The Oculus, el nou emblema que ningú es pot perdre quan visita Nova York

Odiada per uns, i estimada per altres, la polèmica nova estació de transport metropolità de Nova York no deixa indiferent a ningú. The Oculus”, com s’anomena aquest enorme  i espectacular edifici connecta 11 línies de metro i permet l’accès subterrani a les principals torres del World Trade Center.

Aquesta gran estructura arquejada i elíptica, arriba als 88 metres de llarg i es converteix en una de les estacions més grans de la ciutat, i se suma a les famoses i utilitzades Grand Central i Penn Station.

newyork oculus station-9
L’estructura de l’estació no deixa a ningú indiferent
newyork oculus station-10
L’interior pot fer-nos sentir a una enorme nau espacial
newyork oculus station-6
La seva alçada fa que sempre necessitem mirar cap amunt
newyork oculus station-11
El color blanc domina tota l’estructura

Sense entrar en la polèmica del cost final, uns 4.000 milions de dòlars (realment desorbitat), el turista no deixarà de sorprendre’s davant d’aquesta bonica i impressionant estructura. El seu elegant color blanc, i les seves formes fan que la considerem, una de les noves visites turístiques de Manhattan.

I és que si per fora és realment imponent, quan entrem al seu interior (per qualsevol de les dues portes principals) ens deixarà bocabadats. Obra del arquitecte valencià Santiago Calatrava, la seva simetria, trencada sovint, evoca segons l’estudi de l’artista, la imatge d’un ocell alliberat per les mans d’un nen. El seu nom, Oculus, prové de la forma de l’estació, un enorme ull obert amb llargues pestanyes.

newyork oculus station-5
Milers de persones passen cada dia al costat de l’estació
newyork oculus station-15
Fent un descans
newyork oculus station-12
Les formes simètriques envolten tot l’espai

A més de la seva funció com a HUB de connexió del transport, l’edifici acull un nou centre comercial (no pot faltar a Nova York cap edifici sense botigues), i diferents restaurants i cafeteries. Marques de roba, calçat, souvenirs.. ah! I també l’enèsima Apple Store de la ciutat.

newyork oculus station-14
A l’interior trobem un centre comercial
newyork oculus station-13
A més de fer compres…
newyork oculus station-16
…l’estació és un enorme nus de transport de metro

newyork oculus station night 02

L’edifici, amb una certa forma d’esquelet d’acer pintat tot de blanc, té en la repetició de les “costelles” modulars la seva característica principal, i un munt de cristalls entre aquestes estructures permeten l’entrada de llum natural. Està previst que cada 11 de setembre, coincidint amb l’aniversari dels atemptats, la claraboia articulada de l’Oculus Station s’obri per deixar entrar la llum directa.

newyork oculus station-8
The Oculus vista desde les fonts Memorial 9/11
newyork oculus station cris
L’interior sembla una enorme nau espacial

I si de dia destaca entre la resta d’edificis per la claretat dels seu color blanc, de nit, la il·luminació encara la fa més màgica. Segur que us quedeu una bona estona contemplant les seves formes! Feu la prova: situeu-vos a l’entrada est, a Church Street, i veureu com l’estació, amb la seva llarga estructura sembla dirigir-se cap al cel, conduint la nostra mirada a l’enoooorme gratacel One World Trade Center que té darrera, i que sembla acollir-la com si es tractés d’una germana petita a la que cal protegir.

newyork oculus station-7
La seva estructura sembla conduir la mirada cap al One Trade World Center
newyork oculus station night 01
Il·luminada, l’estació és encara més maca!
Clica per veure altres articles sobre Nova York al blog:

iconos ciudades newyork cat

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

2 respostes a “The Oculus, el nou emblema que ningú es pot perdre quan visita Nova York

    1. Molt fotogènica!!! A nosaltres ens va encantar tan per fora com per dins. Tot i que entenem perfectament als seus retractors, especialment pel preu que ha costat construirla. I és per això que recomanem a qualsevol persona que visiti Manhattan, a passar-se per aquesta espectacular estació.

      Moltíssimes gràcies pel teu comentari!! 🙂

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: