Feia més de 20 anys que no tornàvem a Mallorca, i és clar, recordàvem poqueta cosa. A més, de totes les Balears, era l’illa que potser ens cridava menys l’atenció de visitar. Error! Cada una d’elles té la seva idiosincràsia, el seu esperit, diferents coses a oferir… I Mallorca ens ha encantat!
En poc més de 35 minuts de vol, arribem a l’illa, i ens ofereix un munt de racons per descobrir. Al post anterior hem parlat sobretot de la zona sud i sud-est, amb fantàstics pobles, viles, platges i cales. (veure post Primera Part Escapada Mallorca)



I continuem fent ruta aquests dies. Ens dirigim al nord-est, visitant municipis com Porto Cristo o Artà, un dels llocs que segur mereix una visita pels seus carrers principals. Anem en direcció les badies d’Alcúdia i Pollença, molt populars a Mallorca.




A la badia d’Alcúdia ens aturem a la gran platja de Muro, que per les seves característiques acull un ambient molt familiar. Aquesta llarguíssima platja, enllaça amb la d’Alcúdia, una zona d’un alt desenvolupament turístic i hoteler. Potser l’epicentre seria Port d’Alcúdia, un dels nuclis del municipi del mateix nom, que acull un gran i espectacular port esportiu (Alcudiamar).
Nosaltres destinem més temps al municipi d’Alcúdia i en especial a la seva ciutat medieval, on encara trobem parts de la gran muralla. Aquí l’oferta de restaurants és ideal per fer una pausa en el trajecte.







No cal dir que continuem buscant bons llocs on menjar. Combinem alguns de més senzills (o que no encertem, i no cal comentar-los…), amb altres que mereixen molt la pena i que volem destacar. Al post anterior trobareu els restaurants que recomanem.

Seguim la ruta cap al nord, endinsant-nos a la badia de Pollença, i passant per platges com Sa Marina, on veiem molta gent practicant kitesurf. Per fi arribem al poble de Pollença, on ens crida moltíssim l’atenció un dels seus llocs més emblemàtics, la visió del Calvari i la seva llarga escalinata. Concretament 365 graons (un per cada dia de l’any) separen una de les principals places del municipi (Plaça Seglars) i l’ermita que es troba al capdemunt del carrer.
El poble d’interior contrasta, com tants d’altres, amb la zona marítima que també forma part del municipi, Port Pollença. Una gran infrastructura hotelera, llargues avingudes amb molts restaurants i és clar, un munt d’embarcacions vingudes d’arreu. Fem un cafetó admirant i envejant tots aquests iots i barques tan ben posadets a l’aigua…


Però encara resta molt per veure! Ens dirigim direcció l’estreta península de Formentor, al nord-est de l’illa, i sense dubte, un dels paratges més macos que hem visitat durant aquesta escapada. És una meravella conduir per l’estreta i revirada carretera, serralada amunt, veient com el municipi de Port de Pollença es fa cada vegada més petit als nostres peus. I és que aquí comença (o acaba, segons com es miri), la famosa Serra de Tramuntana, que travessa l’illa de nord a nord-oest.
Ai! Llàstima que no tenim temps en aquesta escapada de conèixer-la millor. No volem correr, la reservem per una altra visita (segur que tornem!).


El que dèiem, anem ascendint carretera amunt amb unes vistes increïbles, fent una primera parada obligatòria al Mirador es Colomer (també anomenat sa Creueta), un lloc únic on admirar el Mediterrani i les seves onades picant fort als penya-segats d’aquest tram de serralada. Que petits ens sentim des d’aquí dalt amb tant de mar als nostres peus!


Seguim per la carretera Ma-2210 i arribarem a una de les platges més maques que hem pogut veure a Mallorca, la Cala Formentor. De sorra finíssima i aigües transparents, aquesta llarga i estreta platja és paradisíaca. Les tumbones i parasols ajuden a reforçar aquesta ambientació que sembla transportar-nos al carib, i com a moltes altres cales de Mallorca, els pins i alzines que envolten la platja, la fan més salvatge.
Atenció perquè en temporada alta, tot i estar força allunyada, és una de les platges que rep més visitants. Trobem un pàrquing de pagament on estacionar el vehicle, i un elegant i luxós hotel porta a famosets i ricachones de totes parts del món.


I vinga! que recórrer aquest Cap de Formentor encara guarda més sorpreses agradables! Continuem circulant per la carretera plena de corbes, i de tant en tant, fins i tot ens creuem amb cabres salvatges, que semblen mirar-nos amb l’autoritat de dir –“ep, on aneu, que això és casa nostra! “ – I de cop, darrera un dels moltíssims revolts, per fi se’ns mostra el Far de Formentor. Imponent, sabedor de la seva funció d’ajuda als vaixells i mariners. La visió és realment magnífica!!!


Com hem dit anteriorment, amb 5 dies (4 nits) no tenim prou per veure tot el que ens agradaria. Però no podem marxar de l’illa sense passar com a mínim una tarda a Palma, la seva capital i ciutat més important. Passegem per la seva rambla, però la nostra vista sempre busca l’icona d’aquesta ciutat: la Catedral. Quan la trobem, apretem les passes, perquè comença a fer-se tard i volem visitar el seu interior (accepten visiten fins les 18:15h en temporada alta).
La imatge de la seva gran nau dominant la badia de Palma és imponent, i el seu interior no es queda curt. Passem una bona estona admirant-la, i ens produeix una gran atracció la decoració de la capella del Santíssim feta per Miquel Barceló. Realment diferent!


Un cop sortim, el millor és perdre’s pels estrets carrerons que formen el barri jueu de la ciutat. El Call Major és on vivia la comunitat hebrea al segle XIV, i es respira història a cada cantonada. Carrer del Sol, carrer del Vent, Porta Major… Voltem sense rumb, però el nostre radar ens acaba portant a un lloc on tenim moltes ganes de fer una pausa i degustar, una vegada més, les populars ensaïmades. Es tracta del forn de Can Joan de S’Aigo, on la família que porta el negoci fa més de 300 anys que s’hi dedica. Es tracta d’una xocolateria/forn clàssic, on només obrir la porta, les seves taules de marbre, cadires de fusta i terra de rajoles ens trasportaran al passat, i quan suquem l’ensaïmada amb la xocolata ens transportarem al setè cel 🙂
Per cert, ens agrada descobrir, després de tastar-ne unes quantes per tota l’illa, que el nom prové de la paraula saïm, que significa mantega de porc en àrab. I tot i que les trobarem farcides de moltes varietats (xocolata, nata, crema, albercoc…), nosaltres preferim les llises, és a dir, les que van sense farcit. Questió de gustos!




I per últim, una visió que engloba tot el que hem vist aquest dies de Mallorca: el port de Palma. Al·lucinem amb la quantitat de vaixells, velers, iots i embarcacions que acull el port esportiu de la ciutat. Immens! Aquí tot es fa de cara al mar, a l’aigua, al Mediterrani, i a més dels pobles i ciutats, els ports i platges són l’essència d’aquesta illa.

Mapa amb les principals ciutats, pobles, platges i cales que visitem:
Quines fotos, per favooooort !!!! Reverències
Jajaja. Moltes gràcieeeeeeeeee!!!
Fem el que podem per mostrar el que ens trobem durant els viatges i escapades. Però la realitat sempre supera a qualsevol imatge…