Celebrant Halloween a Nova York

Trick or treat? (Truco o trato?) Aquesta és una de les frases més populars entre els nens americans, i que cada octubre es repeteix sense parar.  Una de les dates més celebrades a tot Nordamèrica és la del 31 d’octubre, la nit de Halloween, i celebrar-ho a Nova York és tot un aconteixement.

Manhattan potser no és el lloc on més decoració de Halloween trobarem a carrers i cases (Queens, Harlem, Brooklyn són més animats en aquest sentit), però sí és on es fa cada any una de les rues més importants i multitudinàries. La Village Halloween Parade és, en paraules dels organitzadors, “l’esdeveniment participatiu públic més salvatge del país”, i nosaltres ho hem pogut viure. Ooooh yeah!!

new york_halloween-24
Comença la festa!
new york_halloween-13
Desfilada de carrosses per la Sisena Avinguda
new york_halloween-27
Els carrers estan plens de participants
new york_halloween-16
Músics amenitzant la desfilada
new york_halloween-9
Hi ha personatges que fan autèntica por…

Només la gent amb disfressa pot accedir i participar de la Parade, la resta s’ha de conformar amb situar-se als vorals i veure passar la rua.

La festa té lloc al barri de Greenvich Village, recorrent la 6th Avenue, amb inici a Spring Street fins 16th Street.

Des de ben d’hora, la ciutat adopta un ambient diferent, on no costa gens trobar gent disfressada, i molts nens recorren botigues i cases reclamant els seus caramels. Només cal passejar per llocs com Greenvich Village, Nolita o Soho per trobar un munt de cases amb les carbasses a les escales i les teranyines a les finestres.

new york_halloween-31
Carrers i cases decorats
new york_halloween-34
Cap a mitjan d’octubre les famílies ja acostumen a ambientar casa seva
new york_halloween-1
No és gens estrany veure gent disfressada de bon matí
new york_halloween-2
Molts comerços participen en la tradició de repartir caramels als nens
new york_halloween-4
I les carbasses es posen a la venda per decorar
new york_halloween-3
Les famílies participen de la diada

new york_halloween-32

Però és a les 19h de la tarda, quan comença la Rua, el moment àlgid de la festa. Milers de persones (l’any passat van ser més d’ 1 milió i mig) es congreguen al voltant de la 6th Avinguda, per veure un munt de carrosses, músics, i sobretot, gent disfressada.

MOLT IMPORTANT: Només la gent amb disfressa pot accedir i participar de la Parade, la resta s’ha de conformar amb situar-se als vorals i veure passar la rua. Així que no dubteu a portar una disfressa de casa o comprar-ne una. Trobareu algunes botigues on venen tot de decoració, màscares i vestits per celebrar el dia de Halloween.

new york_halloween-12
Tothom vol fotografiar la desfilada
new york_halloween-6
Quina poooooor!!!
new york_halloween-7
La família super-fan d’Star Wars!!
new york_halloween-22
Personatges de tota mena
new york_halloween-20
Carrosses desfilant pel recorregut de la Parade
new york_halloween-28
Tothom es presta a ser fotografiat, com el personatge de Michael Mayers
new york_halloween-19
La mescla d’estils i disfresses és enorme…
new york_halloween-11
…i la gentada també!

Per participar activament (amb disfressa) s’ha d’arribar d’hora (18:30h) a la capçalera del recorregut (cruïlla de la 6th Avinguda i Canal Street), i per assistir com a espectador, l’horari oficial és de 19h a 22h. No sempre és fàcil trobar llocs amb bona visió, degut a la gentada que s’acumula al voltant de la Sisena Avinguda, però la millor opció és tenir paciència i gaudir del moment.

new york_halloween-17
La desfilada dura unes 3 hores
new york_halloween-25
Però ens aturem cada 3 passos per fer-nos fotos
new york_halloween-26
Algunes disfresses són senzilles però originals
new york_halloween-10
Sovint és impossible avançar ni mig metre

new york_halloween-30

new york_halloween-29

Als Estats Units hem pogut assistir a una altra gran festa de Halloween, la celebrada a la ciutat de Los Angeles, la West Hollywood Halloween Carnaval (veure post), amb gairebé mig milió de participants, però trobem una important diferència entre aquestes dues celebracions:

A Nova York la festa és més aviat una desfilada de carrosses i persones, on podem participar si anem disfressats, o simplement admirar-la com a públic des de la barrera que la policia i l’organització instal.la durant el recorregut. Aquí, qualsevol persona pot assistir, inclús amb nens petits (tot i que s’ha de vigilar amb la gentada que trobarem).

new york_halloween-18
Mirades que maten!!!

new york_halloween-15

new york_halloween-14

new york_halloween-5

 

En canvi, a Los Angeles, no existeix una desfilada com a tal, més aviat la gent (no importa si amb difressa o sense) es mescla i camina pel Santa Monica Boulevard, entre concerts i ambientació. El seu ambient més “picant” i sensual potser no la fa tan apte per a nens molt petits…

los angeles halloween matanza
Desfilada a Los Angeles
los angeles halloween festa
La multitut omple el Santa Monica Boulevard
los angeles halloween dimoni
Dimonis i diableses…

Halloween és una data especial, una festa que s’ha d’intentar viure com a mínim una vegada a la vida, i sobretot, assistir-hi per passar-s’ho de por!!!

Clica per veure altres articles sobre Nova York al blog:

iconos ciudades newyork cat

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

2 respostes a “Celebrant Halloween a Nova York

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: