Escapada a Formentera

-“Ah!, però no heu anat mai a Formentera?”- Aquesta és la frase que més vam sentir quan explicàvem que visitaríem l’illa. Tantes persones parlant bé d’aquest lloc havia de significar alguna cosa. I hem tingut l’ocasió de constatar que, efectivament, Formentera és un lloc increïble, on carregar piles i gaudir d’unes platges brutals!

formentera_migjorn_1
Cales de Formentera

Com en altres ocasions, uns econòmics bitllets d’avió van ser claus per escapar-nos a l’illa de Formentera (del 15 al 18 de juliol 2013). Que poc ens imaginàvem que trobaríem unes aigües tan meravelloses ben a prop de casa. Ja vam visitar Eivissa anteriorment, i això també ens va animar a voler desconnectar a la petita illa de Formentera.

Poc més de 83 quilòmetres quadrats, i pobles i ciutats no gaire grans, encara que en aquesta època estival la població es multiplica. Però mai vam tenir la sensació de multitud omplint les platges. Sempre és fàcil trobar algun raconet on perdre’s i relaxar-se.

Res millor que trobar el teu racó i el teu moment!
Res millor que trobar el teu racó i el teu moment!
Quin millor plaer que una cervesa fresca davant el mar!!!
Quin millor plaer que una cervesa fresca davant el mar!!!
Les aigües transparents i la companyia dels peixos
Les aigües transparents i la companyia dels peixos

mapa_turisme_RUTES VERDES_A3

Segurament el nucli més actiu i poblat és la zona des Pujols, on podem trobar més restaurants, comerços i hotels. Nosaltres, que ens agrada evitar les zones més turístiques, ens allotgem en uns petits aparthotels de la zona des Caló, al nordoest. Allà trobem una gran tranquil·litat, i el lloguer d’una moto ens permet recórrer lliurement l’illa.

Res millor que fer excursions, aparcar la moto i caminar sobre les roques
Res millor que fer excursions, aparcar la moto i caminar sobre les roques
Cada raconet és com una postal
Cada raconet és com una postal

 

En 4 dies ens dóna temps de veure un munt de llocs i gaudir de diverses platges i cales. Formentera és una illa plana, encara que podem trobar dues elevacions envoltades de penya-segats: el Cap de Barbaria, al sud, on es poden veure algunes de les millors postes de sol (veure post); i l’altiplà de la Mola, a l’est, on trobem el punt més alt de l’illa: sa Talaiassa (192 metres d’altitud).

A l’extrem est arribem al poble del Pilar de la Mola, on a més de visitar el seu mercat Hippie (que es munta cada dimecres i diumenge), arribem fins els altíssim penya-segats i el seu far. A mig camí entre el poble i el far, trobem el seu Molí Vell, que data del 1778.

Fem una volteta pel Mercat Hippie de La Mola
Fem una volteta pel Mercat Hippie de La Mola
Ens fotografiem amb el famós far de Barbaria darrera nostre.
Ens fotografiem amb el famós far de Barbaria darrera nostre.
Juguem amb el sol al Cap de Barbaria
Juguem amb el sol al Cap de Barbaria
El far de la Mola, és un lloc molt visitat al capvespre
El far de la Mola, és un lloc molt visitat al capvespre

 

Els pobles interiors de Sant Francesc Xavier i Sant Ferran de ses Roques, també són agradables de visitar. Trobem una bona oferta de restaurants i bars, però sense estar tan massificats com a Es Pujols.

I què podem dir de les platges. Als seus 69 quilòmetres de litoral podem trobar platges de sorra, platges de roca i penya-segats de diferents altituds. Podem optar per les més llargues i sorrenques, però més plenes de gent, o intentar buscar cales perdudes i de difícil accés, molt més solitàries.

Nosaltres, que som uns culs inquiets i aguantem poca estona a la sorra sense fer res, intentem fer totes les combinacions possibles, i el nostre scooter treu fum de tan voltar amunt i avall. Literalment ens arribem a perdre buscant racons solitaris, ja que un munt de camins de terra condueixen a diferents punts de difícil accés.

Llocs solitaris on relaxar-se
Llocs solitaris on relaxar-se
Ah! Qui pogués navegar en veler...
Ah! Qui pogués navegar en veler…
cel_nit_formentera ok
Una altra activitat màgica: observar les estrelles sobre el mar

 

Ens meravellem amb les platges de Ses Illetes i Llevant (veure post), situades al punt més al nord de l’illa. Aquesta punxa d’uns 500 metres, és de fina sorra, i degut a la seva estretor ens permet l’idíl·lica imatges de mar a banda i banda del terreny.

Els iots i vaixells de luxe a pocs metres de la platja, encara realcen el toc glamurós! Això sí, la zona per accedir és de difícil accés en vehicle (a més s’ha de pagar un petit peatge) i segons l’hora del dia els pàrquings poden estar complets.

Els iots i vaixells donen un toque de glamour a l'illa
Els iots i vaixells donen un toque de glamur a l’illa

Típiques construccions de pedra a la platja de Ses Illetes

 

També gaudim cada matí de la platja davant d’on ens allotgem, la des Caló. Molt tranquil·la, encara conserva una zona de casetes on els pescadors amarren les seves barques. L’Hostal-Restaurant Can Rafalet, amb la seva terrassa, es va convertir en el nostre punt d’esmorzar matinal, contemplant el mar davant nostre. Una bona manera de començar el dia!

L'Hostal Can Rafalet i la seva excel·lent ubicació
L’Hostal Can Rafalet i la seva excel·lent ubicació
Tastem una de les postres típiques de l'illa la Greixonera!
Tastem una de les postres típiques de l’illa: la Greixonera!
El nostre esmorzar típic del matí. Dolç i Salat, com sempre...
El nostre esmorzar típic del matí. Dolç i salat, com sempre…

 

Una de les cales més conegudes i populars és la Cala Saona (oest), on aprofitem per banyar-nos mentre el dia marxa, i acompanyats d’una petita congregació, acomiadem el sol que s’amaga entre vaixells. Podem trobar restaurants i xiringuitos on prendre alguna cosa.

Acomiadem el dia des de la Cala Saona
Acomiadem el dia des de la Cala Saona

 

La platja de Migjorn segurament és de les més llargues de tot el litoral. Situada al sud, combina zones de roques amb altres de sorra, i les diferents cales es van repartint per la seva extensió.

Precisament, una de les coses que fem, és un recorregut per una part alta dels penya-segats que envolten aquestes cales. Aquesta petita excursió ens permet vorejar el mar i observar des de dalt, els fantàstics colors turquesa de les aigües. De tant en tant, ens trobem amb petits grups de persones que semblen les més felices del món, prenent el sol en zones meravelloses… Passem per la Cala des Ram, i arribem fins el Caló des Mort, un lloc increïblement visual, on fem un banyet per recuperar-nos de la caminata.

Panoràmica de la magnífica Caló des Morts
Panoràmica de la magnífica Caló des Morts
La Cala des Mort vista des de l'aigua
La Cala des Mort vista des de l’aigua
A moltes platges, encara podem trobar les barques que fan servir per pescar
A moltes platges, encara podem trobar les barques que fan servir per pescar
La Cristina fent amics, com sempre...
La Cristina fent amics, com sempre…

 

Perquè això és el que ofereix Formentera, unes platges i cales de pel·lícula, on tothom pot trobar la sensació que busca!

MÉS INFORMACIÓ:

Clica per llegir més articles al blog sobre Les Balears:

icones ciutats balears

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

6 respostes a “Escapada a Formentera

  1. Feia temps que volíem trepitjar Formentera i uns vols baratíssims van ser l’excusa perfecta. Moltíssimes gràcies nois pel comentari i pels piropos de les fotos!!!
   La veritat és que amb platges com aquestes, les fotos surten soles…
   Una abraçada.

 1. Guauuuu! Gràcies x compartir aquestes fotos meravelloses… Fa poquet q he tornat i m’heu fet reviure els dies idílics passats en aquesta illa…

 2. A tall informatiu això que anomenes “típiques construccions de pedra a la platja de ses illetes” s’han acabat prohibint per destrossar el sòl i l’ecosistema de Formentera.
  Ah! I de típiques res

  1. Dela, doncs tens tota la raó del món. La nostra descripció no va ser gens encertada, i tot i que després hem pogut prendre consciència que aquesta activitat és dolentíssma per l’entorn natural, no recordàvem que havíem fet servir erroneament l’adjectiu “típic”.
   Darrerament hem visitat altres platges i entorns naturals on aquesta activitat continua produïnt-se, i resulta realment molest veure com es fa continuament.
   Esborrada queda la descripció.
   Gràcies pel teu comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: