Chelsea Market, New York.

Pot un mercat de la ciutat de Nova York combinar l’essència de barri i el glamour turístic? Després de descobrir Chelsea Market, ens atrevim a dir que sí, i recomanem visitar-lo, sobretot si voltem per una de les zones de moda novaiorqueses, High Line. El mercat és ideal per fer una pausa i recuperar forces en forma d’esmorzar, dinar o berenar. Vosaltres trieu! 

Situat al cada vegada més popular districte de Meatpacking, Chelsea Market atrau cada any més de 6 milions de persones (entre turistes i novaiorquesos), atrets per la seva mescla de botigues d’aliments frescos i roba i disseny. El mercat no és molt gran, però actualment el formen unes 40 parades i establiments. Fruiteries, pastisseries, restaurants de diferents tipus, perruqueria, objectes de regal, roba, cafeteries…

newyork chelsea market logo newyork chelsea market 03 newyork chelsea market 07 newyork chelsea market 04

 

És d’aquells llocs on ens encantarem a cada pas, distrets per la varietat que trobarem al seu interior. Trobarem botigues tan visuals com “Spices and Tease“, on venen un munt d’espècies de tot el món, omplint de colors el local. Si ens encanta la pasta gaudirem a “Giovanni Rana Pastificio & Cucina“, on menjarem pasta fresca acabada de fer, i elaborada davant els nostres ulls en un lloc decorat amb un gust exquisit. O “The Lobster Place“, una peixateira on podrem triar endur-nos a casa el peix, o que ens ho cuinin allà mateix i seure per cruspir-nos-ho. Com el seu nom indica, l’especialitat del local són les llagostes!

A The Lobster Place triem el peix fresc...
A The Lobster Place triem el peix fresc…
... i seiem a degustar-ho!
… i seiem a degustar-ho!
Botiga "Spices and Tease", plena de colors
Botiga “Spices and Tease”, plena de colors
No marxeu sense berenar a Amy's Bread.
No marxeu sense berenar a Amy’s Bread.

 

És curiosa la creació d’aquest mercat, sempre lligat a la història del menjar. Situat a prop del riu Hudson, ja era un lloc on els indis primers habitants de la zona comerciaven amb aliments. Durant els anys on va creixer Nova York, eran uns magatzems on arribava la carn a la ciutat (d’aquí el nom del districte, Meatpacking) i més tard va passar a ser la fàbrica principal de la National Biscuit Company, el lloc on van inventar i produir les famoses galetes Oreo. O sigui, un lloc lligat a la tradició alimentaria!

newyork chelsea market 06

Molts restaurants tenen taules a la zona central del mercat
Molts restaurants tenen taules a la zona central del mercat
La decoració del mercat no sembla importar gaire a alguns...
La decoració del mercat no sembla importar gaire a alguns…

 

No es pot negar que bona part de la seva fama actual, prové de situar-se al tram mitjà de la High Line (veure post), un passeig construit sobre les antigues vies del ferrocarril i que passa elevat entre edificis. Un dels llocs més macos de la ciutat.

La High Line de New York
La High Line de New York

NewYork NewYork NewYork

Podem tenir una perspectiva diferent de l'Empire state Building
Podem tenir una perspectiva diferent de l’Empire state Building

 

També destaca el seu espai pels joves dissenyadors de roba i joies, que atrauen molts compradors. El seu pis superior trobem oficines de tot tipus, però destaquen les dedicades al món de la comunicació, com per exemple Food Network, EMI Music i alguna cadena local de Televisió. Inclús el gegant Google té oficines a l’edifici de davant. Tot plegat forma un sugerent puzzle que val la pena visitar entre els milers de llocs que ens ofereix la ciutat de Nova York.

Molts dissenyadors exposen i venen aquí la seva roba
Molts dissenyadors exposen i venen aquí la seva roba
Oficines de Google
Oficines de Google

MÉS INFORMACIÓ:

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

6 respostes a “Chelsea Market, New York.

 1. El viatge a Nova York és un d’aquells que tinc pendents de fa anys i que vull fer sí o sí algun dia. M’apunto ara mateix la recomanació de visitar el Chelsea market perquè estic convençuda que m’agradarà, per com en feu la descripció i per les imatges que ensenyeu, ha de ser un lloc on t’hi podries passar un dia sencer. Bona proposta, parella! I no pareu mai, que aquí salivem amb enveja sana! he he he. Petons

  1. Els mercats sempre són un dels primers llocs a la nostra llista de visita a qualsevol ciutat. I si és a NovaYork, encara millor.
   Chelsea Market ens va servir per fer un merescut descans a la nostra ruta per la High Line, que heu de visitar ja!
   Qui diu que els novaiorquesos no saben menjar be???

  1. El mercat va ser un complement perfecte de la nostra visita a la High Line. Després de molt caminar, va ser un plaer voltar per Chelsea Market. Ens va servir per recuperar forces, ja que feia un dia espectacular, ideal per passejar per Nova York.
   Gràcies pel teu comentari, Verónica.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: