Escapada a Mallorca (II)

Feia més de 20 anys que no tornàvem a Mallorca, i és clar, recordàvem poqueta cosa. A més, de totes les Balears, era l’illa que potser ens cridava menys l’atenció de visitar. Error! Cada una d’elles té la seva idiosincràsia, el seu esperit, diferents coses a oferir… I Mallorca ens ha encantat!

En poc més de 35 minuts de vol, arribem a l’illa, i ens ofereix un munt de racons per descobrir. Al post anterior hem parlat sobretot de la zona sud i sud-est, amb fantàstics pobles, viles, platges i cales. (veure post Primera Part Escapada Mallorca)

Cala S'Almunia, Santanyí, Mallorca
Cala S’Almunia, Santanyí
Portocolom, Mallorca
Barraques de pescadors a Portocolom
mallorca-32
En ruta per l’interior de l’illa

I continuem fent ruta aquests dies. Ens dirigim al nord-est, visitant municipis com Porto Cristo o Artà, un dels llocs que segur mereix una visita pels seus carrers principals. Anem en direcció les badies d’Alcúdia i Pollença, molt populars a Mallorca.

PortoCristo, Mallorca
Porto Cristo
PortoCristo, Mallorca
Platja de Porto Cristo
Artà, Mallorca
Centre d’Artà
Artà, Mallorca
El poble d’Artà és encantador

A la badia d’Alcúdia ens aturem a la gran platja de Muro, que per les seves característiques acull un ambient molt familiar. Aquesta llarguíssima platja, enllaça amb la d’Alcúdia, una zona d’un alt desenvolupament turístic i hoteler. Potser l’epicentre seria Port d’Alcúdia, un dels nuclis del municipi del mateix nom, que acull un gran i espectacular port esportiu (Alcudiamar).

Nosaltres destinem més temps al municipi d’Alcúdia i en especial a la seva ciutat medieval, on encara trobem parts de la gran muralla. Aquí l’oferta de restaurants és ideal per fer una pausa en el trajecte.

mallorca-1
Badia d’Alcúdia des de l’aire
Muro, Mallorca
Platja de Muro
Muro, Mallorca
Platges amb ambient familiar
Alcúdia, Mallorca
Platja d’Alcúdia
Alcúdia, Mallorca
El port d’Alcudiamar acull un munt de vaixells
Alcúdia, Mallorca
Ens encanta passejar pel centre històric d’Alcúdia
Alcúdia, Mallorca
Muralla d’Alcúdia

No cal dir que continuem buscant bons llocs on menjar. Combinem alguns de més senzills (o que no encertem, i no cal comentar-los…), amb altres que mereixen molt la pena i que volem destacar. Al post anterior trobareu els restaurants que recomanem.

Cap de Formentor, Mallorca
Vieires amb verdures i torrades amb xampinyons, formatge i sobrassada. Nyam, nyam!

Seguim la ruta cap al nord, endinsant-nos a la badia de Pollença, i passant per platges com Sa Marina, on veiem molta gent practicant kitesurf. Per fi arribem al poble de Pollença, on ens crida moltíssim l’atenció un dels seus llocs més emblemàtics, la visió del Calvari i la seva llarga escalinata. Concretament 365 graons (un per cada dia de l’any) separen una de les principals places del municipi (Plaça Seglars) i l’ermita que es troba al capdemunt del carrer.

El poble d’interior contrasta, com tants d’altres, amb la zona marítima que també forma part del municipi, Port Pollença. Una gran infrastructura hotelera, llargues avingudes amb molts restaurants i és clar, un munt d’embarcacions vingudes d’arreu. Fem un cafetó admirant i envejant tots aquests iots i barques tan ben posadets a l’aigua…

Pollença, Mallorca
Escales que condueixen al Calvari. Pollença
Port de Pollença, Mallorca
Port Pollença

Però encara resta molt per veure! Ens dirigim direcció l’estreta península de Formentor, al nord-est de l’illa, i sense dubte, un dels paratges més macos que hem visitat durant aquesta escapada. És una meravella conduir per l’estreta i revirada carretera, serralada amunt, veient com el municipi de Port de Pollença es fa cada vegada més petit als nostres peus. I és que aquí comença (o acaba, segons com es miri), la famosa Serra de Tramuntana, que travessa l’illa de nord a nord-oest.

Ai! Llàstima que no tenim temps en aquesta escapada de conèixer-la millor. No volem correr, la reservem per una altra visita (segur que tornem!).

mallorca-nosaltres-moto-selfie
En moto per una de les revirades carreteres
Port de Pollença, Mallorca
Port de Pollença al capvespre

El que dèiem, anem ascendint carretera amunt amb unes vistes increïbles, fent una primera parada obligatòria al Mirador es Colomer (també anomenat sa Creueta), un lloc únic on admirar el Mediterrani i les seves onades picant fort als penya-segats d’aquest tram de serralada. Que petits ens sentim des d’aquí dalt amb tant de mar als nostres peus!

Mirador Colomer, Mallorca
Mirador es Colomer
Mirador Colomer, Mallorca
Ofereix unes vistes increïbles!

Seguim per la carretera Ma-2210 i arribarem a una de les platges més maques que hem pogut veure a Mallorca, la Cala Formentor. De sorra finíssima i aigües transparents, aquesta llarga i estreta platja és paradisíaca. Les tumbones i parasols ajuden a reforçar aquesta ambientació que sembla transportar-nos al carib, i com a moltes altres cales de Mallorca, els pins i alzines que envolten la platja, la fan més salvatge.

Atenció perquè en temporada alta, tot i estar força allunyada, és una de les platges que rep més visitants. Trobem un pàrquing de pagament on estacionar el vehicle, i un elegant i luxós hotel porta a famosets i ricachones de totes parts del món.

Platja de Formentor, Mallorca
Descansant a la platja de Formentor
Cala Figuera, Mallorca
Cala Figuera, Mallorca

I vinga! que recórrer aquest Cap de Formentor encara guarda més sorpreses agradables! Continuem circulant per la carretera plena de corbes, i de tant en tant, fins i tot ens creuem amb cabres salvatges, que semblen mirar-nos amb l’autoritat de dir –“ep, on aneu, que això és casa nostra! “ – I de cop, darrera un dels moltíssims revolts, per fi se’ns mostra el Far de Formentor. Imponent, sabedor de la seva funció d’ajuda als vaixells i mariners. La visió és realment magnífica!!!

Cap de Formentor, Mallorca
Al final de la carretera, ens apareix el Far de Formentor
Cap de Formentor, Mallorca
Els penya-segats impressionen durant aquesta ruta pel Cap de Formentor

Com hem dit anteriorment, amb 5 dies (4 nits) no tenim prou per veure tot el que ens agradaria. Però no podem marxar de l’illa sense passar com a mínim una tarda a Palma, la seva capital i ciutat més important. Passegem per la seva rambla, però la nostra vista sempre busca l’icona d’aquesta ciutat: la Catedral. Quan la trobem, apretem les passes, perquè comença a fer-se tard i volem visitar el seu interior (accepten visiten fins les 18:15h en temporada alta).

La imatge de la seva gran nau dominant la badia de Palma és imponent, i el seu interior no es queda curt. Passem una bona estona admirant-la, i ens produeix una gran atracció la decoració de la capella del Santíssim feta per Miquel Barceló. Realment diferent!

Palma de Mallorca
Catedral de Palma
Palma de Mallorca
Capella del Santíssim, de Miquel Barceló

Un cop sortim, el millor és perdre’s pels estrets carrerons que formen el barri jueu de la ciutat. El Call Major és on vivia la comunitat hebrea al segle XIV, i es respira història a cada cantonada. Carrer del Sol, carrer del Vent, Porta Major… Voltem sense rumb, però el nostre radar ens acaba portant a un lloc on tenim moltes ganes de fer una pausa i degustar, una vegada més, les populars ensaïmades. Es tracta del forn de Can Joan de S’Aigo, on la família que porta el negoci fa més de 300 anys que s’hi dedica. Es tracta d’una xocolateria/forn clàssic, on només obrir la porta, les seves taules de marbre, cadires de fusta i terra de rajoles ens trasportaran al passat, i quan suquem l’ensaïmada amb la xocolata ens transportarem al setè cel 🙂

Per cert, ens agrada descobrir, després de tastar-ne unes quantes per tota l’illa, que el nom prové de la paraula saïm, que significa mantega de porc en àrab. I tot i que les trobarem farcides de moltes varietats (xocolata, nata, crema, albercoc…), nosaltres preferim les llises, és a dir, les que van sense farcit. Questió de gustos!

mallorca-ensaimades
Tastem totes les ensaïmades que podem!!!
mallorca-22
Forn de Can Joan de S’Aigo
Palma de Mallorca, Carrer de l'argenteria
Carrer de l’Argenteria, Palma de Mallorca
Palma de Mallorca, Costa del Teatre
Costa del Teatre, Palma

 

I per últim, una visió que engloba tot el que hem vist aquest dies de Mallorca: el port de Palma. Al·lucinem amb la quantitat de vaixells, velers, iots i embarcacions que acull el port esportiu de la ciutat. Immens! Aquí tot es fa de cara al mar, a l’aigua, al Mediterrani, i a més dels pobles i ciutats, els ports i platges són l’essència d’aquesta illa.

mallorca-49
Port de Palma

mallorca-47-portocolom-nosaltres

 

Mapa amb les principals ciutats, pobles, platges i cales que visitem:

Des d’aquí, un agraïment especial a un munt d’amics i companys que ens han ofert informació de Mallorca per poder-la gaudir encara millor, en especial a la Maria, la Noemí, l’Eloi, la Maria Antònia, la Mercè, la Francina…
Clica per veure  1a part de l’escapada:          Clica per veure altres posts de Les Balears:

Cap de Formentor, Mallorca

icones ciutats balears

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

2 respostes a “Escapada a Mallorca (II)

    1. Jajaja. Moltes gràcieeeeeeeeee!!!
      Fem el que podem per mostrar el que ens trobem durant els viatges i escapades. Però la realitat sempre supera a qualsevol imatge…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: