Sensacions de Seül, Corea. Voltant pels seus barris

Tot i quedar-nos més dies del previst a Seül (en total una setmaneta), encara ens ha faltat temps per veure bona part del que ofereix aquesta gran ciutat. I és que no hi ha dia sense descobrir agradables racons, carrers, locals, restaurants, botigues… i és clar, la seva gent!

Una cosa que ens ha encantat, és que la ciutat està força dividida en barris, tots molt ben comunicats, i a més, sempre trobem una oficina d’informació on ens expliquen amb molta amabilitat, les zones més populars. I així ens teniu cada dia, voltant sense parar: uns 14 quilòmetres de mitjana ens ‟pategem” diàriament.

corea-seul-49
Seül ens enamora
corea-seul-22
Gyeongbokgung Palace
corea-seul-47
Myeong Dong és un dels principals eixos comercials de la ciutat
corea-seul-48
Jugant als parcs i jardins

Això si, sempre amb els seus corresponents moments de descans. Ja sigui per esmorzar, dinar, berenar… La gana no la perdrem! Per cert, estem realment sorpresos amb la quantitat de cafeteries que hi ha. Aquí són molt fans, una al costat de l’altra. No coneixem cap altra ciutat amb tants Starbucks per metre quadrat (ho diem de veritat).

Al no tenir l’esmorzar inclòs a l’hotel, cada dia voltem i tastem una cafeteria diferent. Això, més ser uns fanàtics del berenar, ens està fent conèixer un munt de cafeteries. Llàstima que no són gens econòmiques. Sovint ens costa més car que un dinar o sopar. Trobem molta cuina xinesa, i molts tenderetes que ofereixen tot tipus de plats al carrer. És a dir, el menjar aquí no és excessivament car, a no ser que tastem altres tipus de plats. Ens estan xiflant les barbacoes coreanes!

corea-seul-39
No parem de tastar coses…
DCIM100GOPROGOPR0222.JPG
El truco és copiar el que fan els locals
corea-seul-42
Seül és una ciutat amb molta oferta gastronòmica
corea-seul-37
Les paradetes al carrer són una de les millors opcions per menjar
corea-seul-38
Un dels nostres dinars coincideix amb la noticia de Trump com a nou president dels EEUU
corea-seul-29
Menjant i coneixent gent…

Per cert, tenim la sort de coincidir durant la nostra estada a la ciutat, amb un parell de celebracions força importants. El Lantern Festival, on figures fetes amb paper il.luminen el rierol Cheonggyecheon, que travessa el centre de Seül, i el Kimchi Festival, on s’organitzen moltíssimes activitats relacionades amb un dels plats més típics d’aquest país, el Kimchi (col picant fermentada).

corea-seul-41
Lantern Festival
corea-seul-43
Tothom a preparar Kimchi
corea-seul-44
Participant a la festa!

Per desplaçar-nos, fem servir la targeta T-Money, que unifica el transport públic, és molt fàcil fer servir el transport públic. Una altra cosa és ubicar-nos a les diferents línies i parades… 🙂

DCIM100GOPROGOPR0042.JPG
Fem servir molt el metro i el bus
corea-seul-10
Barri de Bukchon
corea-seul-45
Visitem l’edifici Samsung, amb tota la seva exposició de productes
corea-seul-6
Ens encantem a cada cantonada

Des de la ciutat, hem agafat un parell de dies transport per allunyar-nos una mica més, i la cosa ha sigut genial. Hem conegut Suwon, una ciutat que acull una fortalesa molt popular i visitada. Realment ha valgut la pena!

I també hem visitat alguns punts de l’anomenada DMZ, la zona desmilitaritzada que separa les dues Coreas. Realment impressiona. Segurament les dues zones que més ens han sorprès són el recorregut per un tunel excavat pels nordcoreans (segons els del sud per preparar una invasió), i la pujada a un mirador des d’on observar les ciutats més properes de Corea del Nord. Consignes comunistes i l’himne del país s’escolten en un continu bucle per recordar als turistes el que estan veient…

corea-seul-32
Ciutat de Suwon i la seva fortalesa
corea-seul-34
Una de les ciutats de Corea del Nord

Com sempre, ens encanta descobrir la ciutat sense cap rumb, sovint deixant que la intuició ens porti, però també hem tingut la sort de comptar amb una guia d’excepció. Hem pogut retrobar-nos amb la nostra amiga Sarah, que havíem conegut al Canadà. Ellà és de Seül, i ens ha mostrat un dels barris més de moda, el popular Gangnam. I per rematar-ho, ens porta a sopar a una barbacoa (res a veure amb el concepte americà). Tot d’ingredients a taula, una parrilla al mig, i a cuinar la carn!

corea-seul-46
La Sarah ens fa d’amfitriona
corea-seul-33
Barri de Gangnam

Ja ho hem dit al principi, encara ens quedaríem més dies a Seül, però també tenim moltes ganes de veure més coses de la resta del país. Ara toca llogar un cotxe i fer quilòmetres…

PD: Aquest és un article escrit des del mateix lloc del que parlem.

indicacio-ruta-corea-1-esqindicacio-ruta-corea-3-dreta

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

2 respostes a “Sensacions de Seül, Corea. Voltant pels seus barris

    1. Gràcies Anna!!
      Corea ens està agradant moltíssim. Seül ha sigut tota una sorpresa, i ens hem quedat amb ganes de voltar més, però els dies passen molt ràpid, i hem decidit iniciar la ruta per la resta del país. Quin canvi!
      Intentarem explicar les nostres sensacions al blog!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: