És difícil pensar, al triar Islàndia com a destinació d’un viatge, que pot sorprendre tantíssim. L’espectacle visual que trobem al recórrer una terra tan salvatge com aquesta és brutal, i pels amants de la fotografia és el lloc perfecte per veure satisfets els seus desitjos…

Poble de Reykjahlid. Cabanes de l'hotel-granja Vogafjos

sortida de sol al poble de Reykjahlid

Glaciar Svínafellsjökull. Parc Nacional de Vatnajökull

Glacera Svínafellsjökull, al Parc Nacional de Vatnajökull

islandia skogafoss under

El salt d’aigua Skogafoss

islandia Reynisfjara

Platja de Reynisfjara

Conèixer aquest país fora de temporada (octubre), és una meravella. Això sí, ens ha d’agradar un punt la soledat, moltíssim la natura, i fer quilòmetres i quilòmetres només veient paisatges que no s’acaben allà on la vista arriba. Muntanyes, rius, llacs, cascades i molta aigua, ja que si per alguna cosa es caracteritza aquest país és per aquest líquid element. El 80% de tota l’energia elèctrica que es produeix és hídrica, és a dir, prové de l’aigua.

Cascada Gullfoss. Sud-oest Islàndia.

Ben solets a la Cascada Gullfoss. Sud-oest Islàndia.

Zona geotermal de Námafjall Hverir. Abans d'arribar a Reykjahlid

Cràter i zona geotermal de Námafjall Hverir

islandia dyrholaey

Platja de Dyrhólaey

islandia rius

Cascades i rius són presents a tot el pais

Aquesta petita illa d’Europa és habitada per només 320.000 habitants, dels quals gairebé el 40% viuen a la seva capital, Reykjavík. Situada a tocar de l’Àrtic, conté algunes de les meravelles naturals més impressionants d’Europa. Trobem les cascades més grans de tot el continent, el desert àrid més extens, i una de les nombroses glaceres que hi ha, Vatnajökull, és, sense contar els Pols, la més gran del continent europeu.

Gèiser Strokkur a Geysir

El gèiser Strokkur escup aigua més de 20 metres d’alçada

Camp de gel de Vatnajökull. Sud Islàndia.

Davant el camp de gel de Vatnajökull. Sud Islàndia.

Aigües termals, gèisers enormes, volcans semi-adormits, cavalls salvatges… què més es pot demanar! Un mateix pot marcar el grau de dificultat dels recorreguts i excursions que es poden fer per tots els seus Parcs Naturals. És molt recomanable llogar un 4×4 (vehicle molt útil per arribar a llocs on, la neu i l’estat de les carreteres, dificulten l’accés) i voltar per la Hringvegur, la carretera que voreja tot el país i que permet apropar-se a la majoria de pobles i ciutats.

SONY DSC

Ànecs i cignes al llac Tjörnin de Reykjavik

islandia cavalls

Cavalls islandesos

islandia balenes husavik

Balenes a la costa d’Húsavík

Llac Jökulsárlón

Icebergs surant al Llac Jökulsárlón

La meteorologia mereix un apartat propi. Viatjar a Islàndia a l’estiu, quan més de 20 hores de sol al dia, l’anomenat Sol de Mitjanit, t’acompanya contínuament, és meravellós (veure post). Però també és totalment recomanable visitar-la quan ja s’ha acabat la temporada turística (mitjans de setembre).

A favor, trobem un meravellosos paisatges nevats, una calma total deguda a la falta de persones, i no menys important, descomptes a la majoria d’hotels, granges i refugis. En contra, també s’ha de dir que, excepte a la capital (amb molta més vida de la que pots imaginar), a la majoria dels pobles per on passes no trobes ningú. Costa trobar restaurants oberts, oferta d’hotels i la majoria de serveis necessaris.

Però si vas preparat per això, és molt gratificant buscar-te la vida diàriament. A nosaltres ens encanta parar sobre la marxa i buscar allotjament el mateix dia, sense reservar enlloc. Ens dóna un grau de llibertat enorme!

islandia molsa

La molsa cobreix de verd el paisatge volcànic

Paisatge passant per carretera 61, camí de Reykholar.

Fiords de l’Oest, camí de Reykholar.

Glaciar Svínafellsjökull. Parc Nacional de Vatnajökull

Glacera Svínafellsjökull. Parc Nacional de Vatnajökull

SONY DSC

Les glaceres en aquest país són imponents

El fred és un altre element a tenir molt en compte. Les temperatures baixen en picat, sobretot a les nits, però un bon equipament fa més soportable aquest “problema”. És més, desitges trobar nits fredes, ja que és una de les condicions que s’han de donar per veure un dels fenòmens atmosfèrics pels que somiàvem des de feia molt de temps: les aurores boreals.

Aurora boreal al poble de Höfn

Aurora boreal al poble de Höfn

Així és Islàndia, sorprenent i salvatge, tot un plaer pels viatgers amants de la natura.

Clica per veure informació de les rutes per Islàndia:
iconos ciudades islandia cat

Publicat per BonaVida

Ens encanta viatjar, la fotografia, la cuina... i la bona vida! I de postres: compartir-ho amb tothom!!!! www.bonavida.cat Nos encanta viajar, la fotografía, la cocina ... ¡y la buena vida! Y de postres: ¡compartirlo con todo el mundo! www.salydescubre.com

9 Comments

 1. He estat a Islàndia aquest estiu, i mirant aquesta pàgina web sembla que hi hagi tornat. Gran pàgina.

  VISCA CATALUNYA I ISLÀNDIA

  Respon

  1. Moltes gràcies pels teus comentaris. La veritat és que com tu dius, Islàndia és realment espectacular. Segur que tard o d’hora intentarem tornar…

   Respon

 2. Quan vam estar a Islàndia vàrem estar a un alberg que hi havia un senyor anglès i ens va dir que Islànida era una droga, aquell anglès ja hi havia estat 5 vegades. Quan va estar-hi per primera vegada ens va dir que ell havia de tornar-hi cada estiu, no podia parar.

  PD: sóc el mateix dels comentaris d’abans.

  Respon

  1. Moltes gràcies Anònim (perdona, però als teus comentaris no apareix cap nom). Tens molta raó, Islàndia té pinta de ser un país addictiu. La seva “relativa” proximitat, i que ara no sigui tant excessivament car com anys enrere, fan d’aquesta illa un lloc molt recomanable per descobrir o, redescobrir les vegades que calguin.
   Gràcies per comentar les nostres entrades al bloc.

   Respon

 3. Mira m’explicaré, sóc un nen de 12 anys i estic fent un treball de socials (quin pal) i, ens deixaven escollir tema i com que hi he estat i m’he enamorat de l’illa he triat aquest tema. He trobat la pàgina avui amb els meus companys a l’hora de socials intentant buscar alguna informació dels cavalls islandesos i mira…

  Respon

  1. Espero que et vagi molt bé el treball de socials que has fer, i que la informació que apareix al nostre bloc sigui de gran ajuda per vosaltres.
   Moltes gràcies pel teu comentari.
   Manel & Cristina

   Respon

 4. Aquest dilluns, junt amb els meus companys, el presentem davant de tota la classe…

  Respon

  1. Que tingueu molta sort amb l’exposició del vostre treball. Segur que ho feu molt bé. Esperem que el nostre bloc us hagi servit per enriquir el treball. Una abraçada.
   Manel & Cristina

   Respon

 5. Hem d’apendre molt dels islandesos. Un reportatge fantàstic. I gràcies per entrar al meu blog (que està en bolquers) Salutacions.

  Respon

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s