Descobrint Bruges -Bèlgica- El seu centre històric (I part)

Des que el 2008 es va estrenar la pel·licula “Escondidos en Brujas“, ens moríem de ganes de visitar tard o d’hora aquesta ciutat belga. I no ens va defraudar!! Brugge (com l’anomenen els seus habitants) és encantadora i perfecte per descobrir-la a peu, una de les coses que més ens agrada quan visitem alguna ciutat. 

In Bruges” (títol original de la peli) dirigida i escrita per Martin McDonagh, explica la història de dos assassins a sou, Ray (Colin Farrell) i Ken (Brendan Gleeson), que s’amaguen a la ciutat mentre esperen les instruccions del seu cap, Waters (Ralph Fiennes). El còctel funciona: un bon guió, bons actors, i un entorn per les seqüències (la ciutat de Bruges) que enganxa per la seva bellesa.

belgica_markt_pano

BELGICA_0375_DBV

Però encara que bons amants del cinema, no explicarem res més d’aquest film, i sí de la ciutat. A només 1 hora en tren de Brussel·les, el centre històric de Bruges va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco l’any 2000. Una de le coses més meravelloses és que, tot i que molta part va ser reconstruïda,  manté intactes la majoria d’estructures arquitectòniques medievals, i voltar pels seus carrers i canals, ens transporta ràpidament a èpoques passades. “Brug” significa “pont” en neerlandès, i això ja ens dona una idea del que hi trobarem…

belgica_bruges_pano

BELGICA_0350_DBV

BELGICA_0401_DBV

Com sempre expliquem, la nostra visita de dos dies (desembre 2012) va ser una mica esbojarrada, en el sentit d’anar sense cap objectiu fixe, sinó voltar i anar a parar allà on alguna cosa ens cridés l’atenció. El casc antic ja requereix una bona passejada, i és ideal per absorbir una bona quantitat d’història. Fa 800 anys Bruges era una de les principals ciutats comercials d’Europa. I el cor d’aquesta ciutat és segurament la Plaça Major  o Grote Markt, i allà és on trobem bona part del mercat nadalenc si la visitem en aquesta època. Només cal alçar la vista per sentir-nos petits davant del Campanari –Belfort en neerlandès- una torre de 83 metres d’alçada i escena clau de la peli que dona peu al nostre article (veure post).

Belfort corona la Grote Markt
Belfort corona la Grote Markt
Grote Markt amb la pista de gel i el Mercat de Nadal i vistes de la ciutat
Grote Markt amb la pista de gel i el Mercat de Nadal i vistes de la ciutat

BELGICA_0407_DBV

BELGICA_0404_DBV

Belfort és un dels 3 gegants que s’alcen sobre l’horitzó de la ciutat. Junt amb la torre quadrada de la Catedral de sant Salvador i el pinacle en forma de punxa de l‘Església de Nostra Senyora, aquestes tres torres competeixen pel domini del cel de Bruges. La catedral, situada al sud-oest, és l’església més important de la ciutat, i la torre de l’Església de Nostra Senyora, amb 122 metres, és un dels edificis més alts de tota Bèlgica.

BELGICA_0307_02_DBV
La Catedral de Sant Salvador al capvespre
Belfort vist des de la plaça Burg
Belfort vist des de la plaça Burg
Onze Lieve Vrouwekerk, Església de Nostra Senyora
Onze Lieve Vrouwekerk, Església de Nostra Senyora

La Plaça Burg competeix en bellesa amb Markt, tot i ser més petita, i està envoltada de diferents edificis històrics com l’Ajuntament (obra mestre del gòtic flamenc) i la Basílica de la Santa-Sang (on es venera una relíquia de la sang de Crist portada de Terra Santa). A Burg es trasllada durant l’època nadalenca, el mercat que cada dimecres es fa a Grote Markt. Flors, fruita, verdura i molta carn trobem a les seves parades.

L'Ajuntament i la Basílica de la Santa Sang a Burg
L’Ajuntament i la Basílica de la Santa Sang a Burg

BELGICA_0424_DBV

BELGICA_0426_DBV

Tafanegem una mica pel mercat
Tafanegem una mica pel mercat

També trobem interessant Vismarkt, on de dijous a dissabte trobem el Mercat del Peix, i al costat la Huidenvettersplein (plaça dels adobers), amb terrasses i ambient. Ah! i un dels emplaçaments més macos de la ciutat, el Moll del Rosari (Rozenhoedkaai), on podrem fer la foto que resumeixi l’esperit de la ciutat. El canal amb aigua, els edificis més representatius… Una autèntica postal!!! En mesos de bon temps, és el lloc des d’on surten la majoria d’excursions en barca per descobrir els canals de la ciutat.

La famosa postal de Bruges
La famosa postal de Bruges
Reflexes sobre el canal
Reflexes sobre el canal

Un consell, val la pena tafanejar i endinsar-se als petits carrerons que formen els laberint de carrers del centre. Alguns segurament no tindran sortida i només ens conduiran a cases veïnals, però a d’altres trobarem que ens condueixen fins a bonics punts on tindrem una millor visió dels canals, o trobarem alguna bonica terrassa on prendre un cafè, un bon restaurant o algun pub on fer una cervesa.

Cada carreró pot ser una petita sorpresa
Cada carreró pot ser una petita sorpresa
Un exemple és el Passage Bourgoensche...
Un exemple és entrar al Passage Bourgoensche…
...Que ens condueix fins a un racó màgic de la ciutat
…que ens condueix fins a un racó màgic de la ciutat

I per allotjar-nos (part important d’aquesta escapada belga), triem un bonic Bed & Breakfast situat al centre. El Sint Niklaas (veure la nostra opinió a Tripadvisor), de només 3 habitacions i amb una amfitriona, l’Anne, molt i molt amable. Ah! I un esmorzar espectacular!

Però no només vam voltar pel centre històric. Quedar-nos una nit en aquesta ciutat, és ideal per passejar sense tants turistes, i també ens va permetre alguna petita ruta a peu pels voltants. I també tenim alguna recomanació per dinar. Però això ja serà un altre post… (clica per veure’l)

Clica per veure altres posts al blog de Bèlgica

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

16 respostes a “Descobrint Bruges -Bèlgica- El seu centre històric (I part)

 1. El millor és això, anar sense objectiu fixe… es descobreixen llocs meravellosos. Quan vaig ser a Brugge, dues vegades (una amb bicicleta i l’altre a peu) em va encantar, gairebé tant com Gant, que potser vaig trobar més real, amb vida pròpia i universitària. Sense dubte, la regió flamenca de Bèlgica és una meravella… que, com sempre, heu plasmat amb unes fantàstiques fotos. Petons!

  1. Tens molta raó, Marina. Bruges és preciosa, però a nosaltres també ens va agrada molt Gant. Tard o d’hora volem tornar per descobrir més racons d’aquesta regió.
   Gràcies pel teu comentari. Una abraçada

 2. Fa mooooooolts anys que no trepitgem Bruges…. i la veritat és que encara la recordem com una ciutat preciosa. Les fotografies com sempre extraordinàries.

  Ens apuntem a la nostra agenda aquest magnific B&B perquè mai se sap.

  Una abraçada

  1. Gràcies pel vostre comentari, Miquel. Vam gaudir moltíssim de Bruges, i ens vam endur molts bons records. I com sempre, intentem plasmar-ho el millor que podem en les fotografies. Ah! I si torneu, us recomanem el B&B. Extraordinari.
   Una abraçada

 3. Fotografies precioses, com sempre! A nosaltres Bruges també ens va encantar i ens vam quedar amb ganes de dedicar-li més temps. No la coneixem a l’estiu però la llum que té a l’hivern, amb els canals i una mica de boira a primera hora del matí, li dóna un aire màgic… Hi tornarem segur!

  1. Gràcies com sempre pels piropos fotogràfics i pel comentari.
   Ja vam parlar que coincidim a visitar normalment aquestes ciutats europees a l’hivern. Hem de posar remei a això i descobrir-les en una altra estació de l’any. Segur que continuen sent llocs sorprenents.

 4. Deu n’hi do! Havia sentit per totes bandes que Bruges és un lloc molt especial i amb fotos com les vostres no podia tenir una confirmació millor… Encara no hem posat data amb les amigues per anar a Bèlgica a la primavera… però Bruges sembla tan encisadora que serà difícil resistir-se a visitarla, encara que tinguem poc temps

  1. Ja veus Missmad que nosaltres t’anem oferint informació sobre la teva propera visita a Bèlgica, je, je…Intentem posar-t’ho difícil per triar els llocs a veure, que tot et sembli interessant i maco. Que realment ho és!!!
   I Bruges és molt i molt xulo.
   Gràcies pel teu comentari.

  1. Gracias por tu visita y el comentari, Paco.
   Seguro que el traductor automático de Google al castellano no debe funcionar demasiado bien, pero esperamos que hayas encontrado interesante el contenido de nuestro blog.
   Saludos y buenos viajes!!!

 5. Bona passejada per dos dies, però hi haureu de tornar per acabar de descobrir tota la veritable màgia de la ciutat i les afores de la mateixa, on també hi podem trobar coses meravelloses. Si hi torneu i necessiteu algú que us ensenyi coses noves, no dubteu en dir-m’ho. M’agradarà portar-vos a descobrir la ciutat que tan bé m’ha acollit.

  1. Hola Aitor,
   estem molt contents que algú que viu a Bruges ens escrigui al nostre blog. I a la vegada ens fa molta vergonya, ja que sabem que el que expliquem és molt turístic, vist amb els ulls d’uns viatgers amb pocs dies per descobrir aquesta meravellosa ciutat.
   Intentem mostrar les sensacions que ens produeix voltar per llocs màgics com Bruges, però ens encantaria fer-ho seguint els consells dels que més coneixen un lloc: qui hi viu!!
   Si podem tornar algun dia (i ens encantaria), no dubtis que et demanarem ajuda.
   Gràcies pel teu comentari
   PD: Ah! I si trobes alguna dada errònia en algun post, no dubtis a corregir-nos.
   Una abraçada!!

   1. Trobo que feu molt bona feina. Amb dos dies tampoc es pot fer tot. Aquesta és la gràcia, poder tonar tantes vegades com calgui i descobrir sempre alguna cosa nova. Errades només m’ha semblat (en l’entrada del mercat de Nadal) que deieu el carrer Simon Stevin Plein. Només que no és un carrer, és una plaça, però no trobo que sigui una errada gaire important. La resta tot molt interessant i ja sabeu, quan hi torneu, només m’heu d’avisar 😉

  2. Pretenc visitar Brugge a finals de Marc, arribarem amb cotxe des de l’aeroport, i arribarem al vespre a la ciutat. Sopar (algun lloc en concret? He vist que tenim moltes estrelles Michelin!!). L’endemà farem la visita completa a la ciutat i quan marxem aprofitarem el matí per anar a Gant.
   Hotels recomanats? Bonics i bé de preu?
   Es recomana el lloguer d’una bici?

   Moltíssimes gràcies!!

   1. Hola Pere,
    Segur que gaudireu un munt visitant aquestes impressionants ciutats belgues. Bruges és realment bonica i voltar pels seus carrers és especial. Deixa’ns dir-te que la vam visitar en època nadalenca, i la majoria de dinars i sopars els feiem a les paradetes dels mercats de nadal. Si provem algun restaurant massa turístic i que no ens fa el pes, ni l’apuntem. Això sí, recordem i recomanem el Cafe Dell’Arte, situat a Vlamingstraat 28 on degustar els “Mosselen natuur met frietjes” (musclos amb patates).
    També vam quedar contentíssims del tracte i l’ubicació del Bed & Breakfast on vam dormir, anomenat Sint Niklaas.
    A Gant vam estar només una tarda-vespre, i estem segurs que recórrer la ciutat en bicicleta és una bona opció. Llàstima si només podeu visitar-la al matí. A la nit és quan llueix espectacularment, ja que l’il.luminació del seu centre històric és increible.

    Esperem que tinguis una boníssima experiència a Bèlgica.
    Moltes gràcies per passar-te pel nostre blog, i no dubtis a demanar qualsevol tipus d’ajuda.

    Manel i Cristina

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: