Platges de Ses Illetes i Llevant, Formentera

Segurament són les dues platges més visitades de tota l’illa de Formentera, les conegudes com a “Bessones”, ja que estan literalment una davant de l’altra. Situades a l’allargada península dEs Trucadors (zona nord de Formentera) només pocs metres les separen, i és una visió única situar-se en alguna duna i poder veure alhora les dues platges a cada banda de la sorra.

Més d’un podrà dir: -“Doncs llavors, si són tan visitades,  no vull trepitjar-les, prefereixo algun lloc més solitari”. I té raó, durant la temporada estival, seran les platges més massificades (entenent el que vol dir aquesta paraula en qüestió de comparacions amb altres platges), però ningú pot marxar de Formentera sense haver-se banyat algun cop en les seves aigües, i havent passejat per la seva costa.

La platja de Ses Illetes és una de les més visitades de l'illa
La platja de Ses Illetes és una de les més visitades de l’illa
Molts iots i vaixells davant els nostres ulls
Molts iots i vaixells davant els nostres ulls
A qualsevol raconet trobem sal, raó de trobar-nos al Parc de Ses Salines
A qualsevol raconet trobem sal, raó de trobar-nos al Parc de Ses Salines

A primera hora del matí, o a última del vespre, són dos moments especials per visitar-les, tant per la millor llum, com per trobar-nos menys turistes. Per arribar, hem de desplaçar-nos fins al nord de l’illa, i si volem accedir amb el nostre vehicle, s’ha de pagar un peatge i aparcar només en llocs senyalitzats.  Només anant en bicicleta o caminant, ens estalviarem el pagament.

La moto, el transport més utilitzat a l'illa per desplaçar-se
La moto, el transport més utilitzat a l’illa per desplaçar-se
Autoretrat motoril
Autoretrat motoril

Aquest intent de preservar el lloc als vehicles, és degut a l’entorn tan especial on se situen les dues platges: el Parc Natural de Ses Salines d’Eivissa i Formentera. Les dues illes Pitiüses comparteixen aquest Parc, protegint el seu ecosistema, especialment la gran colònia de Posidònies oceàniques. Aquesta planta marina, afavoreix el manteniment de les poblacions de peixos i oxigena l’aigua, mantenint-la neta i transparent.

A l'esquerra, la platja Ses Illetes; a la dreta, la de Llevant
A l’esquerra, la platja Ses Illetes; a la dreta, la de Llevant

formentera_illetes_pasarela

La Platja de Ses Illetes, de mig quilòmetre de llargada i que és la situada a l’oest, s’anomena així perquè la resguarden els illots Des Ponent, l’Illa de Tramuntana, l’Escull des Pou, l’Illa Rodona, l’Escull d’en Paia, el Racó des Palo (a la seva zona sud) i l’illa s’Espalmador (al nord).

Aquesta platja paradisíaca d’aigües transparents, es caracteritza per la seva arena fina i blanca, i una pendent d’entrada molt suau, ja que a 50 metres de la platja trobem només una fondària de poc més de metre i mig. Això sí, hem d’intentar no fer evident la nostra enveja al veure el nombrosos iots i velers que fondegen davant els banyistes. A més, està ben preparada per practicar (i llogar) diferents esports aquàtics.

El color de l'aigua és una meravella!!!
El color de l’aigua és una meravella!!!

La Platja de Llevant, de gairebé 1’5 quilòmetres, està situada cap a l’est, i això provoca una major presència del vent i unes onades més marcades. El que podria semblar una cosa negativa, es tradueix en una menor saturació de gent, i si no ens importa tant el bany, una major tranquil·litat.

La platja de Llevant, sempre més tranquil·la...
La platja de Llevant, sempre més tranquil·la…

Una bona opció, a més de gaudir de l’aigua, és fer un passeig per aquesta llengua de terra, que ens fa arribar fins al Pas de n’Adolf, just a la Punta des Trucadors. Allà es pot gaudir d’un bany a la platja naturista de n’Adolf, d’uns 700 metres de llarg, formada per petits monticles rocosos anomenats es Primer, es Segon i es Tercer (original, eh?).

Una franja de sorra coberta per menys d’un metre d’aigua ens condueix a l’illot de s’Espalmador, un lloc que encara que privat, és de lliure accés, i on el relax és la primera opció. Tot i que només en dies de molt bon temps és aconsellable travessar-ho a peu,  també podem trobar petites embarcacions que ens hi acostin. Allà trobarem boniques platges com la de s’Alga.

Construccions de pedra testimoni dels banyistes
Aquestes construccions de pedra malmeten l’entorn, però molts turiste les continuen fent…

formentera_illes_catamaran

Mentre més ens endinsem a la Punta des Trucadors, menys serveis trobarem, lògic, i menys gent, però si algú necessita el bar o restaurant on anar a buscar la cerveseta, en trobarem a l’inici (sud) de les platges Ses Illetes i Llevant. Segurament el restaurant Molí des Sal és el més famós de la zona i podem trobar molt bon peix (atenció als preus!! El pijerio i algun client vip, es fan pagar…)

MÉS INFORMACIÓ:

 • Peatge per accedir a les platges. Moto 2-3 euros i cotxe 4-5 euros (depenent de la temporada).

Com arribar:

 • Conduir direcció al Port de la Savina (PM-820). Recórrer 2,5 quilòmetres. Agafar el desviament a la dreta cap als Pujols (PM-820,2). Seguir aquesta carretera 1,9 quilòmetres, fins un encreuament situat a l’esquerra, amb un cartell senyalitzant Platja de ses Illetes, pel que es gira per introduir-se a un camí sense asfaltar. Circular per aquest camí principal de terra durant 2,2 quilòmetres fins que finalitza davant un restaurant i un aparcament. Des d’aquest lloc surten dues passarel·les, una a la dreta, cap a la platja, i l’altra a l’esquerra, cap al lloc de primers auxilis.

Mapa d’ubicació de les platges:

Clica per veure altres posts sobre Formentera:

link formentera

 

 

 

 

Clica per veure altres posts sobre Les Balerars al blog:

icones ciutats balears

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

4 respostes a “Platges de Ses Illetes i Llevant, Formentera

  1. Doncs ja ho sabeu… a visitar aquesta illa tan xula!!! Aixó sí, tot i que sempre es poden trobar racons sense gent, segur que encara és millor visitar Formentera als mesos de juny o al setembre. Aquestes platges sense gent deuen ser brutals!!

 1. Quina bona pinta tenen les platges! Nosaltres ens hem enamorat de Menorca, Mallorca i Eivissa així que estic segura que passarà el mateix el dia que visitem Formentera. No fa falta anar molt lluny per trobar petits paraisos.

  Una abraçada!

  1. Doncs Anna, el millor de Formentera és que permet perdre’t per racons i cales molt més increïbles i solitàries. Aviam si podem escriure algun altre post sobre això!!
   I a més, tal com dieu, aquestes meravelles les tenim ben a prop de casa… Que més es pot demanar!!!
   Gràcies pel comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: