La suma de Setmana Santa (un dels actes religiosos-festius més bonics de veure) i la ciutat de Granada (possiblement una de les ciutats més maques d’Espanya) és espectacular. Sense ser uns experts en el tema, ens agradaria explicar de manera molt resumida, el que és viu a aquesta ciutat en aquestes dates tan especials. I de pas, comentar el vocabulari i les expressions que es fan servir per definir-la.

Les processons de les diferents “Hermandades” o “Cofradies” omplen els carrers de la ciutat de turistes i devots seguidors. Les aglomeracions de gent són molt grans, i aquest fenomen rep el nom de “Bulla”. La gent s’amuntega quan s’aproxima una cofradia, i moltes vegades arriba a formar-se un autèntic tap on és impossible moure’s. La “bulla” es forma i es desfà sola, i és per això que no cal agobiar-se. El secret és no voler anar en contra de la multitud i deixar-se arrossegar.

Processons de Setmana Santa a Andalusia

Processons de Setmana Santa a Andalusia

Set Santa 2010_611_DBV Set Santa 2010_633_DBV

Set Santa 2010_600 RET_079LR

El grup que es forma just davant del “Paso” i que decideix seguir la capçalera, ja sigui per motius religiosos, o com en el nostre cas, per fer fotografies, rep el nom de “cangrejeros”, perquè caminen cap enrere mentre tothom avança. I potser un dels millors llocs per veure passar una Hermandad a Granada és a la Carrera del Darro. Diuen alguns, que és un dels carrers més romàntics i macos del món, i segurament no s’equivoquen. La Carrera del Darro i el Paseo de los Tristes,  és un lloc pintoresc, estret i que voreja el riu, on trobem monuments i edificis històrics, hotels, tavernes, restaurants… amb l’Alhambra al cap d’amunt com a vigilant de la zona.

Processó a la Carrera del Darro. Granada

Processó a la Carrera del Darro

Set Santa 2010_658 RET_091LRSet Santa 2010_653_DBV Set Santa 2010_609_DBV

Gaudim mentre acompanyem la Verge de la Cofradia Nuestra Señora de los Dolores per llocs estrets i plens de gent. El ritme és lent i la paciència és important. El “paso” s’apropa, els nazarenos, amb els seus capirotes deixant al descobert només els ulls, són personatges imponents; sota els “faldones”, les peces de tela que tapen l’estructura del “paso”, s’intueixen els “costaleros”, suant de valent per portar a hombros tot el pes. El capataz, la persona responsable de conduir el “paso”, va cridant ordres… Els trajectes (chicotá), són els moments  que recorren els “pasos” des que s’aixequen de terra (levantá), fins que s’atura la marxa (arriá). Els silencis es complementen amb els aplaudiments. Quines sensacions, quines emocions!!! I no parlem en cap cas de religió, sinó de les sensacions visuals que ens envolten en una celebració tan important com la Setmana Santa.

Set Santa 2010_551_DBV Set Santa 2010_604_DBV Set Santa 2010_692_DBV Set Santa 2010_688_DBV Set Santa 2010_707_DBV Set Santa 2010_709_DBV

 

Clica per veure post sobre la Semana Santa a la ciutat de Sevilla

Publicat per BonaVida

Ens encanta viatjar, la fotografia, la cuina... i la bona vida! I de postres: compartir-ho amb tothom!!!! www.bonavida.cat Nos encanta viajar, la fotografía, la cocina ... ¡y la buena vida! Y de postres: ¡compartirlo con todo el mundo! www.salydescubre.com

One Comment

  1. Aiaiiaaiaiaaaaa….., quina por em fa…. La propera ciutat destruida per un terratrèmol o psunami serà Granada. Amb lo maca que es , no teniu vergonya!!!!!!!

    Respon

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s