Excursions amb raquetes de neu pel Pirineu. Guils Fontanera -La Cerdanya-Proposta d’escapada.

Una de les millors combinacions d’esport i excursionisme durant l’hivern és, sense cap mena de dubte per nosaltres, les excursions amb raquetes de neu. Gaudir de la natura, el silenci de la muntanya, i alhora d’una agradable passejada sobre la neu, és el millor d’aquesta activitat que es pot practicar al Pirineu català.

I avui portem una proposta d’escapada per practicar aquest esport. A l’estació d’esquí nòrdic Guil Fontanera, a La Cerdanya,  trobarem tot el necessari per passar un dia increïble a la neu. Amb més de 40 quilòmetres de pistes, els amants de l’esquí nòrdic són els principals visitants d’aquesta estació, però com hem dit abans, aquí també es pot practicar les caminades amb raqueta de neu.

cerdanya-31
Preparant-nos per l’excursió
cerdanya-36
Aquesta activitat permet gaudir moltíssim de la muntanya 

Amb 3 circuits perfectament senyalitzats, de 3, 5 i 7 quilòmetres de llargada, serà decisió nostra l’estona que volem dedicar-hi a l’excursió. Això sí, segur que a més de la distància recorreguda, haureu de destinar una mica més de temps per admirar les fantàstiques vistes dels cims i la vall de la Cerdanya que anirem trobant mentre ens desplacem.

L’origen de caminar sobre la neu amb raquetes als peus, es remunta a més de 5.000 anys d’antiguitat, i és una experiència genial per grans i petits. I el millor és que no necessitem cap equip propi. A les instal·lacions de l’estació podem llogar tot el material necessari. Bàsicament es composa d’un parell de raquetes, que s’adapten a qualsevol tipus de bota i calçat que portem, i un parell de bastons per ajudar-nos als desplaçaments. La resta de l’experiència l’ofereix l’impressionant natura del Pirineu.

cerdanya-38
Quines vistes!!
cerdanya-40
Els circuits són aptes per a totes les edats
cerdanya-39
Les raquetes de neu són ideals per moure’s per la neu

Tot i no necessitar material propi, si que és recomanable seguir una sèrie de consells. Per exemple portar roba esportiva i còmoda, dividida en capes, perquè la temperatura ens farà portar-ne més o menys… El calçat també és important, i encara que ja hem dit que les raquetes s’adapten a gairebé qualsevol tipus, el millor és portar unes bones botes. Guants, ulleres de sol, i crema solar també són imprescindibles. Ah! I no us deixeu alguna motxilleta amb aigua, perquè com qualsevol esport, necessitarem hidratar-nos.

Com hem explicat abans, l’esquí nòrdic és la principal activitat, així que si voleu practicar-lo, l’estació disposa d’una escola amb monitors que ens poden ensenyar les nocions bàsiques. I si us agrada practicar alguna activitat més adrenalítica, també podem fer-ho amb les Fat Bike. Es tracta de bicicletes de muntanya amb rodes amples, que permeten fer un recorregut circular de 2’5 quilòmetres entre mig del bosc.

cerdanya-35
El dia ens acompanya…
cerdanya-32
Els recorreguts estan molt ben indicats
cerdanya-34
Moure’s entre arbres, forma part de l’experiència

I res millor que acabar la jornada degustant un trinxat (o un altre plat típic de la Cerdanya) al Bar-Restaurant de l’estació. És la millor forma de recuperar l’energia gastada!

MÉS INFORMACIÓ:

Clica per veure excursió raquetes de neu a l’estació d’Espot:

SONY DSC

Clica per veure altres articles sobre els Pirineus:

pirineus-bv

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: