Semana Santa a Granada.

La suma de Setmana Santa (un dels actes religiosos-festius més bonics de veure) i la ciutat de Granada (possiblement una de les ciutats més maques d’Espanya) és espectacular.
Sense ser uns experts en el tema, ens agradaria explicar de manera molt resumida, el que és viu a aquesta ciutat en aquestes dates tan especials. I de pas, comentar el vocabulari i les expressions que es fan servir per definir-la.
Set Santa 2010_551_DBV
Granada s’omple de visitants per viure la Semana Santa

Les processons de les diferents Hermandades o Cofradies omplen els carrers de la ciutat de turistes i devots seguidors. Les aglomeracions de gent són molt grans, i aquest fenomen rep el nom de Bulla. La gent s’amuntega quan s’aproxima una cofradia, i moltes vegades arriba a formar-se un autèntic tap on és impossible moure’s. La “bulla” es forma i es desfà sola, i és per això que no cal agobiar-se. El secret és no voler anar en contra de la multitud i deixar-se arrossegar.

Processons de Setmana Santa a Andalusia
Processons de Setmana Santa a Andalusia
Set Santa 2010_611_DBV
Una tradició: recollir la cera de les espelmes creant boles de tots els tamanys
Set Santa 2010_633_DBV
Pas de la Processó pelr la famosa Carrera del Darro, un dels carrers més antics de la ciutat
Set-Santa-2010_600-RET_079LR.jpg
Tradició que es repeteix cada any

El grup que es forma just davant del Paso i que decideix seguir la capçalera, ja sigui per motius religiosos, o com en el nostre cas, per fer fotografies, rep el nom de cangrejeros, perquè caminen cap enrere mentre tothom avança.

I potser un dels millors llocs per veure passar una Hermandad a Granada és a la Carrera del Darro. Diuen alguns, que és un dels carrers més romàntics i macos del món, i segurament no s’equivoquen. La Carrera del Darro i el Paseo de los Tristes,  és un lloc pintoresc, estret i que voreja el riu, on trobem monuments i edificis històrics, hotels, tavernes, restaurants… amb l’Alhambra al cap d’amunt com a vigilant de la zona.

Processó a la Carrera del Darro. Granada
Processó a la Carrera del Darro
Set Santa 2010_658 RET_091LR
Les espelmes sempre enceses acompanyen a la comitiva…
Set Santa 2010_653_DBV
…i creen un ambient únic!

Set Santa 2010_609_DBV

Gaudim mentre acompanyem la Verge de la Cofradia Nuestra Señora de los Dolores per llocs estrets i plens de gent. El ritme és lent i la paciència és important. El “paso” s’apropa, els nazarenos, amb els seus capirotes deixant al descobert només els ulls, són personatges imponents; sota els “faldones”, les peces de tela que tapen l’estructura del “paso”, s’intueixen els “costaleros”, suant de valent per portar a hombros tot el pes.

Set Santa 2010_692_DBV
Un dels moments àlgids: la sortida del “paso”
Set Santa 2010_707_DBV
Els “costaleros” carreguen tot el pes de l’estructura
Set Santa 2010_709_DBV
Finestres i balcons ajuden a tenir una altra visió de les processons

El capataz, la persona responsable de conduir el “paso”, va cridant ordres… Els trajectes (chicotá), són els moments  que recorren els “pasos” des que s’aixequen de terra (levantá), fins que s’atura la marxa (arriá). Els silencis es complementen amb els aplaudiments. Quines sensacions, quines emocions!!! I no parlem en cap cas de religió, sinó de les sensacions visuals que ens envolten en una celebració tan important com la Setmana Santa.

Set Santa 2010_604_DBV
Nazareno
Set Santa 2010_688_DBV
Preparatius dels costaleros

 

Clica per veure altres posts sobre celebracions de Setmana Santa a Espanya:

icones ciutats escapades setmana santa

 

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

One thought on “Semana Santa a Granada.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: