Ruta en bici per Les Franqueses del Vallès

Que poques vegades ho fem, i que fàcil és! Tenim un magnífic recorregut al costat de casa per voltar en bicicleta o caminant, i són poques les vegades que decidim sortir a fer una petita ruta. I en canvi, quan ho fem, ens agrada molt. A la tornada, sempre prometem fer-ho més regularment. Però ja coneixem les nostres promeses…

Camps i més camps és el que tenim darrere casa nostra
El carril bici està en molt bones condicions (de moment…)

Les Franqueses de Vallès, un bonic municipi format per cinc pobles i/o parròquies (Corró d’Avall, Corró d’Amunt, Llerona, Marata i Bellavista), és un lloc ideal per fer rutes en bicicleta. Molt planer, és ple de recorreguts, i encara que estan ben indicats, esperem que les retallades que afecten als ajuntaments i a tothom en general, no les facin desaparèixer.

Una de ben fàcil i per tots els nivells és la ruta o camí que segueix el riu Congost. Entre el riu i el Passeig de la Ribera (més endavant convertit en Via d’Europa) existeix un carril bici ideal per desplaçar-se. És increïble la quantitat de gent que et trobes fent footing, bicicleta o simplement passejant, sobretot els caps de setmana. Nosaltres sortim de Les Franqueses fins arribar al terme municipal de La Garriga. Fent mil i un desviaments, i unes quantes aturades per observar el paisatge, la ruta s’ha convertit en uns 13 quilòmetres. Suficients per a nosaltres i el nostre estat físic…

Pel riu Congost encara baixava prou aigua

 

Només sortir, encara circulant per asfalt, ja podem trobar un petit bosc

El recorregut és molt agraït de fer, i a sobre trobem diferents llocs per aturar-nos una estona i contemplar. Com per exemple el Camp d’Aviació de Rosanes (un antic aeròdrom de la Guerra Civil), amb alguns refugis antiaeris o algun que altre punt d’observació d’animals. És fàcil veure, sobretot aus, a les riberes del Congost. L’ ànec collverd, el bernat pescaire, l’esplugabous, el pigot verd…, poden observar-se amb una mica de sort.

Aquest mirador d’aus s’ha construït per contribuir a la conservació i observació de la biodiversitat de la zona
Refugi antiaeri camuflat amb aparença de barraca

En resum, no teníem previst, quan va néixer aquest bloc, fer mai cap entrada explicant el que ens podem trobar al costat de casa nostra, ja que sempre ens havíem imaginat les mil i una anècdotes a l’altra banda del món, però si fem referència al nom “Bona Vida”, és lícit que parlem també dels petits llocs que ens fan passar una bona estona, siguin on siguin. Salut!

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

4 respostes a “Ruta en bici per Les Franqueses del Vallès

  1. Manel i Cristina, moltes gràcies per compartir aquesta ruta. Pels qui som amants de la bici aquestes recomanacions ens van molt bé, sobretot per fer-les! M’ha fet gràcia veure que per aquí les Garrigues també hi ha refugi antiaeri. Per la zona del Vallès n’hi ha uns quants, un dels més xulos que he vist es troba a Castellar del Vallès, al costat del meu poble. I val molt la pena… Heu fet unes fotos precioses, com sempre! Petonet

    1. No som gaire esportistes, Marina, però sempre ens agrada aprofitar l’entorn que trobem a a prop de casa. I ara, que sembla que comença el bon temps, aquestes petites sortides en bici són molt agradables de fer.
      Gràcies pel teu comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: