Rennes, Dinan i Erquy

 1. Un dia completíssim i la veritat és que no sabria amb què quedar-me tot i que les galettes tenen molts números… jejeje. Una ruta preciosa que possiblement faci algun dia, en aquest cas tornaré a llegir els vostres relats per no perdre’m res de res.

  Una abraçada!

  1. Ens ho vam passar realment molt bé, Anna. Aquesta ruta tenia tots els components que a nosaltres ens agraden. Bons paisatges i una excel·lent gastronomia.
   Com sempre, necessitaríem molts més dies per quedar satisfets, però això ens passa sempre en qualsevol viatge o ruta. Com sempre diem: “tard o d’hora ja tornarem!”
   Una abraçada!

   1. Un gran diari de ruta i unes fotos precioses. Paisatge espectacular i bona gastronomia. Això m’ agrada. Em venen moltes ganes d’anar-hi.
    Elvira

   2. Elvira, no t’ho repensis més. Una ruta per La Bretanya no deixa indiferent. La combinació de llocs maquíssims, pobles i ciutats genials, i una gastronomia única, fan d’aquest viatge una gran experiència.
    I si decideixes anar-hi, no dubtis a preguntar-nos qualsevol cosa sobre la ruta. T’ajudarem encantats!
    Gràcies pel teu comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: