Els imprescindibles d’una escapada a Màlaga

Patrimonis monumentals, una gran projecció cultural, ambient excel·lent, i una gastronomia deliciosa… Són prou valors per aconsellar la visita a aquesta fantàstica ciutat?

Podem prendre la Plaza de la Constitución com a cor del centre històric de Màlaga, i passejar i perdre’s entre carrerons és el màxim exponent. San Telmo, Santa María, San Juan… Molts carrers cèntrics tenen nom de santoral, i és tot un plaer seure en alguna de les múltiples terrasses a prendre un café o una bona xocolata amb xurros.

malaga-7
Una gran noria forma part de la façana litoral de Màlaga aquests darrers anys
malaga-10
El mar i Màlaga, sempre estretament lligats
malaga-21
Voltant entre carrerons, només cal alçar la vista per veure la Catedral
malaga-25
Mirador al Monte de Gibralfaro

Segur que sense adonar-nos, acabarem davant la popular Catedral de la Encarnación. D’estil renacentista, va ser construida sobre l’antiga mesquita de la medina àrab, i a la ciutat tothom la coneix amb un nom ben particular. A finals del segle XVIII les obres de la Catedral van quedar paralitzades per falta de pressupost, i una de les dues torres va quedar inacabada. És per això que rep l’apelatiu de “La Manquita”.

malaga-32
La Catedral mostra la part dreta inacabada, i per això rep el nom de La Manquita
malaga-43
Prenent uns xurros a la popular Casa Aranda
malaga-26
Panoràmica de la ciutat, on destaca La Malagueta, la coneguda plaça de toros

Davant la façana principal de la Catedral, es troba la Plaza del Obispo, amb el Palau Episcopal. I si hem de triar el carrer més representatiu de Màlaga, aquest sense dubte és el del Marqués de Larios, que és una de les més importants artèries comercials, i que comunica el centre històric amb el port marítimde la ciutat.

malaga-31
Segurament el carrer més popular de la ciutat: Marqués de Larios
malaga-4
Perruqueria del centre històric
malaga-6
De tapeo a El Pimpi, una de les tavernes més famoses de Màlaga

malaga-8

Precissament, si ens dirigim cap al mar, podem passejar per una de les zones més agradables de la ciutat, el Paseo del Parque, format per un llarg passeig amb jardins plens d’espècies subtropicals. Si ho preferim, perpendicular al parc, trobem el Muelle 2, que des del 2011 acull el Palmeral de las Sorpresas, un modern i atractiu espai arquitectònic en combinació amb un munt de palmeres, i on s’ubiquen una terminal de creuers, el Museu Alborania, l’Aula del Mar i un parell de cafeteries ideals per prendre un refresc davant el mar.

malaga-9
Palmeral de las Sorpresas
malaga-12
L’espai és ideal per passejar

Si continuem la passejada, arribarem al Muelle 1, una zona comercial i d’oci (restaurants, terrasses, botigues…) on podrem admirar els iots i vaixells atracats davant nostre. Aquí s’ha instal·lat des del 2013, una de les apostes fortes de la ciutat, el Centre Pompidou. Ubicat en un colorista cub, té l’honor de ser el primer que l’important museu parisí ha obert fora de França.

malaga-11
El Pompidou i la seva figura inconfusible
malaga-13
Comerços al Muelle 1
malaga-24
Port marítim de Màlaga

I situada a l’entrada marítima del Port, trobarem un dels símbols de Màlaga, el seu far pintat de blanc i conegut com La Farola. Als seus peus comença la zona de platges de la ciutat, on destaca la popular Malagueta. Amb més d’un quilòmetre de llargada, és la més visitada pels malaguenys i turistes, degut al seu fàcil accés i proximitat al centre.

malaga-16
La Farola
malaga-17
La Malagueta és la platja més popular de la ciutat

malaga-18

Màlaga també destaca pel seu conjunt arqueològic, on destaquen 3 llocs ben importants: La Alcazaba, el Castell de Gibralfaro i el Teatre Romà.

L’Alcazaba, construida entre els segles XI i XV era el palau-fortalesa dels musulmans que vivien antigament i actualment acull exposicions arqueològiques. Aquesta comunica amb el Castillo de Gibralfaro, situat al cim del turó amb el mateix nom. Va ser edificat al segle XIV per defensar l’Alcazaba i avui en dia és un dels monuments més visitats de la ciutat. El millor és recórrer les seves muralles i gaudir de les millors vistes de Màlaga.

I a peus de l’Alcazaba i el Castell, trobem el Teatro Romano, construit en temps d’August I al segle I a.C.

malaga-15
L’Alcazaba vista des del mar
malaga-33
Muralles i Castell de Gibralfaro a la nit
malaga-27
Teatre Romà

I és que a més d’història, Màlaga respira cultura. Al seu important Festival de Cinema que se celebra cada any pels voltants de març, la ciutat ha situat els museus al centre d’una nova etapa de desenvolupament turístic. N’hi ha un munt, de tot tipus, repartits per l’entramat dels seus carrers. A més del Pompidou, podem visitar museus com el del vi, de la música, el taurí, l’automovilistic, d’art flamenc, el Centre d’Art Contemporani, el Carmen Thyssen… Però potser en destaca, per sobre de tots, el Museu Picasso, ja que en aquesta ciutat va neixer el cèlebre pintor.

Però si fins i tot tenen un Barrio de les Artes, anomenat el Soho de Màlaga!

malaga picasso-44
Visitant el Museu Picasso
malaga-36
Parroquia de los Santos Mártires
malaga-30
Plaza de la Constitución
malaga-29
Botigues i comerços
malaga-28
Un dels molts actes i concerts que ofereix la ciutat

Necessites desconnectar de tanta cultura? Cap problema. Màlaga ofereix una gran oferta d’oci vibrant i animat. A més dels grans centres de les afores com Plaza Mayor o Málaga Nostrum, amb cinemes, bars, boleres,etc, de nou hem de parlar del centre històric, on la gent omple carrers, ocupant les terrasses dels bars.

Passegeu per la Plaza de la Merced, carrers com Granada, Alcazabilla, Convalecientes… Una de les coses que més ens ha agradat de la ciutat és buscar un lloc on dinar (o sopar), recorrent carrers i decidint on degustar, potser unes tapes en alguna taverna? o plats més sofisticats en algun modern restaurant? D’opcions n’hi ha mil, i en parlarem en un proper article, perquè la gastronomia mereix un post per si sol.

malaga-3
De tapes al carrer Calderería
malaga-5
Carrer Beatas
malaga-35
Tothom vol tenir un record de la ciutat
malaga-20
Plaça de la Merced
malaga-44
Els carrers són plens de terrasses i bars
malaga-19
Prenent una copa de vi al Gran Hotel Miramar

Només deixem caure una proposta més relacionada amb la cuina. No podem marxar de la ciutat sense arribar-nos fins la platja de Pedregalejo, passejar pels seu paseig marítim i acabar seient en alguna terrasseta o xiringuito davant el mar i demanar una copeta de vi i una ració d’espetos, boquerons, fritura malagueña…

malaga-41
Platja de Pedregalejo
malaga-40
Preparant el peix a la brasa
malaga-39
Passeig marítim del Pedregal

Ah! I és que si us agrada el bon menjar, segur que no us podeu perdre la visita als mercats de la ciutat. El més important i turístic és el Mercado Central de Atarazanas, amb una gran oferta de paradetes de fruita, verdura, peix, carn i alguns bars amb tauletes on seure i posar-se les botes. Al barri del Molinillo trobem el Mercado de Salamanca, molt més tradicional, però el qual també mereix ser visitat.

malaga-38
Ambient al Mercado de Atarazanas
malaga-42
El més senzill però popular Mercado de Salamanca
malaga-44
Molt d’ambient als carrers

Per acabar, una proposta esportiva: anar a veure algun partit de futbol a La Rosaleda, seu del Màlaga Club de futbol. Nosaltres ho fem envoltats d’un ambient excepcional, i un cop acabat el partit gaudim seguint a la marea humana que torna cap a casa, seguint el voral del riu Guadalmedina, disposats a recorrer de nou els laberíntics carrers del centre històric.

malaga-34
Disfrutant del futbol a La Rosaleda
malaga-22
Centre històric
malaga pano nit
Panoràmica del port
Clica per veure altres posts d’Andalusia al blog:

icones ciutat andalusia cat

 

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

2 respostes a “Els imprescindibles d’una escapada a Màlaga

    1. Oooooh!!! Ara mateix tornaríem a Màlaga!! L’hem visitat vàries vegades, però fins a aquesta darrera no ens hem atrevit a publicar un article. Molt contents si les nostres recomanacions poden ajudar-te en algo.
      Passa-t’ho beeeee!!!! 😀

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: