RUTA BRETANYA – NORMANDIA. Dia 4. De Roscoff a Le Conquet

Pels que tenim el Mediterrani com el nostre mar de referència, no és cap bestiesa dir que ens continua sorprenent el funcionament de les marees. Això de veure aigua, i unes hores després que ja no hi sigui, a nosaltres ens sobta, no ho negarem! I la jornada d’avui, recorrent La Bretanya, hem tingut temps d’observar com juga l’oceà Atlàntic amb la costa bretona. Però anem a pams…

Tot i que no ens l’havien recomenat especialment, decidim visitar Brest, la ciutat més gran que tenim a prop del poblet on dormim: La Forest-Landeneau. El dia s’ha aixecat tapadot, i amenaça pluja. Però per ser el quart dia a La Bretanya, estem tenint una sort molt bona amb la meteorologia.

De moment res de ploure! Busquem algun lloc per esmorzar i fem una volta pel centre però avui és festiu (dia de l’Ascensió) i moltes botigues i bars són tancats. Finalment, i després d’un petit descans en una cafeteria, decidim canviar d’aires. Comença a sortir el sol, i ens dirigim cap a la costa.

Doncs sí, és festiu, i sembla que estem sols a Brest...
Doncs sí, és festiu, i sembla que estem sols a Brest…
Busquem per tot arreu on deu ser la gent...
Busquem per tot arreu on deu ser la gent…

Abans d’arribar a la nostra primera destinació del dia, ens crida molt l’atenció un dels pobles per on passem. Es tracta de Saint-Pol-de-Léon, i per una enamorada de les carxofes, com és la Cristina, som al lloc ideal. Aquest poblet agrícola és conegut per les seves famoses i boníssimes carxofes. Camps i camps d’aquesta hortalissa ens acompanyen mentre travessem les seves carreteres.

Camps plens de carxofa a punt per recollir
Camps plens de carxofa a punt per recollir

Però busquem el mar, i per això ens dirigim a Roscoff, una de les poblacions més maques de la zona, d’on surten molts ferris per creuar el Canal de la Mànega direcció Anglaterra. Aparquem el cotxe, i ens dirigim al seu magnífic port. És d’aquells llocs on s’olora a sal, i l’ambient mariner és per tot arreu.

Volem veure l’oceà, en tenim ganes. Però oh! sorpresa. On és l’aigua? Barques, vaixells i embarcacions semblen repartides sobre una gran extensió de terra, en una visió surrealista, com si algú hagués tret el tap i tota l’aigua hagués marxat pel desaigüe. No hi ha més raó que la marea i els seus cicles! Ara toca marea baixa, i com hem comentat a l’inici, ens continua sobtant apropar-te al mar i no veure una sola gota d’aigua.

Esperant la marea alta
Esperant la marea alta
Port de Roscoff
Port de Roscoff
Roscoff
El casc antic
És dia de mercat d'oportunitats al poble
És dia de mercat d’oportunitats al poble
Església de Notre Dame de Kroaz-Batz
Església de Notre Dame de Kroaz-Batz

Però la imatge és molt fotogènica. Les embarcacions es reparteixen per tot el port, esperant pacientment que la marea alta les torni al seu lloc natural, flotant sobre el líquid element. Davant de Roscoff es troba la petita illa de Batz i el conjunt ofereix una bonica postal.

La gent utitlitza molt el ferri per visitar illes veines o arribar a Anglaterra
La gent utitlitza molt el ferri per visitar illes veines o arribar a Anglaterra
Roscoff a l'esquerra, davant l'illa de Batz, i a la dreta el llarg pont per arribar al ferri si la marea és baixa
Roscoff a l’esquerra, davant l’illa de Batz, i a la dreta el llarg pont per arribar al ferri si la marea és baixa
L'illa de Batz es troba davant de Roscoff
L’illa de Batz es troba davant de Roscoff
Veure el port sense aigua és, si més no, diferent
Veure el port sense aigua és, si més no, diferent

La panxa ens comença a demanar combustible, i aquí tenim apuntats uns quants llocs on dinar bé. Entrem a La Mule au Pot (recomanem) i estem disposats a deixar de banda les crêpes i galettes de l’altre dia i degustar més coses de la gastronomia bretona. Que tal unes ostres, els famosos moules-frites (musclos amb patates) i una mica de carn, acompanyat d’un bon vi? Sortim ben plens i contents!

Ambient a Roscoff
Ambient a Roscoff
Disposats a tastar tot el possible
Disposats a tastar tot el possible
Una petita mostra de l'estupenda gastronomia bretona
Una petita mostra de l’estupenda gastronomia bretona

De nou en ruta, ens disposem a recórrer la regió de Pays des Abers, vorejant la costa i descobrint racons encantadors. Comencem pel poblet de Plouescat, i arribarem al final del dia a Le Conquet i la seva espectacular Pointe St-Mathieu.

El poble de Plouescat
El poble de Plouescat
La ruta en cotxe ens permet parar on vulguem i gaudir de les vistes
La ruta en cotxe ens permet parar on vulguem i gaudir de les vistes

Ens aturem sovint mentre fem aquesta ruta, admirant platges com Pors Meur i Pors Guen, o caminant sobre les famoses dunes de Keremma. Quina pau i tranquil·litat és respira! Deixem el cotxe i fem un agradable passeig per la platja d’Ode-Vraz, que pertany a l’espai protegit per la conservació del litoral de Keremma. Llargues platges de blanca sorra, on els practicant del kite-surf troben un dels seus llocs preferits.

Completament sols a la platja de Pors Meur
Completament sols a la platja de Pors Meur
Fent fotos a la platja de Ode-Vraz, a Keremma
Fent fotos a la platja de Ode-Vraz, a Keremma
Imatges que hipnotitzen: el moviment dels matolls amb el vent
Imatges que hipnotitzen: el moviment dels matolls amb el vent
Keremma
Keremma
El dia està sent espectacular!
El dia està sent espectacular!

 

Cada poblet supera a l’anterior. Kerlouan, Guisseny, Plouguerneau, Lannilis… En cap pot faltar l’església. A Trémazan ens aturem una bona estona, gaudint de les bones vistes. Les gavines, l’olor a sal i els so de les onades ens acompanyen contínuament.

Un dels recorreguts que més ens entusiasma precisament, és el que condueix de Trémazan a Porspoder. La carretereta voreja la costa (D-127) i ens apropem fins a la Pointe de Garchine. La visió d’alguns fars, els cavalls pasturant i la llum del dia que comença a marxar, ens deixa una sensació d’absoluta felicitat.

Les carreteres que voregen la costa són espectaculars
Les carreteres que voregen la costa són espectaculars
Cavalls pasturant al capvespre a Pointe de Garniche
Cavalls pasturant al capvespre a Pointe de Garchine

 

Arribem a la destinació final, Le Conquet, quan els últims instants de llum comencen a desaparèixer. Volem veure si el que ens havien dit sobre la bellesa del lloc i el seu far, són paraules certes. I vaja si ho són! Situada sobre un penya-segat, la Pointe Saint Mathieu, ofereix una imatge bellíssima. La foscor ens comença a envoltar mentre visitem les runes de la seva abadia, que estan reconstruint, i busquem bons emplaçaments per fotografiar el Far (veure post).

El sol s'amaga a Le Pointe St. Mathieu
El sol s’amaga a Le Pointe St. Mathieu
Impressionats pel Far de St. Mathieu
Impressionats pel Far de St. Mathieu
Quina imatge per acabar el dia!!!
Quina imatge per acabar el dia!!!

 

De nou és tardíssim i triguem una bona estona en arribar al lloc on dormim, La Forest-Landerneau. Entrem sense fer gaire soroll, ja que els nostres amfitrions dormen a la planta baixa, però descobrim que la Valérie encara és desperta, i la conversa sobre els llocs visitats, la bellesa de La Bretanya i inclús la fotografia (ella es declara amant de les fotos) ens porta al llit molt tard. Aprofitem els dies al màxim! Tanquem els ulls amb un somriure a les nostres cares… No cal dir que ens ho estem passant genial, oi?

 • RECORREGUT FET DEL DIA: 270 km
 • TOTAL ACUMULAT RUTA: 1.870 km

picto ruta bretanya 3 esq catpicto ruta bretanya 5 dreta cat

Clica per veure el Resum de la Ruta per La Bretanya:

icones ciutats bretanya 2

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

12 respostes a “RUTA BRETANYA – NORMANDIA. Dia 4. De Roscoff a Le Conquet

 1. Les rutes en cotxe per paratges així son genials, poder aturar-se on es vulgui…
  unes fotos molt maques, m’agraden especialment les del far 😉

  y si, lo de les mareas resulta curiós pels “Mediterranis” jeje

  1. A nosaltres ens encanten les rutes en vehicle, ja que ens permeten una llibertat absoluta. Sobretot són genial si ens agrada la fotografia, perquè podem aturar-nos allà on veiem alguna bona imatge.
   Moltes gràcies pels “piropos” fotogràfics. La Bretanya és un lloc maquíssim, i hem pogut visitar pobles i racons encantadors. Tota una delicia voltar amb la càmera a sobre captant moments únics per nosaltres.
   Hem pogut veure l’efecte de la marea diferents llocs del món, però sempre ens sorprèn.
   Gràcies pel vostre comentari, Verònica.

  1. Je,je,je. Sempre podeu opinar de les fotografies, Miquel. Ja sabeu que són part essencial del nostre blog, i dóna gust visitar un lloc tan maco per poder captar instants i llocs meravellosos.
   Si un lloc és maco, la foto surt sola. Ja sabem que us agrada aquesta part de França, i segur que heu voltat moltíssim per allà. Nosaltres hem pres nota, i si tornem ho farem en autocaravana. És un lloc perfecte per descobrir en aquest tipus de vehicle.
   Una abraçada
   PD: ja us queda poquet per marxar, oi??? Quines ganes!!

 2. Quina casualitat!!!!

  Som una familia que marxem demà cap a la Bretangne en un intercanvi de casa amb la mateixa web que vosaltres. Estarem 15 dies a la zona de Saint Brieuc.
  Es la tercera vegada que fem intercanvi per les vacances i cada cop la experiencia ha estat millor. Ja hem estat a Amsterdam, Edimburgh i aquest any la Bretagne.
  Seguirem el vostre blog.

  Una abraçada i bones vacances-intercanvi

  1. Hola Alex i familia!!!
   Benvinguts al nostre blog! Que bé poder fer aquests intercanvis i veure món! Ens sembla una manera genial de viatjar.
   No sabem si ja coneixeu la Bretanya, però nosaltres hem gaudit moltíssim. Pobles maquíssims, bon menjar i uns paisatges espectaculars. Esperem que ho disfruteu molt!
   I la casualitat encara és més gran. Nosaltres demà també tenim un intercanvi, encara que no simultani. Una familia islandesa vindrà a casa nostre a passar uns dies, i més endavant, nosaltres, tornarem a Reyjavik, una ciutat que ens va encantar!!!
   Passe-ho-vos molt bé, i ja ens explicareu la vostra experiència!!

   Una abraçada!

 3. Que maca és aquesta regió de La France i que amables els francesos d’aquesta part. Jo la vaig fer fa uns 5 anys i ja tinc ganes de tornar-hi.
  Fuet-i-Mate

 4. Bonjour Manel et Cristina,
  Nous rentrons tout juste de quelques jours de vacances sur Paris et découvrons ce magnifique blog. Nous nous attendions à voir de belles photos nous ne sommes pas déçus elles sont magnifiques. c’est super de voir en image votre parcours Bretons. Ca a été un vrai plaisir de vous rencontrer. A un de ces jours chez vous, on vous embrasse tous les deux.
  Valérie Pascal Vickie

  1. Bonjour Valérie, Pascat et Vickie,
   Nous avons trouvé une fantastique Bretagne, avec paisages spectaculaires, et grâce à votre aide et des conseils, nous avons eu la chance de le profiter beaucoup.
   Nous vous remercions pour votre gentillesse, et espérons la votre visite.
   Nous aimons écrire et expliquer l’itinéraire que nous avons fait, pour se rappeler en détail toutes nos expériences de voyage. Dans ce lieu magnifique, il est impossible que les photos ne sont pas belles.
   À très bientôt.

   Manel et Cristina

  1. Moltísimes gràcies a tu per passar-te pel nostre blog i per les teves paraules.
   La ruta per una part de La Bretanya i Normandia ens va encantar, i tard o d’hora tornarem per conèixer millor aquesta part tan espectacular de França.
   Us la recomanem moltíssim! Així que animeu-vos, i ens expliqueu les vostres sensacions a la tornada… A més de paisatges espectaculars, es menja molt i molt bé! 🙂
   Salutacions!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: