RUTA BRETANYA-NORMANDIA. Dia 5. Côtes d’Armor.

Quants plans pel dia d’avui! Ens llevem il·lusionats, perquè tenim previst visitar una de les zones més boniques de la nostra ruta: la Costa de Granit Rosa. -“I per què no ho complementeu amb una excursió en vaixell per les Sept Îles? És magnífic!” – ens comenta la Valérie.

Doncs no es parli més. Ella mateixa ens truca i fa la reserva. És una llàstima, però ens hem d’acomiadar dels nostres amables amfitrions que ens han acollit tan bé aquests dies. El nostre viatge s’endinsa una mica més a la Bretanya francesa i avui dormirem en una altra casa d’intercanvi. Marxem sabent que hem conegut una família super amable, a la que ens encantarà rebre quan siguin ells els que ens visitin a casa nostra!

La primera parada del dia és a la petita ciutat de Lannion. Voltem pels seus tranquils carrers, on les cases amb façana de fusta destaquen per sobre de tot. Aprofitem per visitar la seva amplia oficina de Turisme. Allà ens expliquen detalls de llocs que volem visitar, i uns mapes sempre són útils.

Les cases de Lannion, semblen a punt de caure
Les cases de Lannion, semblen a punt de caure
La Cristina s'encanta amb la decoració d'una botiga
La Cristina s’encanta amb la decoració d’una botiga

Lannion, Bretanya

Lannion, Bretanya

 

Continuem fins a Perros-Guirec (sí un nom ben curiós, sobretot quan s’intenta pronunciar en francès…), un lloc que trobem petit i amb poc interès. Tenim planejat dinar aquí, però tot ens sembla massa turístic. Encara no sabem com, però acabem voltant per carrers poc transitats i trobant un italià que el nostre instint ens diu serà bo. No és la gastronomia que buscàvem, però aquest local amb només 5 tauletes és una botiga on venen autèntic embotit italià, i a sobre fan uns plats fantàstics. Visca el nostre sisè sentit viatger!

Penne e prosciuto. Boníssims!
Penne e prosciuto. Boníssims!

 

Seguim fins la Gare marítime de Trestraou, des d’on surten els tours en vaixell per visitar les Sept Îles. Abans però, voltem per la seva enorme platja, i el seu passeig marítim. Hi ha força ambient, i el dia acompanya amb un sol de justícia.

Passeig Marítim de Trestraou
Passeig Marítim de Trestraou

Plage de Trestraou

Platja de Trestraou
Platja de Trestraou

Plage de Trestraou

 

Recollim els tiquets i ens posem a la cua per accedir al vaixell. Les Sept Îles són una Reserva Natural on els protagonistes absoluts són els ocells. Com el seu nom indica, es tracta de set illes, la majoria molt petites i no habitades, i farem un recorregut per mar vorejant algunes d’elles.

I la cirereta de l’excursió és el desembarcament i passejada per l’Île aux Moines, la segona més gran. Una petita fortificació i un far són les úniques construccions i l’aturada del vaixell ens permet recórrer de punta a punta l’illa, que tot i estar vista ben ràpidament, és una bona opció per conèixer la zona.

A punt per embarcar-nos
A punt per embarcar-nos
Els ocells son els reis de les illes
Els ocells son els reis de les illes

Ruta vaixell visita Sept îles. Bretanya

Ruta vaixell visita Sept îles. Bretanya

Milers i milers d'ocells habiten les illes
Milers i milers d’ocells habiten les illes
Ens acostem per desembarcar, a l'Île aux Moines
Ens acostem per desembarcar, a l’Île aux Moines
Som els reis de l'illa!!!
Som els reis de l’illa!!!

 

Perquè l’excursió, a més de vorejar el petit arxipèlag, recorre una part de la meravellosa Costa de Granit Rosa, permetent observar les increïbles formes que tenen aquestes roques, d’una tonalitat terrosa, que en certs moments del dia, adquireixen uns fantàstics colors rosats, amplificats pel blau intens del mar que les abraça una i altra vegada…

La Costa de Granit Rosa i el Far de Ploumanac'h
La Costa de Granit Rosa i el Far de Ploumanac’h
Banyistes, pescadors, excursionistes... tothom gaudeix de la zona
Banyistes, pescadors, excursionistes… tothom gaudeix de la zona
Ahhh! Si poguéssim navegar en veler...
Ahhh! Si poguéssim navegar en veler…

 

Però no hem de marxar d’aquí, un cop acabat el tour, sense fer algun dels diversos recorreguts a peu per la zona de Ploumanac’h. Senders que voregen la costa s’endinsen entre aquestes enormes roques, que adopten formes ben estranyes i algunes de ben reconeixibles, si fem servir una mica la imaginació. Bona part del dia ens el passem descobrint aquest indret, que mereix un futur post al blog molt més detallat.

I veieu la tortuga???
Veieu la tortuga???
El temps ens passa rapidíssim mentres voltem per la Côte de granit rose
El temps ens passa rapidíssim mentres voltem per la Côte de granit rose

Excursió vaixell Costa Granit Rosa, Ploumanac'h. Bretanya

 

I és que tots aquests paratges, que pertanyen a la famosa Côte d’Armor, són extraordinaris. Ja sigui a peu de platja, en cales com Saint-Guirec, o des d’alts penya-segats, la Costa de la Bretanya és espectacular.

Vistes de les Côtes-d'Armor
Vistes de les Côtes-d’Armor
Platja de Saint Guirec
Platja de Saint Guirec
bretanya ploumanac platja
Platja de Ploumanac’h

Plage de Trestraou. Perros Guirec. Bretanya

 

I així, embadalits per l’emoció, es torna a fer tardíssim. Hem de fer un llarg recorregut fins arribar a la darrera destinació del dia, la ciutat costanera de Saint-Malo. Són més de 2 hores de trajecte, i la nostra intenció era arribar abans no es fes fosc.

Hem de trobar la casa que hem intercanviat amb l’Amand i la Danielle, i no deixem de pensar si ells deuen estar contents amb la nostra…

Sopant a Ploumanac'h
Sopant a Ploumanac’h
Camí de Saint-Malo, el dia s'acomiada d'aquesta manera
Camí de Saint-Malo, el dia s’acomiada d’aquesta manera

 

Però per acabar el dia, fa falta l’anècdota de la jornada. Un cop trobem la casa, en una petita urbanització a les afores de Saint-Malo, seguim fil per randa les indicacions que ens van fer els propietaris. Ens recomanen entrar per la porta del garatge, ja que l’alarma està connectada i disposem d’uns segons per arribar a ella, un cop obrim la porta. Ja són més de les 12 de la nit, no hi ha ningú al carrer, i ens és impossible no sentir-nos uns lladregots intentant forçar una vivenda. I si algun veí ens demana què hi fem? I si passa algun vigilant? I si… -“Calla!” -diu la Cristina, que és qui manté la calma a l’equip. -“Obrim la porta, desactivem l’alarma i a gaudir de la casa!”-

Però la porta no s’obre. Ho intentem una i altra vegada. Ara més fort, ara més suau. Comencem a suar (bé a qui vull enganyar, només suo jo). Alguna cosa no va bé. De sobte, –Click!– s’obria cap al costat contrari… Els nervis deixen pas a les rialles. -“Corre, corre, que s’ha de desactivar l’alarma!”- Demà ja explicarem les sensacions de la casa, avui estem esgotats!

 • RECORREGUT FET DEL DIA: 340 km
 • TOTAL ACUMULAT RUTA:   2.210 km

picto ruta bretanya 4 esq catpicto ruta bretanya 6 dreta cat

Clica per veure el Resum de la Ruta per La Bretanya:

icones ciutats bretanya 2

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

10 respostes a “RUTA BRETANYA-NORMANDIA. Dia 5. Côtes d’Armor.

  1. Xavi, van ser els nervis que no pas una altra cosa. Era tard, cansats, i no vam imaginar que la porta obria al reves. Coses que passen durant els viatges.
   Aviam si podem acabar aviat el resum de la Rura per La Bretanya. Tenim un munt de coses diferents a explicar…

  1. Ja saps Marina, tu que conéixes aquesta zona, que hi ha una bellesa impressionant. Ha sigut genial voltar per La Bretagne, intentant captar les seves meravelles amb la càmara.
   És tot un plaer per nosaltres llegir aquests comentaris teus!
   Gràcies!

 1. Hola, he descubierto tu página mientras buscaba información sobre Alaska pero me ha gustado tanto que ya he mirado tus entradas sobre Marruecos y Canadá.
  Y ahora, leyendo esta etapa de vuestro viaje a Bretaña y Normandía, que es una de mis zonas preferidas de Francia, no puedo evitar felicitarte por las fotos y por las descripciones.
  Gracias por compartir toda esa información.

  1. Hola Mercedes,
   Muchísimas gracias a ti por tus palabras. No sabes como valoramos saber que nuestros artículos sirven de ayuda o información a otros viajeros como tu.
   Escribir el blog es nuestro hobby, y nos encanta mezclar dos pasiones: viajar y la fotografía. Así que tu comentario nos enorgullece un montón.

   Gracias de nuevo, y esperamos que nuestras futuras rutas también sea de tu agrado.

   Manel y Cristina

 2. Hola parella, estic buscant informació per setembre i em va de perles els vostres comentaris ! GRÀCIES !!!!!

  1. Com ens agrada sentir això!! És genial saber que els detalls de la nostra ruta poden ser útils a d’altres viatgers!
   Moltíssikes gràcies!!

 3. Hola,

  – Aquest agost hem fet un viatge i hem estat 1 setmana per la Bretanya. Vaig tenir present el vostre viatge de referència per fer la nostra ruta i la vam adaptar per la nostra familia. (4pel mon).

  Gràcies.

  Maria

  1. Ooooh!!! Ens encanta saber que hem pogut ajudar una mica a preparar una ruta. Com us ho heu passat? Segur que us ha encantat, oi? La Bretanya ens va semblar un lloc fantàstic, ideal per recórrer amb tranquil·litat, en parella o família…
   Un plaer saludar-vos i conèixer altres amants dels viatges.
   Manel & Cristina

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: