Un valor segur. Així podem definir un dels restaurants que, amb el temps, segurament més hem repetit visita gastronòmica, però que fins ara no havíem fet cap referència al nostre bloc. La fonda Europa, un dels restaurants més coneguts del Vallès Oriental, data del 1771, o sigui que d’història en té una mica…

clica per veure mapa clica per veure web

Amb una cuina tradicional i de mercat; sabors clàssics i ben aconseguits; uns productes de qualitat i una ubicació excel·lent, no és d’estranyar que el restaurant (i també hotel) funcioni des de fa tants anys.

fondaeuropa_detall

Croquetes i Tacos de bacallà amanits amb tomàquet confitat

Croquetes i Tacos de bacallà amanits amb tomàquet confitat

Ous ferrats amb patates al morter i suc de rostit

Ous ferrats amb patates al morter i suc de rostit

 

 

La carta, molt àmplia, inclou una bona varietat de plats. De primers, entre d’altres podem trobar:

  • Diferents amanides
  • Escalivada amb arengada
  • Xató de Sitges
  • Caldereta de llagosteta de nansa de Fornells
  • Cargols de vinya a la llauna amb sofregit
  • Farcellets de col i perdiu
  • Papillote de mongetes tendres amb formatge fresc de cabra
  • Paella Perellada

A més, si anem en grup, o ens ve de gust, podem optar per petits plats per picar i combinar:

  • Llangonissa del Pallars
  • Anxoves de l’Escala amb pa i tomàquet
  • Musclos de roca Port Lligat
  • Bunyols de Bacallà
  • Paperina de verdures
  • Platillo de pernil de gla

Cada dia de la setmana ens ofereixen un arròs especial de la casa:

  • DILLUNS: Arròs ibèric de pernil i ou ferrat
  • DIMARTS: Fideus mariners de Gandia
  • DIMECRES: Arròs camperol
  • DIJOUS: Arròs del mercat de Granollers
  • DIVENDRES: Paella de verdures Km. 0
  • DISSABTE: Caldero mariner d’arròs
  • DIUMENGE: Paella Manolete
Tronc de lluç al forn

Tronc de lluç al forn

Doradella de platja a la brasa

Doradella de platja a la brasa

 

La mitjana de preus per plat se situa als 10 euros els primers i uns 16 euros els segons.

A més de la qualitat dels plats i els productes, és d’agrair, i nosaltres ho valorem molt, el servei de l’establiment. Els cambrers i caps de sala, coneixen a la perfecció tots els plats, i sempre és un plaer quan tens dubtes sobre un plat en concret i no han de marxar a la cuina a esbrinar-ho. Es nota que porten en aquest ofici (i molts al mateix restaurant) des de fa molts anys.

Potser l’únic punt negatiu que donem, seria a la presentació d’alguns plats. Creiem que són massa clàssiques i senzilles. Amb això no volem restar cap punt al sabor dels plats, però cada dia es dóna més valor al que ens entra pels ulls, i potser caldria cuidar una mica més aquest aspecte.

 

Entre els segons, podem trobar carns:

  • Cap i pota
  • Peus de porc amb pomes de l’Empordà
  • Galtes de vedella amb figues
  • Confit d’ànec
  • Xai del Montseny a les dotze cabeces d’all
  • Adob de cua de bou
  • Filet a la broix
  • Costelles, o botifarra, o pollastre, o txuletó de vedella brasats al carbó d’alzina

I una varietat de plats de peix:

  • Bacallà estofat amb peus de porc i allioli negat
  • Pop a la brasa amb patates trencades i oli de nyores
  • Steak de tonyina
  • Llenguado a la nyoca
  • Bacallà a la brasa amb muselina d’all
  • El suquet de rap de les Cases d’Alcanar

fondaeuropa_restaurant

 

I no podem oblidar les postres. Aquí la llista també és amplia i variada:

  • Crema catalana
  • Semifred de Canyella
  • Flam d’ou i llet amb torró
  • Sorbet “d’anís del Mono”
  • Taronja a la taronja
  • Pinya cremada
  • Selecció de formatges ibèrics
  • Tarta Tatín
  • Recuit de mel de rossinyols
  • Pastís de formatge amb gerds
  • Copa de xocolata negre a la menta
  • Xurros amb xocolata
Pastís Sacher

Pastís Sacher

 

Resumint, la Fonda Europa és un restaurant on serà difícil equivocar-se al triar un plat entre l’amplia varietat. Ja sigui carn, peix o qualsevol altre producte, podem estar segurs de la seva qualitat, i serem sempre ben atesos pel seu personal. Això sí, no esperem plats moderns i innovadors, sinó la cuina de tota la vida a un alt nivell.

Anuncis

Publicat per BonaVida

Ens encanta viatjar, la fotografia, la cuina... i la bona vida! I de postres: compartir-ho amb tothom!!!! www.bonavida.cat Nos encanta viajar, la fotografía, la cocina ... ¡y la buena vida! Y de postres: ¡compartirlo con todo el mundo! www.salydescubre.com

7 Comments

  1. Tenim ja fa temps moltes ganes d’anar-hi i encara no ho coneixem. El vostre Bloc ens ha fet recordar-ho i la veritat es que ara mateix tinc la boca feta aigua, unicament per el sol fet de llegir els noms d’alguns plats. Gràcies pel la crònica.

    Resposta

    1. Doncs ja ho sabeu, Miquel. Cap a Granollers a conèixer la Fonda Europa. De fet volíem esperar a publicar el post després d’una altra visita, així podríem penjar més fotos de diferents plats, però ja teniem ganes d’una entrada sobre restaurants…
      Gràcies pel teu comentari

      Resposta

  2. Explicat així ja m’heu convençut! Hi he passat mil vegades per davant, i mai m’hi he aturat. Veig que vosaltres vau fer una anàlisi exhaustiva del restaurant, ja no tindré dubtes. Jo l’únic que en sabia és que és la fonda on va créixer l’Ada Parellada com a cuinera, al costat de la seva família. Petons, parella!!

    Resposta

    1. La Fonda és un d’aquells llocs on s’ha d’anar tard o d’hora, Marina. Com a mínim a fer algun esmorzar de forquilla. I és veritat, allà va començar la, cada vegada més famosa, Ada Parellada.
      Gràcies pel teu comentari

      Resposta

  3. Había oido hablar de la Fonda Europa en Barcelona pero nunca pensaba en este nivelazo de platos. Qué buenooooooo

    Resposta

    1. La Fonda Europa tiene un buen nivel de platos tradicionales, y es un sitio donde es dificil equivocarnos en la elección. Lástima que las fotos no tenian mucha luz y quizás no reflejen la calidad de la comida.
      Gracias por el comentario, Paco

      Resposta

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s