Restaurant VINOTECA TORRES. Barcelona

En ple Passeig de Gràcia de Barcelona trobem la Vinoteca Torres, definida com un restaurant de vins, on el bon menjar i la degustació d’un bon vi són la clau de l’establiment. La combinació de petits plats estil tapes i els plats principals són perfectes per sortir amb la panxa ben plena. 

vinoteca_torres_adreça vinoteca_torres_web

El local, més gran del que sembla des de l’exterior, es va anar omplint durant el nostre sopar, sobretot per turistes estrangers, cosa que mostra el tarannà cosmopolita del restaurant. Amb un servei atent i que és capaç de servir-te en moltes llengües, també s’agraeix que et tractin en català, cosa que tot i semblar normal, moltes vegades no passa a un munt de restaurants de Barcelona.

Però parlem del més important, el menjar. La carta ens mostra una llarga varietat de plats, que podem optar per compartir si ens ve de gust. Això és el que fem nosaltres, uns platets de primer, un plat principal de segon i unes postres. Per començar podem triar entre boníssims pernils, formatges, amanides, croquetes, ous… Diferents tipus de carn i peix com a plat principal i, encara que no molta varietat de postres, ens va encantar els que vam triar.  Tot acompanyat de vi, és clar, perquè si una cosa té sobretot d’especial aquest lloc, és el vi.

Clica per veure la seva carta

Tapeo amb pernil de jabugo i formatges
Tapeo amb pernil ibèric de gla  i formatges
Patates braves
Patates braves
Tastant les torrades amb varietat de formatges
Tastant les torrades amb assortiment de formatges artesans

 

I és que aquesta unió de Bodegues Torres amb el grup Sagardi, precisament el que vol, i tal com ells mateixos ho defineixen, és una singular proposta culinària i enològica, amb la vocació de fomentar el consum moderat i intel·ligent del vi, així com divulgar la seva cultura.  No cal dir que ofereixen tota una gran varietat de vins blancs, rosats, negres i dolços que surten de les Bodegues Torres. I el millor és que per fer una autèntica degustació, no cal demanar ampolla, perquè tots es serveixen en copes.

La nostra primera selecció va ser un parell de copes de "Viña Esmeralda"
La nostra primera selecció va ser un parell de copes de “Viña Esmeralda”
Tàrtar de tonyina i tomàquet confitat
Tàrtar de tonyina i tomàquet confitat

 

Una altra característica important d’aquest restaurant són les llargues taules comunes que trobem. És a dir, no són taules individuals, sinó estructures de fusta més aviat altes, ideals per a grups i per fer degustacions de vi, encara que la separació entre cadires és prou generosa. La idea és recuperar la sensació de la llarga taula on Jaime Torres, fill de viticultors del Penedès que va emigrar a Cuba, oferia els productes típics catalans a d’altres emigrants. Potser a nosaltres va ser el factor que menys ens va agradar, ja que no sempre et ve de gust compartir taula amb altres persones que no coneixes.

Cua de bou al Sangre de Toro
Cua de bou al Sangre de Toro
Tataki de tonyina
Tataki de tonyina
Iogurt artesà amb maracuià i mel
Iogurt artesà amb maracuià i mel
Pa amb oli i xocolata
Pa amb oli i xocolata

 

També podem trobar una recomanació de plat diari, com per exemple lletó de xai, esqueixada de bacallà, romescada de rap…

Si parlem de preus, hem de dir que “piquen” una mica, ja que a més de la qualitat dels plats, segur que la ubicació del local (ple centre de Barcelona), té molt a veure en aquest sentit.

Resumint, un cèntric restaurant barcelonès, amb una bona selecció de plats, de molta qualitat, i on sobretot podem gaudir de l’experiència del vi.

PD: El sopar a aquest restaurant va ser part d’un premi guanyat al concurs #avistad’hotel, organitzat pel Gremi d’Hotels de Barcelona i Bodegues Torres. Tot i així, i com sempre, l’opinió i fotografies sobre aquest i altres restaurants és sempre nostra i personal.

Clica per veure el nostre llistat de restaurant recomanats

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: