La costa marroquina: Essaouira

Essaouira és una de les ciutats amb més encant de tot el Marroc. Situada a la costa atlàntica, es converteix en un cop d’aire fresc, si com va ser el nostre cas, vens de l’interior del país. Després d’uns dies de ruta per territori sec i desèrtic, és tot un canvi radical visitar les platges d’Essaouira.

Marroc Essaouira gent

marroc essaouira medina

Marroc Essaouira gat

Les gavines són les reines d'Essaouira
Les gavines són les reines d’Essaouira

Marroc Essaouira gavines gats

Pescadors al capvespre
Pescadors al capvespre

Una llarga muralla separa la costa de la ciutat, semblant a les fortificacions europees. La majoria de cases estan pintades en un blanc immaculat amb finestres i teulades blaves, oferint la imatge d’un poble de costa de postal. L’oferta d’habitacions a la ciutat és molt gran. Nosaltres ens vam allotjar al Riad Lalla, propietat d’una parella de catalans. Situat en plena Medina, molt acollidor i maco. Com passa sovint, està ubicat en estrets carrerons difícils d’ubicar per primera vegada, però aquesta és la gràcia de la Medina. Això sí, el primer dia ens vam despertar de cop. Abans de la sortida del sol, la primera oració de l’Islam ens va arribar com si tinguéssim al Musalli (persona que realitza el cant) al costat del llit. La raó, uns enormes altaveus que amplifiquen el Ṣalāt (l’oració a Alà) col·locats molt a prop de la nostra habitació!

Esmorzant al Riad
Esmorzant al Riad

Marroc Essaouira espectadors

Port al capvespre
Port al capvespre

La pesca és una de les activitats més importants, i és tot un espectacle veure com els pescadors descarreguen el peix de les seves barques. Homes, dones, nens… tothom ven peix al port (les sardines són les reines). Cistelles, papers de diaris o cartrons a terra, són els expositors que fan servir per ensenyar la mercaderia. Però no és pas un espectacle per a turistes, sinó que forma part de la vida quotidiana dels seus ciutadans. Comprar-los peix directament és una gran experiència, ja que després te’l poden cuinar als “xiringuitos” que voregen la platja. La competència és ferotge. Tots diuen que són els millors, els més barats, et criden des de qualsevol punt, et venen a buscar.. Pots triar el producte fresquíssim que també tenen exposat davant les taules, i au! a regatejar.

Una de sardines!!!
Una de sardines!!!
La venda de peix omple el port
La venda de peix omple el port
Triem el que volem menjar
Triem el que volem menjar
Del mar a la taula. Peix ben fresc!
Del mar a la taula. Peix ben fresc!

marroc essaouira venda peix 01

Un altre canvi substancial, és el “toque” un pel més europeu a tota la ciutat. Sobretot en la roba que vesteixen homes i dones i els seus restaurants. Segurament és degut al turisme, encara que això no arriba a notar-se tant com per decidir no visitar-la. Un dels factors que fa tant atractiva la ciutat, és precisament aquest barreja entre l’estil més modern i el més clàssic. La visita al seu port, la medina i el seu zoco són rutes bàsiques.

marroc essaouira vaixell al capvespre

Construint un vaixell de manera artesanal
Construint un vaixell de manera artesanal
Nens jugant a la platja
Nens jugant a la platja
Qualsevol moment és bo per un te
Qualsevol moment és bo per un te

Marroc Essaouira ven peix

Els gats esperen la seva oportunitat a les parades de carn
Els gats esperen la seva oportunitat a les parades de carn

Un consell, si la ruta és en cotxe, us serà gaire bé impossible aparcar a la ciutat sense haver de pagar. I no pas per deixar-lo als pàrquings, sinó perquè existeix una norma no escrita, on a tot arreu et trobes algú que et demana uns dirhams per vigilar-te el vehicle. I et donen rebut i tot!!!

Clica per veure altres posts del Marroc al blog

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

One thought on “La costa marroquina: Essaouira

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: