No només el centre històric de Bruges mereix ser visitat. Sense agafar cap tipus de transport, és possible fer agradables passejades per la ciutat, descobrint un munt de racons maquíssims. I si ho fem a primera o última hora del dia, segur que no ens trobarem a gairebé ningú. La tranquil·litat que es respira és enorme!!
Després de descobrir l’encantador centre de la ciutat, el segon dia estàvem disposats a veure més coses. I encara que portàvem algunes indicacions i dades, com sempre, ens vam acabar perdent per barris i carrers, sense cap altre finalitat que caminar i caminar. Gastar les suficients energies com per haver de recuperar-les en forma de menjar, berenar, picar i beure. Quin plan, oi?


Encara que guardem poca informació dels carrers i places per on vam passar, dues són les passejades que volem explicar amb més detall. La primera és sortint des de l’estació de trens, on arribem des de Brussel·les. Tot i ser una mica allunyada del centre, si no tenim pressa i el dia ens acompanya, podem fer-ho en un agradable passeig d’uns 20 minuts (40 si, com nosaltres, us entreteniu fent fotos). Només creuar la Buiten Begijnenvest (carretera de circumval·lació de Bruges) caminem pel llarg carrer Oostmeers, un agradable carrer de llambordes. Si volem, a mà dreta, també trobem Begijnenvest, un bonic parc on podem seguir el curs del canal d’aigua. Però si no abandonem la primera opció, ens hem de deixar guia per la visió de la torre de l’església Sint-Salvatorskathedraal. Gairebé ens trobarem amb Zuidzandstraat, un dels carrers més cèntrics, que més endavant es transforma en Steenstrat, l’arteria comercial de Bruges. Si volem més tranquil·litat, sempre podem moure’ns pels carrers paral·lels, com per exemple Dijver.
La segona ruta, surt del centre de la ciutat, i dirigint-nos cap al nord, ens fa passar pel canal Sint-Annarei, l’església Santa Anna fins arribar a Kruisvest. Aquí trobem, vorejant un ampli canal, una gran zona verda, on podem veure 4 grans molins. Al segle XIII, eren molt populars, i tota aquesta zona era plena.
I no volem tancar aquest post sense recomanar un restaurant, on tastem un dels plats més turístics de Bèlgica: els “Mosselen natuur met frietjes” (musclos amb patates). S’anomena Cafe Dell’Arte, situat a Vlamingstraat 28. Bon ambient i un preu ajustat.

A mi també em va agradar molt, Brugges. Potser un pèl massa turístic, però com que nosaltres hi vam anar en bici ja ens sentíem diferents… he he. Molt bé, això dels moules et frites!! S’ha de seguir amb la tradició de l’indret, oi? Boniques, les fotos. I bonics, vosaltres!! Petons
Gràcies Marina per les teves paraules.
Bruges ens va encantar, i és un lloc on segurament repetirem viatget (tard o d’hora). Nosaltres no ens vam trobar molta gent, perquè encara feia una mica de fred, i a més, per les nostres feines, acostumem a fer escapades entre setmana, cosa que es nota molt.
I sobretot la Cristina és especialista a tastar tots els plats possibles dels llocs que trepitgem (i la meva feina és immortalitzar-los, je,je…)
Manel