Descobrint Londres.

The City of London, és una de les ciutats europees que cal visitar. Per la seva importància, per la seva vida, o pel motiu que ens volguem inventar, és imprescindible passar uns dies en aquesta gran ciutat.

33 boroughs, o districtes municipals, formen el Londres actual. Més de 7 milions i mig d’habitants, que inclouen una de les barreges ètniques més grans de tota Europa. Simplement passejant pels carrers cèntrics es pot gaudir moltíssim.

london eye-10
Vistes des de la popular atracció London Eye

london_cris_119_DBV

Milers de persones de totes les races, procedències i cultures es barregen en continu moviment. Punks, hippis, rockers, snobs, gòtics… mesclats amb un munt de turistes! És relativament fàcil moure’s  pel centre. El caos circulatori és suportable , ja que va ser una de les primeres metròpolis en instaurar un sistema de peatge per accedir en cotxe a la zona cèntrica, però la veritat és que veurem col.lapses a les hores punta.

El Tàmesis divideix la ciutat en dos.
london397 LR
El Palau de Westminster i el Big Ben són una icona de la ciutat.
No podem resistir-nos a la temptació de la típica foto a la cabina anglesa
No podem resistir-nos a la temptació de la típica foto a la cabina anglesa
Skyline de Londres.
Skyline de Londres.
La London Eye és una gran atracció turística
La London Eye és una gran atracció turística

Les cabines de telèfon vermelles, els famosos autobusos de dos pisos, o els coneguts “black cab”, com s’anomenen els taxis londinencs, són tot un símbol.

I si voleu tenir una de les millors vistes de la ciutat, The London Eye és el millor lloc. Aquesta gran nòria s’ha convertit en una de les grans atraccions de Londres (veure post)

Què seria de Londres sense les cabines telefòniques?
els famosos autobusos de dos pisos...
els famosos autobusos de dos pisos…

london291 LR

london270 LR

 

Hi ha llocs que són de parada obligatòria i que formen les postals més típiques i turístiques de la ciutat. Un d’aquests és el Palau de Westminster, la seu parlamentària del país, amb el conegudíssim Big Ben, la torre amb el rellotge més famós del món.

Tot i que oficialment només la campana principal de dins s’anomena així, tot el conjunt ha heretat el nom. La torre està dissenyada en un estil gòtic victorià, i fa un total de 96,3 metres d’alçada. D’aquests, 35 metres són només de l’agulla feta amb ferro fos. El seu pes es calcula en més de 8.600 tones.

També trobem un munt d’edificis històrics, com el Buckingham Palace, amb la famosa cerimònia del canvi de guàrdia i el majestuós Tower Bridge.

Buckingham Palace, seu de la reialesa britànica.
Buckingham Palace, seu de la reialesa britànica.
The Tower Bridge és un dels ponts que travessen el Tàmesis.
The Tower Bridge és un dels ponts que travessen el Tàmesis.
El famós Big Ben.
El famós Big Ben.

london285 LR

Entrada al British Museum

 

Picadilly Circus és una famosa plaça situada al barri de West End. La seva proximitat a les principals zones comercials i d’oci han fet d’aquest lloc un punt de trobada important. Destaquen les grans pantalles de vídeo i els anuncis de neó. Sota la plaça es troba l’estació de metro amb el mateix nom. També trobem l’estàtua d’Eros, que s’ha convertit en una icona.

Estàtua d'Eros a Picadilly Circus
Estàtua d’Eros a Picadilly Circus
Hyde Park
Hyde Park

london495 LR

 

Els transports públics no són només un mitjà per moure’s, sinó també veritables símbols nacionals. El London Underground (conegut com The Tube), va ser la primera xarxa d’Europa i avui en dia és una de les més grans i llargues del món. Va començar a funcionar el 1863 anomenant-se Metropolitan Railway, d’on ve el mot “metro”.

Avui, una de les millors opcions per fer servir el transport públic, és fer servir la Oyster Card, una targeta on podem incloure diferents tarifes i/o quantitats de diners per fer servir al metro, bus i tren.

london240 LR

london217 LR

london204 LR

london200 LR

Visca els colors!!! a Londres pots vestir com vulguis!!!
Comprem un simpàtic souvenir de la ciutat
Comprem un simpàtic souvenir de la ciutat

 

Uf! Londres no és d’aquelles ciutats que sembles haver-ho vist tot quan la visites. Tot el contrari! Ofereix tantes coses a fer, que el millor és no pressionar-se per arribar a tot arreu, i tornar més endavant. Sempre està en continu moviment, i donem fe que canvia moltíssim en poc temps.

Clica per veure altres posts de Londres al blog:

icones ciutats londres

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

One thought on “Descobrint Londres.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: