La capital del món: New York

La ciutat de les ciutats, la capital del món, la ciutat que mai dorm… Són tantes les maneres de definir New York com opinions variades si la visitem. Aquesta gran urbs, ens té el cor robat i ja sigui com a viatge concret, o si parem en alguna escala, no ens podem estar de recórrer els seus carrers i avingudes.

I això és precisament el que fem durant la darrera aventura viatgera. Després de visitar durant 5 setmanes el Canadà, ens reservem uns quants més per tornar a trepitjar Nova York de tornada cap a casa. I ho fem amb una consigna clara: intentar agafar-nos-ho amb calma, sense presses. Je,je… Calma a Nova York???? Encara estem rient d’aquesta promesa trencada…

Descansant del nostre recorregut per High Line
Descansant del nostre recorregut per High Line

I és que va ser impossible complir-la. Físicament estàvem destrossats, després de caminar i caminar per les Muntanyes Rocoses del Canadà, els nostres peus no donaven per gaire. Fins i tot vam pensar de pujar a un bus turístic i que ens portés per les avingudes i llocs més importants, però res de res! Caminar i voltar sense descans, traient forces de no sabem on. O potser sí, segurament de les nostres ganes de descobrir nous racons, i que a cada pas que donàvem, trobàvem alguna cosa interessant que ens feia continuar.

newyork0464_42st
L’edifici Crhysler a la 42 St
newyork0544_hotdog_beyonce
Un hotdog, please…
newyork0576_street
Que es noti que som a Manhattan
newyork0568_squirrel
No hi ha parcs sense esquirols
newyork0503_times square
Times Square sempre és ple de personatges
newyork0519_saint paul chapel
Campana a Saint Paul’s Chapel
newyork0551_reporter
Periodistes fent la seva feina
newyork_pano_001
Panoràmica de Manhattan
 

Tot i la grandària de Manhattan, les nostres visites anteriors ens ajuden a ubicar-nos molt més ràpid, i potser no perdre temps en llocs força turístics. A banda de trepitjar els barris més populars, ens marquem visitar llocs desconeguts encara per nosaltres com High Line, un parc urbà elevat construït sobre una antiga via de ferrocarril, endinsar-nos millor pels carrers de Hell’s Kitchen, veure com van les obres de la Zona Zero, o descansar al fantàstic Central Park.  Sempre que hem visitat aquesta ciutat havíem llogat un apartament, però aquesta vegada triem l’hotel POD 39 (veure la nostra opinió a Tripadvisor).

 
newyork0442_people
Jugant amb el reflex dels edificis…
newyork0432_rockefeller
Rockefeller Center
newyork0425_cris_5thave
La Cristina entre la marea de gent a la 5th Avenue

newyork0419_buildings

newyork0396

newyork0380_bird
La vida és molt cara a NY! Qualsevol lloc és bo per viure…
newyork0365_central park
Moviment a Central Park
newyork0360_taxi
Un dels actes més repetits a la ciutat: aixecar la mà per demanar un taxi
newyork0095_empire state
L’Empire State Building ens continua impressionant
 

Ah! I menjar. Com no podia ser d’una altra manera en aquesta ciutat tant cosmopolita, ens entaulem a restaurants tailandesos, xinesos, francesos… Ens trobem calor i bon temps, i això es nota a la ciutat i sobretot als seus Parcs. Les zones enjardinades i les fonts públiques són plenes de gent, gaudint com mai. Madison Square, Washington Park, però sobretot un dels nostres llocs preferits, Bryant Park, són plens de gent estirada a la gespa prenent el sol o, a la nit, descansant sota la lluna.

Bryant Park és, per nosaltres, un dels llocs més macos de la ciutat
Bryant Park és, per nosaltres, un dels llocs més macos de la ciutat

El contrast, després de venir de la natura, encara és més brutal. Cotxes, persones, edificis alts, moviment a qualsevol hora… Uf! Pot ser estressant si no baixem el ritme. I això fem mentre seiem a cafeteries i ens dediquem a veure com la vida passa davant els nostres ulls. Visitem la Meca de les botigues d’electrònica: B&H, la popular botiga jueva és parada obligatòria si som a New York, i a punt estem que ens toqui una tele enorme amb la nova tecnologia 4K valorada en 5.000 dòlars! (ja hauria sigut el colmo…).

Clica sobre qualsevol imatge per obrir la galeria:

 

Els 3 dies a la ciutat passant com tot allà, massa ràpids, i és hora de tornar a la realitat de nou. La nostra darrera aventura viatgera ha arribat a la seva fi, però tornem ben contents, amb un munt de noves experiències, nous llocs visitats, i un grapat de sensacions per explicar al nostre blog…

Clica per veure altres posts sobre Nova York al blog

iconos ciudades newyork cat

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

14 respostes a “La capital del món: New York

 1. Nois us hauré de fer un munt de preguntes especialment del Bryan Park i de la High Line que em falten en la meva descoberta d’aquesta ciutat!!!

  1. Doncs nosaltres encantats de respondre a les teves preguntes, Marta. Bryant Park ens sembla un lloc encantador (a més hem tingut la sort de visitar-lo en diferents estacions de l’any i sempre el trobem increïble) i High Line teníem moltes ganes de trepitjar-lo.
   Moltes gràcies pels teus comentaris i ser tan fidel al blog.

 2. És un destí que mai m’havia cridat massa l’atenció però darrerament m’estan entrant ganes de conèixer NY, segur que no et deixa indiferent.

  Una abraçada!

  1. Segur que no et deixaria indiferent, Anna. Nova York té alguna cosa que enganxa. Tot i que també coneixem a persones que no els ha agradat gens, eh? Ja saps que per gustos… Però com sempre diem, fins que no trepitges un lloc, no es pot valorar del tot. Així que quan puguis, cap allà!!!
   Gràcies pel teu comentari

  1. Curts, Xavi???? Je,je,je. Ja saps que és millor fer coses curtetes però intenses, per tal de no avorrir a ningú. I els viatges a nosaltres també ens han semblat curts. Suposo que mai en tenim prou, i sempre volem més i més… No ens cansaríem mai de voltar.
   Gràcies pel teu comentari.

 3. Nova York va ser un descobriment extraordinari i la veritat es que no ens importaria repetir. M’ha encantat la foto del semàfor amb el niu. Una abraçada.

  1. I tant, Imma. Com bé dieu, Nova York pot ser addictiu, i enganxa. És una ciutat que sembla que coneguis de tota la vida, però alhora sempre té un munt de coses diferents per descobrir.
   La foto del niu al semàfor la vam fer a Central Park. Ens va fer molt gràcia trobar un ocell vivint allà dins, amb el semàfor en funcionament!! De fet, i per tal que es pogués veure mínimament l’ocell, havíem d’esperar a la llum taronja, que justament només durava un segon. Va ser divertit!!
   Gràcies pel vostre comentari

  1. Moltíssimes gràcies Jana pel teu comentari. Ens encanta saber que el nostre blog pot provocar ganes de viatjar.
   Precisament aquesta és una de les coses per les que escrivim el blog, per poder recordar els viatges quan no podem ser a qualsevol raconet del món.
   Una abraçada

  1. Tens raó Ignasi, sembla un plató de cinema!!! Passejar per aquesta ciutat porta un munt de records al cap, suposem que degut a la quantitat de pelis i sèries que estem acostumats a veure on surten els seus carrers i edificis. Una raó més per visitar aquesta ciutat…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: