Història d’una foto (XVI). Els fars de La Bretanya

Escriure per parlar d’aquesta foto és especial per nosaltres. Sobretot perquè, com altres vegades, ho fem mentre som en plena ruta pel país del que parlem. Visitar la Bretanya francesa és sinònim de recórrer la seva costa plena de penya-segats, i meravellar-se dels seus fars, que s’alcen imponents davant el mar.

Es tracta del Far de Mathieu, situat a Le Conquet, al sud-oest de la Bretanya. L’excursió ens l’ha recomanant en Pascal i la Valerie, el matrimoni que ens acull a casa seva i que ens ha donat un munt d’informació de la zona.

I quina és la millor hora per veure i fotografiar un far? Doncs quan comença a fer-se fosc, es posa en funcionament, i el seu feix de llum li dóna un aire imponent, regnant sobre l’escarpat penya-segat.

El far és impressionant. Està situat al costat d’una antiga abadia en runes, la silueta de la qual, ajuda a resaltar el conjunt. Després d’un reconeixement de la zona, decidim des d’on volem captar la imatge. Amb l’ajuda d’un petit lot, ens endinsem, gairebé a les fosques, per un petit sender que ens apropa al lloc triat. No és perillós, però impressiona caminar a poca distància de la caiguda al mar. El so de les onades fa més màgic el moment. Passem entre matolls, i roques, parlant fluix entre nosaltres, sense saber ben bé per què… Si estem sols!!

Dos processos són els que marquen el resultat final de la foto. La realització pròpiament, i el posterior processat. No hi ha màquina de fotografiar que pugui igualar l’ull humà, i tot i la foscor, nosaltres podem distingir l’entorn on està situat el far, cosa que no pot fer la càmera amb una sola imatge. La solució triada és, amb l’ajuda d’un trípode, fer diverses exposicions dels elements visuals que mostrarem a la imatge (cel, far i edificis, feix de llum, penya-segat…). Posteriorment, amb algun programa d’edició fotogràfica, treballarem per capes les diferents exposicions fins aconseguir el resultat desitjat. Aquesta tècnica, anomenada HDR (High Dynamic Range) permet aconseguir fotos com la del Far de Mathieu, i fer-nos recordar, la petita aventura viscuda per visitar aquest lloc tan especial.

Clica per veure detalls de la nostra Ruta per La Bretanya i Normandia

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

8 respostes a “Història d’una foto (XVI). Els fars de La Bretanya

  1. Gràcieeeeees!!! Estem descobrint una Bretanya molt fotogènica, i a sobre tenim molta sort amb el temps. No ens podem queixar. I ja no us diem res de la varietat gastronòmica… No parem!!!

  1. Uoooo! Bon plan per aquest estiu, nois!
   Estem gaudint moltíssim de la Bretanya, i prometem fer uns quants posts a la nostra tornada. Tenim tantes coses a explicar…
   Ah! I la gastronomia és espectacular!!

 1. Excel•lent fotografia treballada amb tota la vostra passió de sempre. Bretanya la coneixem prou be, en les nostres ja llunyanes escapades amb la nostra autocaravana…. però d’això ja fa un munt d’anys i ens agradaria tornar aviat. Que us ho passeu mol be parella !!

  1. Moltes gràcies per les teves paraules, Miquel. Com ja saps, la fotografia i els viatges van enllaçades per nosaltres. Gaudim com bojos descobrint i captant les imatges, i la Bretanya ha sigut tot un encert.
   Quina meravella de paratges!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: