High Line de Nova York

Un dels recorreguts imprescindibles de fer a la ciutat de Nova York, és el de High Line. Aquesta antiga via férria i elevada que recorre el Meatpacking District s’ha convertit en un dels passejos més representatius de la ciutat dels gratacels. 

La High Line és un parc públic construït sobre l’antiga línia ferroviària que travessava de manera elevada els carrers del West Side de Manhattan. Els més de 2 quilòmetres de longitud es converteixen en una de les principals atraccions pels turistes i els propis newyorkers, que utilitzen la seva forma estreta i allargada plena de bancs, jardins i zones de descans per un munt d’activitats. La seva alçada és perfecta per tenir un punt de vista diferent de la ciutat.

NewYork

NewYork NewYork NewYork

 

Durant un munt d’anys, des del 1934 fins al 1980, aquesta línia ferroviària portava carn al Meatpacking District i productes agrícoles a les fàbriques i magatzems.  L’empenta de l’automòbil i el transport de mercaderies per carretera  van anar minvant l’ús de la via, i al 1980 un tren carregat amb carn de gall d’indi congelada va ser l’últim a circular. L’abandonament posterior va provocar moltes reivindicacions perquè fos enderrocada. L’ajuntament no feia res, i aviat les plantes i matolls van regnar sobre les vies.

L'estructura metàl·lica és ben visible des del carrer
L’estructura metàl·lica és ben visible des del carrer
I la gent que passeja pel Parc té un punt de vista diferent de la ciutat
I la gent que passeja pel Parc té un punt de vista diferent de la ciutat

NewYork NewYork NewYork

 

Finalment, quan l’alcade Giuliani planejava desmuntar-la, dos veïns del barri, Joshua David i Robert Hammond, van crear l’associació Friends of the High Line, per salvar l’estructura i donar-li un ús veïnal i més útil. El plantejament va començar a atreure la curiositat de mitjans de comunicació i es van obtenir els recursos necessaris per crear un projecte de parc modelat a l’estil de la Promenade Planteé de París.

Els jardiners i voluntaris del Parc cuiden i mimem les moltes varietats de plantes que podem trobar
Els jardiners i voluntaris del Parc cuiden i mimem les moltes varietats de plantes que podem trobar
Podem tenir una perspectiva diferent de l'Empire state Building
Podem tenir una perspectiva diferent de l’Empire State Building
Amb el bon temps, la gent descansa i pren el sol
Amb el bon temps, la gent descansa i pren el sol
Trobem moltes obres d'art escampades pel recorregut
Trobem moltes obres d’art escampades pel recorregut

 

High Line s’estén des del carrer Gansevoort fins al West 34th Street, entre les Avingudes 10 i 11. El projecte es va dividir en 3 seccions, i avui en dia es poden recórrer dues. La primera va obrir el 9 de juny del 2009 i va del carrer Gansevoort al West 20th Street. La segona engloba els carrers West 20th i 30th Street i va obrir el 8 de juny del 2011. Actualment (2013) s’està treballant en la darrera fase, entre els carrers West 30th i 34th Street.

Clica sobre el mapa per ampliar

Aquest espai públic de Nova York, encara manté molts trossos de vies, que donen una idea de com era inicialment. Les plantes són les reines del parc, ja que trobem moltíssimes zones enjardinades. Plataformes d’observació, solàriums, zones de reunió, bancs, algun que altre bar i cafeteria… Tot perquè la gent passegi i passi una bona estona! El bon temps provoca que sigui un parc molt concorregut, i els caps de setmana d’estiu sempre és ben ple.

Com a curiositat, heu de saber que l’accés al parc és prohibit als gossos, i a causa de l’estretor del circuit, tampoc es pot jugar a pilota ni altres esports o jocs. Tampoc es pot anar en bicicleta ni fumar en tot el trajecte. Es fan excursions programades per a grups, que són una excel·lent manera d’aprendre més sobre la història del parc, disseny, obres d’art públic, i l’horticultura; o si tenim molts diners, podem llogar-lo per esdeveniments privats. També és una zona de moda pels rodatges de sèries i pel·lícules, així que és ben fàcil veure algun equip de gravació.

Ah! I una bona idea, per fer un parèntesis durant el recorregut del parc, és baixar al carrer a l’alçada de 15th i 16th Street i entrar al fantàstic Chelsea Market (veure post). Allà podem voltar entre moltes parades, fer un dinar i agafar forces per tornar a High Line i continuar amb el passeig

Podem trobar alguna cafeteria on agafar forces
Podem trobar alguna cafeteria on agafar forces

NewYork

O comprar algun gelat a les paradetes repartides pel recorregut
O comprar algun gelat a les paradetes repartides pel recorregut
Podem trobar punts amb molta gent
Podem trobar punts amb molta gent
...o algun raconet on estar més tranquils
…o algun raconet on estar més tranquils
És fàcil trobar-nos amb algun rodatge
És fàcil trobar-nos amb algun rodatge

 

MÉS INFORMACIÓ

Els punts d’accés a la High Line són:

 • Gansevoort Street
 • West 14th Street (ascensor)
 • West 16th Street (ascensor)
 • West 18th Street
 • West 20th Street
 • West 23th (ascensor)
 • West 26th Street
 • West 28th Street
 • West 30th Street (ascensor)
 • Durant els mesos més càlids de l’any, els visitants poden participar en una excursió a peu guiada gratuïta tots els dimarts a les 18:30h. Els grups es formen un quart d’hora abans a l’alçada del West 14th Street.
 • Es fan un munt d’activitats, com observació d’estrelles, Pilates, cuina per nens, observació de la flora, convocatòria de sopars… La llista és llarguíssima. Si sabeu les dates que voltareu pel parc, el millor és consultar la seva agenda d’activitats.

Com arribar:

Metro:

 • Línies A / C / E / L fins 14th Street & 8th Avenue
 • Línies C / E fins 23rd Street & 8th Avenue
 • 1 / 2 / 3 to 14th Street & 7th Avenue

Bus:

 • M11 a Washington Street
 • M11 a 9th Avenue
 • M14 a 9th Avenue
 • M23 a 10th Avenue
 • M34 a 10th Avenue

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

8 respostes a “High Line de Nova York

 1. Quina xulada, no, el High Line aquest…? Ja se us trobava a faltar!! Per fer-nos dentetes dels llocs preciosos que heu vist, amb unes fotos que mereixen ser degustades a poc a poc… i molt interessant, l’explicació! Déu n’hi dó tot el que ha passat aquest indret. Petons, parella!

  1. És una passejada que recomanem moltíssim, Marina. Una visió diferent de la ciutat de Nova York. Tenim moltes ganes de repetir l’experiència al capvespre, per tenir una millor llum.
   Tot i que a l’estiu no hem parat de penjar posts, és veritat que teniem ganes d’escriure algun més semblant al que ens agrada a nosaltres. Mostrar les sensacions i experiències de les nostres aventures viatgeres.

   Gràcies pel teu comentari, Marina.

  1. Verónica, ens encanta saber que el nostre post servirà a d’altres viatgers. És genial!!! Així que al novembre toca Nova York, eh? Que bé!!! Doncs si arribeu abans del 31 d’octubre podreu gaudir de Halloween, que serà la bomba!
   En tot cas, feu moltes fotos, i pels enamorats de la Gran Poma, com nosaltres, ja estem esperant llegir les vostres aventures allà.

   Gràcies pel comentari!!

 2. Només per la High Line hem de tornar a Nova York! Hem rabiat molt amb aquesta entrada… Nosaltres hi vam estar per últim cop el 2008, quan encara no havia obert però ja es parlava molt del projecte! Grrrr!!!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: