Els cavalls islandesos

Un dels animals que més ens han captivat durant les nostres rutes per Islàndia, són els cavalls. Més petits que els que estem acostumats a veure aquí, però molt més robustos, es convertien en el centre d’atenció cada vegada que ens creuàvem amb ells. Els cavalls són uns animals molt valorats pels islandesos i en trobàvem sovint. Mirar aquells camps interminables d’herba verda, i veure’ls córrer i jugar és una de les moltes experiències que ens ofereix un país com Islàndia.

Muntar a cavall és una activitat molt popular i es fan tot tipus d’excursions i passejades pels turistes. A més, existeixen moltes granges que en crien, i també aprofiten per acollir visitants. Tenen diverses habitacions i funcionen com a Bed & Breakfast, amb l’esmorzar inclòs. Nosaltres ho provem a la granja Gauksmyri, al nord-oest del país.

islandia cavalls-10
Els cavalls islandesos són molt curiosos i no dubten a apropar-se
Cavalls a l'hotel-granja Gauksmyri
En trobem per tot el país
islandia cavalls sunset
El sol comença a marxar entre paisatges increïbles
islandia cavalls-1
Sempre formant part dels magnífics paisatges
islandia cavalls-18
No parem de fer fotos

islandia cavalls-6

La raça islandesa (equus scandinavicus), molt valorada, és robusta, forta i de poca alçada, potes curtes, cos ample i crin llarguíssima. Són molt adequats per les dures condicions d’Islàndia. Van arribar a l’illa pels primers pobladors escandinaus, i degut a que posteriorment no s’han introduït més cavalls, la raça s’ha mantingut pura.

Ens feia gràcia comprovar el que diu Lonely Planet sobre aquests animals. Segons la guia, els islandesos defineixen fins a 5 tipus de caminar per aquests animals: Fet (al pas), Brokk (al trot), Stökk (al galop), Skeið (caminar al pas), i el famós Tölt (passeig corrent), que és tan suau i estable, que qui munta, gairebé nota que s’està movent.

islandia cavalls-2
Veure’ls galopar al costat del mar i sota la lluna és una imatge impagable
islandia cavalls-11
Llarg cabell i potes curtes són els trets distintius

islandia cavalls-7

islandia cavalls-13
Sovint es confón l’herba i la seva crin
islandia cavalls neu
Cavalls i el volcà Eyjafjallajökull al fons

No et canses de voltar pel país i trobar-te extensions de terreny amb grups de cavall menjant, jugant o simplement descansant. La majoria són grans parcel.les de terreny protegides amb un simple filat per tal que els animals no surtin a la carretera. Però és facilíssim apropar-se a ells i fotografiar-los. És més, així com les ovelles s’espanten i les vaques t’ignoren, els cavalls s’apropen a tu. No els importa que els acaronis i només fa falta que et vegin que tot el grup s’acosta.

SONY DSC
Fotoooooos….
islandia cavalls 01
Els cavalls islandesos són uns animals bellíssims…
islandia cavalls-3
…i transmeten tranquil·litat

SONY DSC

islandia cavalls-16

islandia cavalls-14
Islàndia i els cavalls, no ens cansaríem d’admirar-los!
islandia cavalls cris
Fent-nos amics dels cavalls

islandia cavalls-12

Durant les nostres rutes en cotxe i campervan pel país, ens aturem sovint a contemplar els grups de cavalls. Quines ganes de cavalcar sobre un i recórrer la costa islandesa…

Clica per veure altres articles sobre Islàndia al blog:

iconos ciudades islandia cat

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

One thought on “Els cavalls islandesos

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: