Marrakech. Jemaa-el-Fna, la plaça dels marroquins.

La Plaça Jemaa-el-Fna ha sigut durant segles el centre neuràlgic de Marrakech, i l’emblema de la ciutat. De totes les grans places que hem pogut visitar, aquesta les supera en activitat. De fet, la mateixa plaça sembla un organisme viu. Situada a la Medina, és d’aquells llocs hipnòtics, dels quals ens podem quedar mirant hores i hores veient el que succeeix. El ritme de tot el que allà passa és frenètic, però el millor per gaudir-la, és prendre-s’ho tot amb molta calma. Caminar, voltar, descansar… cada raconet d’aquesta plaça és únic.

El lloc és un gran solar obert, sense cap tipus de mobiliari urbà, sense voreres ni asfalt, sense una arquitectura marcada, però amb una gran atracció visual. L’envolten, per un costat, els carrerons que entren als “zocos”, i per una altre, una sèrie d’edificis emblemàtics com la Banque du Maroc, Correus, la Sûreté Nationale, el Club Med, i uns quants restaurants i cafeteries amb les millors vistes d’aquest gran espai. Recomanem moltíssim pujar a una de les terrasses a fer un beure, i gaudir una bona estona de tot el que la Plaça ens ofereix.

Prendre un te contemplant la plaça és tota una experiència
Prendre un te contemplant la plaça és tota una experiència
Voltant per les paradetes de menjar
Voltant per les paradetes de menjar
Cada nit la plaça sembla un autèntic formiguer
Cada nit la plaça sembla un autèntic formiguer

Durant el dia està ocupada sobretot per paradetes que venen suc de taronja o fruits secs, domadors de micos i ensinistradors de serps, tatuadores d’henna, venedors d’aigua, els famosos “cuentacuentos” envoltats de marroquins… Però mentre el dia avança, les ofertes de diversió canvien. Comencen a sonar uns tam-tams que ja no pararan fins ben entrada la nit. Les fumeroles de les cuines ambulants omplen l’ambient amb colors i olors especials.

Diuen que la Plaça Jemaa-el-Fna és el restaurant a l’aire lliure més gran del món. La quantitat de paradetes que ofereixen tot tipus de plats és enorme, i la competència entre ells és dura però sana. Tots intenten atreure’t amb els millors preus i, segons ells, els més exquisits plats. I els eslògans que no faltin: “Mejor que Ferran Adrià”, ens deien…

Quan el sol s'amaga, la Plaça adquireix tota la seva plenitut
Quan el sol s’amaga, la Plaça adquireix tota la seva plenitut

marroc jema el fna colors

marroc jema el fna datils

El secret per triar una bona paradeta per sopar a la Plaça Jemaa-el-Fna és que estigui ben plena de marroquins i pocs turistes…
El secret per triar una bona paradeta per sopar a la Plaça Jemaa-el-Fna és que estigui ben plena de marroquins i pocs turistes…

marroc jema el fna multitut

marroc jema el fna venedor

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

2 respostes a “Marrakech. Jemaa-el-Fna, la plaça dels marroquins.

 1. Una entrada magnifica d’aquest racó del mon ….que estimo tant !!!

  Acabo de descobrir el vostre Bloc…. per mi tota una sorpresa, perquè m’agrada viatjar molt i perquè també vaig iniciar un Bloc fa 6 mesos amb l’intenció d’explicar els meus viatges i ha acabat sent un “poti poti” de totes les activitats que fem amb la meva parella.

  M’ha agradat molt la forma que pengeu les fotografies amb una mica com de relleu que no se com es fa…. i sobretot la manera de afrontar els temes en petits pots sobre recons del mon.

  Felicitats per el Bloc !!!

  Miquel Gascon
  voltarivoltar.wordpress.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: